Pelijoukkue North esitteli fanien viestejä tappion jälkeen – huippupelaajat saaneet tappouhkauksia, yöllisiä soittoja... - Esports - Ilta-Sanomat

Pelijoukkue esitteli faneilta saatuja karuja viestejä – huippupelaajat saaneet tappouhkauksia, yöllisiä soittoja...

Tanskalainen pelijoukkue jakoi Twitterissä kuvan saamistaan vihakommenteista.

Tanskalainen North-joukkue kilpailee Counter-Strikessa ja FIFA-pelisarjassa. Kuvassa CS-joukkueen pelaajia.

24.1.2019 10:50 | Päivitetty 24.1.2019 11:01

Kilpapeliyhteisössä on puhuttu viime päivinä pelijoukkueiden ja pelaajien saamista vihamielisistä kommenteista.

Kaikki alkoi tanskalaisen North-joukkueen maanantaina jakamasta twiitistä. North jakoi kuvan viime aikoina saaduista vihakommenteista. Samalla he ilmoittivat Counter-Strike-yhteisölle, että he eivät missään nimessä hyväksy kuvassa näkyviä kommentteja missään tapauksessa.

– Toivon että kuolette kaikki.

– HANKKIKAA SYÖPÄ, PLIIS NYYPÄT.

– Pliis kuolkaa, en välitä jos pilasitte nimeni, haistakaa v***u North.

– Toivon että kaikki organisaatioonne edes jollain tavalla liittyvät hullut kuolevat!

Northin twiittiin vastasivat vastasivat monet tunnetut pelitiimit ja toimijat. Esimerkiksi Team Liquid, Fnatic, Rogue, G2 Esports ja Cloud9 kaikki kertoivat olevansa tanskalaistiimin kanssa samaa mieltä. Osa tiimeistä lisäsi twiitteihin asiasanan #StopToxicity [lopeta myrkyllisyys], jolla viitataan vihapuheen kitkemiseen.

– Tälle asialle ei ole paikkaa meidän alalla tai faniemme keskuudessa, alleviivasi Team Liquid.

Pelaajat kertovat: Fani soitteli öisin, tappouhkauksia...

Useat pelaajat ovat myös kommentoineet Northin aloittamaa ketjua. Esimerkiksi ruotsalaiset Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund (Ninjas in Pyjamas), Jacob ”Pyth” Mourujärvi (Vexed Gaming) ja slovakialainen Martin ”STYKO” Styk (Mousesports) ovat jakaneet omia kokemuksiaan.

Alesund kertoi saaneensa kauan aikaa sitten puhelinsoittoja vihaiselta fanilta lähes samaan aikaan joka yö. Tapahtuman aikoihin Alesund asui vielä vanhempiensa kanssa, joten puhelimeen vastasi aina hänen äitinsä.

Vihainen fani oli soittanut, koska hän oli halunnut kertoa mielipiteensä Alesundista suoraan hänelle itselleen. Alesundin mukaan hänen äitinsä oli jutellut fanin kanssa useita kertoja, koska tämä oli kuulemma selvästi eksyksissä oleva nuori mies. Fani tarvitsi vain jonkun, joka kuuntelisi häntä ja hänen ongelmiaan.

Mourujärvi puolestaan muistutti, etteivät myöskään pelaajien perheenjäsenet ole turvassa. Hänen perheensä on saanut tappioiden jälkeen tappouhkauksia.

Styk puolestaan on neuvonut perheenjäseniään olevan varovaisempia sosiaalisessa mediassa. Hän on ohjeistanut läheisiään lisäämään ystäviksi vain tutut ja tekemään profiileista mahdollisimman yksityisiä.

– Osa heistä luuli minun liioittelevan, mutta nyt he joutuvat lukemaan minua koskettavia vihaviestejä - erityisesti nyt Minor-turnauksen jälkeen. Huonoa tuuria [tough luck], twiittasi Styk viitaten joukkueensa heikkoon suoritukseen tärkeässä karsintaturnauksessa.

Ei ole uusi ilmiö

Vihakommentit eivät ole missään nimessä uusia asia pelipiireissä tai edes kilpapelaamisessa. Erityisesti CS-joukkueet ja -pelaajat saivat loukkaavia kommentteja vuosina 2013–16, jolloin vedonlyönti pelitavaroilla eli skineillä oli äärimmäisen suosittua.

Pelaajien saamista kommenteista on kertonut esimerkiksi urheilupsykologi Mia Stellberg, joka vieraili Radio Aallolla keväällä 2017.

Muokattu klo 11.10: Northin jakamat viestit eivät liity tappioon, kuten otsikossa luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?