Kiri, 23, erosi tyttöystävästään ja aloitti työn intohimonsa parissa – yksi kuva saattoi tuhota lupaavan uran

Yksi kuva saattoi pilata Kiri Kylmälän lupaavan uran striimaajana.

Kiri ”Kirdez” Kylmälä striimailut ovat jääneet tauolle porttikiellon vuoksi.

27.1.2019 12:00

Helsinkiläinen 23-vuotias Kiri ”Kirdez” Kylmälä pelaa työkseen Fortnite-peliä ja striimaa suomeksi Twitch-palvelussa.

Kylmälän vuosi 2018 oli huipentumassa kilpailuun, jossa fanit pääsivät äänestämään suosikkijoukkueelleen sponsorirahoitusta. Jaossa oli yhteensä 60 000 euroa.

Kylmälän edustama Conquer Gaming -joukkue osallistui kilpailuun ja nousi äänestyksen loppuhetkillä voittoon. Joukkue sai voitosta 25 000 euroa.

Kylmälä seurasi äänestystilanteen loppuhetkiä striimissään 17. joulukuuta. Äänestyksen päätyttyä voittajan julistamista jouduttiin odottamaan hetki. Kylmälä muistaa jännittävän hetken pitkään ikävästä syystä.

”Haluaisin vain saada vastauksen”

Varoittamatta katsojien ruuduille lävähti nimittäin suorassa lähetyksessä miehen sukupuolielin. Tuntematon käyttäjä oli jakanut kuvan vastauksena kilpailujärjestäjän twiittiin, jota Kylmälä sattui selaamaan odottaessaan tietoa voittajasta.

Viisi minuuttia myöhemmin Twitch katkaisi Kylmälän suoran lähetyksen. Hän sai palveluun porttikiellon määrittelemättömäksi ajaksi.

– Striimissä oli juuri ennen bannia reilu 700 katsojaa, Kylmälä muistelee Ilta-Sanomille.

Kirin Twitch-tili on ollut yli kuukauden jäähyllä. Hän ei ole saanut vastauksia Twitchiltä.

Määrittelemättömän porttikiellon kesto on Twitchin sivujen mukaan vähintään yhden päivän, mutta enintään 30 päivää. Twitch antaa kaksi varoitusta, jonka jälkeen voi saada pysyvän porttikiellon.

Kylmälä on saanut aiemmin päivän porttikiellon kesällä 2018 – syyksi oli annettu alastomuus. Kylmälä muistelee silloin olleen striimissään kavereiden kanssa ilman paitoja.

Kylmälä on valittanut porttikiellosta nyt kaksi kertaa Twitchin ohjeiden mukaisesti. Hän kertoo että normaalisti vastaavat pyynnöt käsitellään parissa päivässä, mutta nyt on mennyt jo yli kuukausi. Hän ei ole saanut minkäänlaista vastausta yhtiöltä.

– Epävarmuudessa on todella raskasta elää.

Twitch ei kommentoinut Kylmälän tapausta IS:lle vedoten käyttäjän yksityisyyteen. Porttikielto on yhä voimassa.

”En ole luovuttamassa”

Kylmälä kertoo hänen intohimonsa olevan pelaamisessa ja striimaamisessa. Erottuaan tyttöystävästään vuoden 2018 alussa hän jätti rakennusalan työt enon firmassa ja panosti intohimoonsa.

– Olin silloin todella rikki ja päätin tehdä jotain mielekästä elämässä, muistelee Kylmälä.

Kiri striimasi ennen porttikieltoa säännöllisesti.

Kylmälä on rakentanut yhteisöä kanavansa ympärille vuoden ajan. Nuori striimaaja kertoo ylläpitävänsä yhteisönsä kanssa keskustelua Discord-keskusteluohjelmalla. Twitchissä faneja oli joulukuussa 5600 ja kanavan suosio oli kasvanut tasaisesti.

Striimaamisen suhteen Kylmälä ei ole luovuttamassa. Hän sanoo jatkavansa työtään Youtuben puolella jos täytyy.

– Twitch oli mun ykkösjuttu elämässä koko viime vuoden. En kuitenkaan voi odotella loputtomiin, Kylmälä lopettaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?