Esports

Neljän vuoden odotus ohi: Suomalaisjoukkue nähdään CS:n ykkösturnauksessa!

Julkaistu: , Päivitetty:

COUNTER-STRIKE
Suomalainen ENCE on selvittänyt tiensä Counter-Striken suurimpaan turnaukseen. Edellisen kerran suomalaisjoukkue on nähty Major-turnauksessa keväällä 2015.
Alkuvuoden odotetuin Counter-Strike-turnaus alkoi keskiviikkona Puolassa, kun Euroopan Minor-turnauksessa kisattiin paikoista himoittuun Major-turnaukseen. Tarjolla oli kaksi suoraa kisapaikkaa ja yksi loppukarsintapaikka.

Kahdeksan joukkueen turnaukseen osallistui muun muassa suomalainen ENCE-joukkue, joka voitti oman lohkonsa kaatamalla entisen Space Soldiers -joukkueen ja Windigon.

Pudotuspelien avauskierroksella ENCE kaatoi 2–1-tuloksella Valiancen, jossa pelaa suomalainen Otto ”ottoNd” Sihvo. Lauantai-iltana pelatussa seuraavassa ottelussa oli panoksena Major-turnauspaikka.

Neljän vuoden odotus ohi: ENCE nähdään Majorissa!

Turnauksen ensimmäisestä Major-paikasta pelasivat ENCE ja tanskalainen North-joukkue.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paras kolmesta -sarjan avauskartta de_train oli varsinainen trilleri, kun ENCE voitti kahden jatkoajan päätteeksi 22–20-tuloksella. Suomalaisittain ottelu oli paikoitellen raskasta katseltavaa.
Toinen kartta de_inferno alkoi ENCEn myllytyksellä, kun avausosio meni suomalaisille 13–2-tuloksella. Toisella osiolla ENCE siirtyi nopeasti 15–2-johtoon, mutta voitto varmistui vasta 16–7-numeroin.

ENCE lunasti 2–0-kokonaisvoitolla paikan Major-turnaukseen sekä reilun 26 000 euron pääpalkinnon. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Sami ”xseveN” Laasanen oli sanaton. Hän sai kuitenkin kiitettyä faneja aktiivisesta tuesta.

Laasasen lisäksi ENCEssä pelaavat Jere ”sergej” Salo, Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Aleksi ”allu” Jalli ja Jani ”Aerial” Jussila. Joukkuetta valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen.

ENCE on ensimmäinen täysin suomalainen joukkue Major-turnauksessa neljään vuoteen. Edellisen ja ainoan kerran suomalaisjoukkue on nähty Majorissa keväällä 2015, jolloin kisoihin osallistui 3DMAX-joukkue.
Major-turnaukset ovat CS:n suurimpia ja arvostetuimpia. Ne järjestetään nykyisin kaksi kertaa vuodessa, ja Minoreissa menestyminen on ainoa tapa nousta Majoriin.

Seuraava Major-turnaus pelataan 13.2.–3.3 Puolassa, kun ESL järjestää turnauksen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016. Majorit pelataan tällä kertaa IEM: Katowice -nimen alla.

Miljoonan dollarin Major-turnauksen hallitseva mestari on tanskalainen Astralis-joukkue.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt