Esports

CS:n SM-hopeajoukkue isojen muutosten keskellä – tähtipelaaja ei uusi sopimustaan

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
27-vuotias Jesse ”zehN” Linjala ei uusi sopimustaan HAVU Gamingin kanssa.
Räiskintäpeli Counter-Striken yksi kotimaan kovimmista nimistä vuosina 2017–2018 on ollut HAVU Gaming. Vuoden 2017 Suomen mestari ja viime vuoden SM-hopeajoukkue on nyt ilmoittanut isoista muutoksista.

Viime toukokuussa HAVU kiinnitti uuden kokoonpanon, jonka ykkösnimi oli Euroopassa PENTA-joukkueen kanssa menestynyt Jesse ”zehN” Linjala. 27-vuotias Linjala ei jatka enää kokoonpanossa, sillä hän on päättänyt olla uusimatta sopimustaan.

Tiedotteessa Linjala kertoo saaneensa hiljattain uuden mielenkiintoisen tarjouksen, josta hän on kiinnostunut. Hän lupaa kertovansa lisää tulevaisuudestaan lähiaikoina.
Linjala on HLTV:n tilastojen perusteella ollut HAVUn selvä ykkösnimi reilun puolen vuoden aikana. Linjala ei ole ensimmäinen huippunimi, jonka HAVU on menettänyt: Viime syksynä kokoonpanosta ostettiin ulos Otto ”ottoNd” Sihvo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Linjalan kanssa tiimiin toukokuussa liittynyt Eetu ”sAw” Saha ei jatka myöskään kokoonpanossa. Saha siirtyy joukkueen valmentajaksi.


HAVUn kokoonpanossa jatkavat sen sijaan Lasse ”ZOREE” Uronen, Olli ”sLowi” Pitkänen ja Samuli ”Twixie” Herrala. Joukkue testaa tällä hetkellä Aaro ”Hoody” Peltokangasta ja Petteri ”Peku” Jaakkolaa.

Uudistettu kokoonpano debytoi Assembly Winter -tapahtumassa helmikuun alussa. Assemblyilla pelataan kuuden joukkueen ja 12 500 euron CS-turnaus, jonka joukkueita ei ole vielä paljastettu. Ilmeisesti HAVU on kuitenkin yksi neljästä kutsutusta joukkueesta.

HAVU on yksi Suomen menestyneimmistä joukkueista

Huhtikuussa 2017 perustettu HAVU on ollut alusta yksi Suomen menestyneimmistä CS-joukkueista, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet ahkerasti erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana.

Vuonna 2017 HAVU voitti seitsemän turnausta Suomessa, mutta suurempi kansainvälinen läpimurto jäi saavuttamatta. IeSF:n MM-kisoihin voittajasuosikkina lähtenyt silloinen kokoonpano tippui yllättäen puolivälierissä.
Alkuperäinen kokoonpano juhli viime vuoden alkupuolella kolme kertaa kotimaassa, ennen kuin kokoonpano hajosi maaliskuussa.

Toukokuussa 2018 esitelty uusi kokoonpano menestyi hyvin kotimaassa, kun ENCE keskittyi enemmän kansainvälisten pelikenttien valloittamiseen.

HAVU voitti touko–joulukuun aikana kolme turnausta Suomessa. Joukkue hävisi ENCElle SM-finaalissa ja GameXpossa. Kotimaan menestyksen lisäksi tiimi voitti muutaman kansainvälisen nettiturnauksen, kuten Pohjoismaiden mestaruuskisat.

Marraskuun alussa pelatuista maailmanmestaruuskisoista HAVU nappasi MM-kultaa kaatamalla finaalissa Ruotsin. Nimestä huolimatta MM-kisoissa ei pelannut huippujoukkueita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt