Esports

CS:n huippujoukkue konttasi tärkeässä karsinnassa – suomalaistähdeltä suorat sanat: ”En tiedä mikä on ratkaisu tähän tilanteeseen”

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
Suomalaisten tähdittämät joukkueet ovat enää kahden voiton päässä Counter-Striken ykkösturnauksesta.
Counter-Striken yksi vuoden odotetuimmista turnauksista on 13. helmikuuta alkava IEM: Katowice, joka on niin kutsuttu Major-turnaus eli pelin arvostetuin. Turnauksen viimeiset joukkueet ratkotaan tällä hetkellä Puolassa pelattavissa Minor-turnauksissa.

Suomalaisittain kiinnostavin on ollut Euroopan-karsinta. Täysin suomalaisen ENCEn lisäksi Puolaan matkasivat Miikka ”suNny” Kemppi (Mousesports) ja Otto ”ottoNd” Sihvo (Valiance).

ENCE varmisti paikkansa pudotuspeleihin voittamalla B-lohkossa entisen Space Soldiers -joukkueen ja Windigo Gamingin. Lohkosta jatkoi ENCEn lisäksi pudotuspeleihin tanskalainen North, joka voitti ratkaisevassa ottelussa Windigon.
A-lohkon voitti ranskalainen Team Vitality. Kotimatkalle lähti ensimmäisenä tanskalainen OpTic Gaming. Kempin ja Sihvon joukkue kisasivat torstai-iltana viimeisestä jatkopaikasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valiance oli yllättänyt Mousesportsin lohkon avauskierroksella niukasti 16–14-lukemin. Toinen kohtaaminen ja jatkopaikka menivät Valiancelle, joka voitti Mousesportsin suoraan kahdessa kartassa (16–12 de_train, 16–8 de_cache).

Mousesportsin putoaminen oli suuri yllätys, sillä joukkue on tällä hetkellä HLTV:n ylläpitämän maailmanlistan neljännellä sijalla. Pelien päättymisen seurauksena Mousesports ja Kemppi seuraavat Katowicessa pelattavan Major-turnauksen katsomon puolelta.

Kemppi kommentoi tappiota ottelun jälkeen Twitterissä. Hän kirjoitti joukkueen tunteneen olonsa liian mukavaksi, joka näkyi suorituksessa. Kempin mielestä joukkue on tällä hetkellä todella huono, eivätkä he valmistautuneet turnausta varten tarpeeksi hyvin.

– En tiedä mikä on ratkaisu tähän tilanteeseen, se jää nähtäväksi. Nyt kannustan suomalaisia ystäviäni. Anteeksi, päätti Kemppi kommenttinsa.Kahdella voitolla varmasti Majoriin!

Playoffit pelataan niin sanotulla double-elimination-formaatilla, eli kahdella tappiolla ottelut päättyvät ja kahdella voitolla etenee Majoriin. Kolmanneksi sijoittunut joukkue saa paikan niin sanottuun play-in-loppukarsintaan.

Turnaus jatkuu Suomen aikaa perjantaina kello 18.15, kun Team Vitality ja North kohtaavat. ENCE ottaa mittaa Sihvon edustamasta Valiancesta noin kello 21.45.

Lauantaina pelataan kaksi ottelua ja sunnuntaina yksi. Tarkempi aikataulu löytyy jutun lopusta. Pudotuspelejä voi seurata alta englanniksi tai suomeksi Yle Areenasta.

Englanninkielinen lähetys peleistä:Playoffit pelataan seuraavasti (Suomen aikaa):
  • PE klo 18.15: Team Vitality – North
  • PE klo 21.45: ENCE – Valiance
  • LA klo 18.15: Voittajien ottelu (voittaja etenee Majoriin)
  • LA klo 21.45: Häviäjien ottelu
  • SU klo 18.45: Ratkaiseva ottelu (voittaja etenee Majoriin)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt