Esports

”Uskomatonta, kuinka paljon meillä on faneja Suomessa” – Jani Jussila ja ENCE aloittavat tänään elintärkeän harjoitusleirin

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
ENCE-joukkueen harjoitusleiri Counter-Striken suurinta turnausta varten kestää neljä päivää.
Assembly-tapahtuman lauantain kohokohta oli kello 22 alkanut Counter-Strike-finaali, jossa kohtasivat Suomen ykkösnimet ENCE ja HAVU Gaming.

Finaalin vei 2–0-tuloksella ENCE, mutta ensimmäisenä karttana pelattu de_dust2 oli tiukkaa vääntöä. Toisessa kartassa de_trainissa ENCE dominoi täysin.

– Helpottunut olo. Kiva todistaa tänne tulleille faneille, että ollaan yhä Suomen ykkösjoukkue, kertoo ENCE-pelaaja Jani ”Aerial” Jussila finaalin jälkeen.

Suomen ylivoimaisesti fanitetuin joukkue ENCE pelasi turnausformaatista johtuen vain kaksi ottelusarjaa. Fanien iloksi joukkue jakoi nimmareita ja piti fanitapaamisia. Jussila on iloinen, että myös Suomeen on syntynyt kunnon fanikulttuuri.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tosi hienoa aina pelata Suomessa, kun meillä on täällä suurin fanikunta. Se on ihan uskomatonta, kuinka paljon meillä on faneja Suomessa.

ENCE keskittyy seuraavaksi tulevaan IEM: Katowice Major -huipputurnaukseen. Kyseinen turnaus on CS:n suurin ja arvostetuin. ENCE on ensimmäinen suomalaisjoukkue turnauksessa neljään vuoteen.
Jussila kertoo tiimin aloittavan tänään sunnuntaina bootcamp-harjoitusleirin, joka jatkuu aina torstaihin asti. Leiriltä pelaajat suuntaavat muutamaksi päiväksi kotiin, josta he harjoittelevat yhdessä vielä yhden päivän ennen Puolaan lähtöä.

– Bootcampilla on tavoitteena sekoittaa meidän taktiikoita, vähän muuttaa niitä ja ehkä kehittää jotain uutta Majoreille.

Major-turnaus alkaa 13. helmikuuta New Challengers Stage -vaiheella. ENCEn lisäksi jatkopaikasta pelaavat muun muassa tunnetut nimet Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Cloud9, Team Vitality ja G2 Esports.

– Mielestäni Minor [karsintaturnaus] oli pahempi kuin tämä seuraava vaihe. On sielläkin kovia joukkueita, mutta uskon meidän pääsevän ainakin tästä ekasta vaiheesta läpi.

Ensimmäisen vaiheen 16 joukkueesta puolet jatkaa seuraavaan vaiheeseen, joka on nimeltään New Legends Stage. Toisessa vaiheessa vastustajia odottaa edellisen Major-turnauksen kahdeksan parasta tiimiä.

– Kyllä me mielestäni pelataan tässä vaiheessa tämän joukkueen [historian] parasta CS:ää, summaa Jussila joukkueensa nykykunnon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt