Jani, 40, harjoitteli 10 vuotta Tetristä ja käytti säästönsä päästäkseen MM-kisoihin – tajusi ratkaisevan erehdyksensä vasta paikan päällä - Esports - Ilta-Sanomat

Jani, 40, harjoitteli 10 vuotta Tetristä ja käytti säästönsä päästäkseen MM-kisoihin – tajusi ratkaisevan erehdyksensä vasta paikan päällä

Jani Herlevi, 40, vieraili Radio Rockilla kertomassa Tetris-urastaan.

31.1.2019 10:49

Jani Herlevi kantaa kahta Tetris-pelin Euroopan mestaruutta vuosilta 2016 ja 2018. Herlevi on myös kaksinkertainen Suomen mestari vuosimallia 2017 ja 2018.

  • Katso jutun alusta videolta IS:n vierailu Herlevin kotona vuodelta 2016!

Maanantaina Radio Rockin haastattelussa Herlevi kertoi, että Tetriksen pelaamisen hän aloitti tosissaan 2003. Peli on miehelle kuitenkin tuttu jo sen julkaisusta 1984 lähtien.

– En ole 90-luvun alun jälkeen pelannut muita videopelejä, Herlevi kertoi Radio Rockilla.

Ensimmäisiin MM-kisoihin Herlevi osallistui 2013. Silloin hän käytti säästönsä ja matkusti Amerikkaan kilpailemaan vain kokeakseen karvaan pettymyksen, johon ei osannut varautua. MM-kisoissa pelattiin sellaista Tetris-versiota, johon Herlevi ei ollut koskaan koskenut.

– Unelma mestaruudesta lopahti siihen paikkaan.

Jos podcast ei näy yllä, kuuntele se täältä.

Herlevi kertoo Radio Rockilla tämän vuoden tavoitteena olevan sijoitus neljän parhaan joukossa Tetriksen MM-kisoissa. Hän kertoo yhden kovimmista kilpakumppaneista olevan Joseph Saelee, joka on Tetriksen hallitseva maailmanmestari.

– Japanilaisrobotti joka hypertapittaa, Herlevi kuvailee Saeleen tekniikkaa.

8-bittisellä Nintendolla pelattavat Tetriksen klassikkoversion MM-kisat järjestetään lokakuussa Yhdysvalloissa Portland Retro Gaming Expo -messuilla. Herlevin uran paras MM-sijoitus on vuodelta 2017, jolloin hän sijoittui viidenneksi.

Esitteli IS:lle villakinnasta, jota käyttää pelatessaan

Ilta-Sanomat haastatteli Herleviä kesällä 2016. Hän esittelee videolla muun muassa villahanskan, jota hän käyttää pelatessaan. Tetris-mestari kertoo, että kova muovi tekee kipeää kun hän pelaa kunnolla, joten hän tarvitsi jotain pehmeää sormien ja ohjaimen väliin.

– Kyse on todella herkästä ja hienomotorisesta lajista. Siinä tarvitaan nopeutta ja palikkatuntemusta. Sorminäppäryys on oikeastaan se lajin koko olemus, kuvailee Herlevi Tetristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?