Joel Harkimo kertoo: Tästä Hartwall-areenan täyttävässä esports-megatapahtumassa on kyse

Hartwall-areenalla syyskuussa järjestettävään kilpapelitapahtumaan odotetaan lähemmäs 10 000 kävijää.

Joel Harkimo kertoi syksyllä 2017 haluavansa olla järjestämässä Suomen ensimmäistä esports-areenatapahtumaa. Hartwall-areenalla pelataan syksyllä 2019 Counter-Strikea, jonka yksi huippunimistä on suomalainen ENCE.

30.1.2019 19:58

Starsquad Event ja Elisa ilmoittivat keskiviikkoaamupäivällä järjestävänsä syyskuussa Suomen ensimmäisen megaluokan esports-tapahtuman.

Arctic Invitational -tapahtuma järjestetään Hartwall-areenalla 14. syyskuuta. Tapahtuman vetonaula on 100 000 euron kansainvälinen Counter-Strike-turnaus, jonka lisäksi areenalla pelataan Elisa 5G-liigan finaalit.

Hjallis ja Joel Harkimo kertoivat syksyllä 2017 haluavansa järjestää Suomen ensimmäisen esports-areenatapahtuman. Hjallis maalaili silloin Ilta-Sanomien haastattelussa tapahtumaa, jossa yhdistyisivät Areena, tiimejä ulkomailta ja satojen tuhansien palkintorahat.

Nyt julkistetussa tapahtumassa pelataan Hartwall-areenalla, CS-turnaukseen luvataan kolme kansainvälistä joukkuetta ja potissa on 100 000 euroa. Joel Harkimo kertoo IS:lle keskiviikon olleen äärimmäisen hieno päivä henkilökohtaisesti, mutta myös yritykselle ja kilpapeliskenelle.

– Esportsista puhutaan ja se näkyy paljon, mutta asioiden rakentaminen ja kasaan saaminen ei ole ollut helppoa, varsinkin kun kyseessä on uusi ja nouseva ala. Nyt on saatu kasaan sellainen konsepti, joka saadaan varmasti vedettyä läpi. Uskon kovasti, että tulee magee juttu, hehkuttaa Joel.

Tapahtuman pääturnaus järjestetään räiskintäpeli Counter-Strikessa, jossa kisataan 100 000 eurosta.

Tapahtumaan luvataan maailmanluokan show’ta, jossa hyödynnetään viime vuosina uusittua Hartwall-areenan tekniikkaa. Lava rakennetaan keskelle jäätä mediakuution alle. Reunoille jäävää tyhjää tilaa hyödynnetään jäätykeillä, joilla voi piirtää grafiikkaa jäälle. Tiedotustilaisuudessa esiteltiin, miltä pelikartta näyttäisi jäällä.

– Tavoite on saada kunnon bileet ja hyvin porukkaa paikalle! Odotamme, että tämä kiinnostaa.

Starsquad on kerännyt kokemusta kilpapelaamisesta kaksi kertaa järjestetyllä Grail Quest -tapahtumalla. Joelin mukaan yhteistyötä on tarkoitus jatkaa Grail Groupin kanssa, mutta fokus on nyt Arctic Invitationalissa.

– Grailin tapahtumien suunnitelmat ovat vähän vielä avoinna. Tämä on ollut semmoinen tietynlainen tie, mikä on nyt käyty rakentaessa tulevaisuutta. Tavoitteena on jatkaa Grail Questia ja rakentaa myös sitä brändiä, hän summaa.

Tavoitteena 10 000 kävijää – ”Hinta tulee olemaan vähintäänkin kohtuullinen”

Tiedotustilaisuudessa oli paikan päällä myös Starsquad Eventin uusi toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa, joka aloitti työt yrityksessä vuodenvaihteessa. Villa voitti syksyllä näytetyn Diili-ohjelman.

Tapahtumasta suurimman vastuun ottava Villa kertoo IS:lle kävijätavoitteen olevan lähemmäs 10 000 kävijää.

– Pyritään saamaan kaikki alan harrastajat ja myös tuomaan skenen ulkopuolelta ihmiset tänne. Taistellaan ihmisten vapaa-ajasta kuten mikä tahansa viihdeteollisuus. Jos pystytään tarpeeksi hyvin tavoittamaan ihmiset, niin tullaan pääsemään siihen tavoitteeseen.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin kevään aikana, mutta Villa ei osaa vielä kertoa tarkempaa ajankohtaa.

– Hinta tulee olemaan vähintäänkin kohtuullinen. Puhutaan suorastaan edullisista hinnoista, mutta en voi vielä tarkkaa hintaluokkaa antaa. Tulee olemaan sellainen, että kaikilla on varaa tulle tänne juhlimaan kilpapelaamista yhtenä viihteen lajina.

Olli-Pekka Villa voitti Diili-ohjelman syksyllä 2018. Nyt hän vastaa Hartwall-areenan megatapahtumasta.

Villan mukaan 100 000 euron CS-turnaukseen tavoitellaan maailman kärkikymmenikön nimiä. Kirkkaimmat nimet otetaan avosylin vastaan, jos vain kiinnostusta on.

Turnauksen kutsutaan kolme kansainvälistä joukkuetta, jotka vahvistetaan kevään ja kesän aikana. Kutsut on jaettu seuraavasti: Yksi joukkue Ruotsista, yksi IVY-maiden alueelta ja yksi Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta.

Suomen edustaja ratkotaan elokuussa pelattavalla karsinnalla. Suomen ylivoimainen ykkösnimi ENCE joutuu muiden suomalaisjoukkueiden tavoin osallistumaan karsintoihin, mutta saa suoran paikan karsintafinaaliin.

– Haluamme antaa kaikille suomalaisjoukkueille mahdollisuuden päästä tänne kansainväliseen tapahtumaan. ENCE on tällä hetkellä Suomen paras joukkue, mutta luulen tämän antavan motivaatiota muille joukkueille ottamaan kaulaa kiinni. Se taas tekee hyvää koko lajille, kertoo Villa.

Villa on lyhyessä ajassa löytänyt paikkansa kilpapeliyhteisöstä. Hän on samaa mieltä Joelin kanssa, että laji kasvaa kovaa vauhtia, mutta tehtävää riittää vielä.

– Suomessa haaste on saada murrettua asenteet kilpapelaamista kohtaan. Luulen, että nyt kun tämä tehdään isosti ja näyttävästi, niin asenteita aletaan rikkoa ihan hyvää tahtia.

Villan mukaan Arctic Invitational ei tule olemaan merkittävä tapahtuma pelkästään vuonna 2019, vaan myös jatkossakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?