Esports

CS-ammattilaisen yllätyssiirrosta vuosi – nykyinen tiimi kriisissä, ex-joukkue rikkoo ennätyksiä

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
20-vuotiaan tanskalaisen Markus Kjærbyen viimeisen vuoteen on mahtunut useita pettymyksiä. Entiset tiimikaverit ovat nykyisin maailman ykkösjoukkue.
Counter-Striken yksi yllättävimmistä siirtouutisista tuli julki 2. helmikuuta 2018, kun Astralis-joukkueen Markus ”Kjaerbye” Kjærbye siirtyi yllättäen toiseen tanskalaisjoukkueeseen Northiin.

Siirto tuli yllätyksenä Astralikselle, joka oli tapahtuman aikoihin maailmanlistan sijalla viisi. HLTV:n vuoden takaisen uutisen mukaan Astralis-kapteeni Lukas ”gla1ve” Rossander oli sanaton saatuaan tiedon siirrosta. Kjærbye ja Astralis voittivat yhdessä muun muassa pelin ykkösturnauksen Majorin tammikuussa 2017 Atlantassa.

20-vuotias Kjærbye totesi siirtopäätöksen olleen hänen uransa vaikein. Hän teki siirtopäätöksen hieman sen jälkeen, kun Astralis oli epäonnistunut vuoden 2018 ensimmäisessä Majorissa. Astralis jäi Bostonissa jaetulle 12.–14. sijalle.

Siirto ei tuonut menestystä – joukkue konttasi elintärkeässä karsinnassa

Kjærbyen siirrosta on kulunut nyt vuosi, minkä aikana on ehtinyt tapahtumaan paljon. Hän on ollut joukkueensa kantavia voimia, mutta Northin tulokset ovat olleet kaukana toivotusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden 2018 aikana North voitti kolme turnausta, joista vain yhdessä oli mukana aivan terävin kärki. North juhli DreamHack Masters: Stockholm -turnausvoittoa syyskuussa, kun finaalissa kaatui Kjærbyen entinen joukkue Astralis.

Tammikuussa 2019 North jäi tulevan Major-huipputurnauksen ulkopuolelle. North hävisi ratkaisevan karsintaottelun selvästi heikommalle kiinalaiselle Vici Gaming -joukkueelle suoraan kahdessa kartassa.

Northin takana on jalkapalloseura FC Kööpenhamina, joka tarjoaa pelaajille kaiken mahdollisen tuen huipulla kilpailemiseen. Tästä huolimatta joukkueella menee nyt huonommin kuin koskaan.

Ex-joukkue ollut maailmanlistan kärjessä yli 40 viikkoa

Siinä missä Northin vuosi on ollut melkoista vuoristorataa ja taistelua, niin Astralis on dominoinut pelikenttiä mielensä mukaan.

Kjærbyen tilalle Astralis löysi lyhyellä varoitusajalla Emil ”Magisk” Reifin. Joukkue menestyi lähes välittömästi uuden pelaajan kanssa, kun jo toisesta turnauksesta tuloksena oli välieräsijoitus.


Huhtikuussa alkoi Astraliksen dominointi, kun tanskalaiset juhlivat DreamHack Masters Marseillen voittoa näytöstyyliin. Ranskasta alkoi hurja putki, kun Astralis ylsi Marseillen jälkeen kaikissa pelaamissaan turnauksissa neljän parhaan joukkoon.

Vuoden 2018 aikana Astralis voitti yhteensä kymmenen turnausta, mukaan lukien syyskuussa pelatun Majorin. Joukkue nappasi vuoden aikana yhteensä 15 mitalia ja voitti palkintorahaa 2,8 miljoonaa euroa.

Astralis teki viime vuonna CS-historiaa voittamalla kalenterivuoden aikana eniten huipputurnauksia ja palkintorahaa.
Astralis on pitänyt maailmanlistan kärkisijaa hallussaan 16. huhtikuuta 2018 lähtien. Joukkue lähtee tulevaan Major-turnaukseen voittajasuosikkina.

IEM: Katowice -Major-turnaus pelataan Puolassa 13.2.–3.3. Miljoonan dollarin turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta, mukaan lukien suomalainen ENCe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt