True Sight -dokumentti julki: Tältä näytti, kun Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen voittivat Dota 2:n maailmanmestaruuden ja 9,7 miljoonaa euroa - Esports - Ilta-Sanomat

Dokumentti julki: Tältä näytti, kun Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen voittivat Dotan maailmanmestaruuden ja 9,7 miljoonaa euroa

Elokuussa 2018 pelatusta Dota 2 -pelin MM-finaalista on julkaistu tunnin kestävä dokumentti. Suomalaispelaajat Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen olivat osa mestaruusjoukkuetta.

OG-joukkue voitti elokuussa Dota 2:n maailmanmestaruuden. Topias Taavitsainen on kuvassa keskellä ja Jesse Vainikka toinen oikealta.

16.1.2019 16:00

Suomi sai elokuussa 2018 kaksi uutta maailmanmestaria, kun Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen voittivat Dota 2 -strategiapelin maailmanmestaruuskisat Kanadassa. Suomalaispelaajat juhlivat voittoa osana viisihenkistä OG-joukkuetta.

OG kaatoi The International -turnauksen finaalissa kiinalaisen PSG.LGD-joukkueen 3–2-tuloksella. Altavastaajana kisoihin lähtenyt OG tienasi mestaruudesta 11,2 miljoonaa dollaria eli 9,7 miljoonaa euroa. Turnaus oli kilpapelihistorian rahakkain 25,5 miljoonan dollarin eli 22,1 miljoonan euron palkintopotilla.

Dota-julkaisija Valve taltioi turnauksen tärkeimmät hetket osaksi True Sight -dokumenttisarjaa. Dokumentin ensi-iltatilaisuus pidettiin tiistaina Tanskassa, jossa oli OG-pelaajia paikalla. Dokumentin ensiesitystä pystyi seuraamaan suorana Twitchin lisäksi Steam.tv-palvelusta.

Molempia joukkueita on seurattu True Sightissa hyvin läheltä: Kamerat kuvaavat ennen finaalia, sen aikana ja myös palkintoseremonian jälkeen. Kamerat kulkevat pelaajien mukana tupakkapaikalle, minkä lisäksi materiaalia nähdään hyvin paljon pelikoppien sisäpuolelta kesken otteluiden.

True Sight: The International 8 (tekstitys englanniksi):

Dokumentin päähahmot ovat OG-joukkueen veteraanit, tanskalainen Johan ”n0tail” Sundstein ja ranskalainen Sébastien ”7ckngMad” Debs, joka tosin pelasi turnauksessa nimellä Ceb. OG:ssa pelasi jo mainitun nelikon lisäksi australialainen Anathan ”ana” Pham.

Sundstein ja Debs ovat eniten äänessä ottelukohtaisia kokoonpanoja suunnitellessa sekä otteluiden aikana. Mielipiteitä kysytään useasti joukkuetovereilta, joista erityisesti Vainikka nousee esille neljännessä ottelussa. Taavitsainen ja Pham ovat dokumentin perusteella vähäpuheisia, mutta hoitavat hommansa tiimikavereidensa tavoin.

Dokumentti näyttää hienosti kuinka eri tavalla OG ja PSG.LGD käyttäytyvät finaalissa. Siinä missä OG ohittaa virhetilanteen olankohautuksella, niin kiinalaispelaajat kyseenalaistavat päätöksiä jopa kesken tiukkojen tilanteiden. Ylipäätään OG-pelaajat tuntuvat olevan finaalissa paljon rennompia.

– Jätkät, voitimme tai hävisimme, me emme välitä, koska me pelaamme!, tsemppaa ranskalainen Debs joukkuetovereitaan ennen viidennen ja ratkaisevan pelin alkua.

Monille The International on tuttu suurista palkintosummista, mutta pelaajat eivät selvästi asiaa mieti. OG-kapteeni Sundsteinin – jolla tuli finaalin aikana täyteen 15 000 Dota-tuntia, joka on käännettynä 625 päivää – reaktio maailmanmestaruuden varmistuttua kertoo kaiken oleellisen: Miljoonien eurojen sijaan tärkeämpää oli saada todistettua, että he ovat maailman parhaita pelaajia.

 

Vainikka ja Taavitsainen eivät olleet Dotan ensimmäisiä suomalaisia maailmanmestareita. Vuonna 2017 MM-kultaa juhli Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen osana Team Liquid -joukkuetta. Kyseisestä voitosta on julkaistu niin ikään True Sight -jakso, jonka voi katsoa täältä.

Johan ”n0tail” Sundstein voitti Dota 2:n maailmanmestaruuden 15000 pelitunnin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?