Huippusuosittu Nörtti-sarja loppuu kesken kovimman suosion – tekijä selittää miksi DragonSlayer666 katoaa ruudusta

Julkaistu:

NÖRTTI
Nörtti: DragonSlayer666 -sarjan kolmas kausi on sarjan viimeinen. Ohjaaja toteaa hahmon paluun olevan tulevaisuudessa kuitenkin vielä mahdollista.
Yle Areenan kaikkien aikojen suosituin nuortendraama päättyy tänään, kun Nörtti: DragonSlayer666 -sarjan koko kolmas kausi tulee katsottavaksi illalla.

Kolmas kausi jatkuu suoraan siitä mihin toinen kausi päättyi: DragonSlayer666 ja manageri Megaman ovat matkanneet New Yorkiin. Sarjassa seurataan viimeistä kertaa DragonSlayerin yritystä päästä Counter-Striken huipulle.

Kauden aikana DragonSlayer aiheuttaa ongelmia käytöksellään, hankkii työpaikan ja joutuu vaikeiden valintojen eteen. Entä miten käy DragonSlayerin perustaman AwesomeTeamin, jonka pelaajilla on täysin erilaiset elämäntilanteet? Oman lusikkansa soppaan heittävät myös entiset tiimikaverit Daisuke (Joona Kaakinen) ja Destroyer911 (Linnea Leino).Syksyllä 2017 Ylellä alkanut Nörtti: DragonSlayer666 on kerännyt miljoonayleisön kahdella edellisellä kaudella. Pilottijaksoa on katsottu Youtubessa ja Areenassa yhteensä yli miljoona kertaa. Toisen tuotantokauden avausviikonloppu Yle Areenassa keräsi lokakuussa miljoonayleisön.

Nörtti palkittiin tammikuussa 2018 Venla-gaalassa parhaana lasten- ja nuortenohjelmana. Viime viikolla pääosaa näyttelevä Kujala oli Venla-gaalassa ehdolla parhaaksi miesnäyttelijäksi roolistaan juuri DragonSlayerinä. Voiton vei monen harmiksi Tuntemattomassa Sotilaassa vakuuttanut Eero Aho.

Aleksi Delikouraksen ohjaaman ja käsikirjoittaman Nörtin oikeudet on myyty Ranskaan, Belgiaan ja Kanadaan.

”Minua on aina ärsyttänyt sarjat, jotka jatkuvat vain jatkumisen vuoksi”

Ilta-Sanomat haastatteli ohjaaja-käsikirjoittaja Delikourasta, joka päätti lopettaa sarjan kesken suurimman suosion. Hän kertoo päätöksen olleen vaikea, sillä kirjasarjan kautta hän on työstänyt sarjan hahmoja jo vuodesta 2012.

– Todella haikea fiilis jättää hyvästit tälle erikoiselle DragonSlayerin maailmalle, mutta samaan aikaan en malta odottaa, että pääsen kehittämään uusia juttuja. Kehitteillä on jo pitkä elokuva ja tv-sarja, joista en voi puhua vielä enempää.

Delikouras kertoo alusta asti halunneensa tehdä jokaisesta Nörtti-kaudesta erilaisen. Näin katsoja ei saa fiilistä, että hei tämähän on jo nähty.

– Minua on aina ärsyttänyt sarjat, jotka jatkuvat vain jatkumisen vuoksi, ja lopulta lässähtävät tai alkavat toistaa itseään liikaa. DragonSlayerin kasvun kannalta luonnollisin ratkaisu oli päättää sarja kolmanteen kauteen. Minusta on hyvä lopettaa huipulla.

Kolmatta kautta Delikouras kuvailee aiempia hauskemmaksi ja oudommaksi. DragonSlayerin egon totaalinen murskaantuminen esittelee uusia puolia hahmosta. Egon uudelleenrakentaminen ei ole myöskään niin helppoa kuin voisi kuvitella.


Toinen ja kolmas kausi kuvattiin samanaikaisesti kesällä 2018. Delikouraksen mukaan kahden kauden kuvaaminen samaan aikaan oli haastavaa, mutta tuotannollisesti tehokasta.

– Haastavinta oli muistaa missä jaksossa tai kaudessa mennään, ja missä vaiheessa DragonSlayerin henkistä kasvua ollaan. Meillä oli yhteensä 32 kuvauspäivää, jonka aikana kaudet kuvattiin sekaisin. Olen todella yllättynyt, että homma pysyi näinkin hyvin kasassa.

Nörtin tekemisen aikana 28-vuotias Delikouras on oppinut paljon kärsivällisyyttä. Hän kuvailee oman kasvutarinansa olevan samanlainen kuin DragonSlayerillä.

– Elokuvan tai tv-sarjan tekeminen on joukkuelaji. Yksin et saa mitään aikaiseksi vaan on pakko luottaa muihin – yliohjaaminen on pahinta mitä voi tehdä. Täytyy antaa tarpeeksi vapaat kädet, jotta jokainen voi tehdä työnsä hyvin, mutta samalla olla valmis ohjaamaan oikeaan suuntaan, jos kohtaus ei toimi.
DragonSlayer elää kirja- ja tv-sarjan lisäksi Youtubessa, johon ladattuja pelivideoita on katsottu yli 13 miljoonaa kertaa. Kesällä 2017 perustetulla Youtube-kanavalla on lähes 100 000 tilaajaa.

– Youtubeen lisätään videoita sillä oletuksella, että ne ovat siellä ikuisesti. Mielestäni on kiehtovampaa, jos ne ovat hetkellisiä. Silloin ne muuttuvat sukupolvikokemukseksi, jonka vain tietyt tyypit ovat nähneet. Uuden kauden julkaisun jälkeen tulee vielä muutamia videoita tubeen, avaa Delikouras luomansa hahmon tulevaisuutta sosiaalisessa mediassa.

DragonSlayerin paluuta ruutuun tavalla tai toisella ei ole poissuljettu. Delikouraksen mukaan ajatus elokuvasta tai uudesta tv-kaudesta ei ole mahdoton, mutta ei myöskään ajankohtainen.

– Olen salaa haaveillut, että tekisin Rocky-tyyppisen comebackin, jossa DragonSlayer palaa aikuistuneena ja seuraava sukupolvi ottaa peliskenen haltuun. Mutta tällä hetkellä aion pitää ainakin hetken taukoa kokonaan DragonSlayeristä. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt