Esports

PUBG-huijarit jäivät kiinni: 17 pelaajalle vuosien pelikiellot

Julkaistu:

ESPORTS
PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin julkaisija on jakanut 17 pelaajalle pelikieltoja uuden huippusarjan kolkutellessa jo ovella.
Suositun selviytymispelin PlayerUnknown's Battlegroundsin uudet kilpasarjat alkavat toden teolla kevään aikana ympäri maailmaa. Sarjoissa jaetaan palkintorahaa usean miljoonan euron edestä.

Niin sanottujen ammattilaissarjojen (Pro) lisäksi pelissä on haastajasarjat (Challenger) sekä kaikille avoimet divisioonat. Suuret palkintosummat ovat saaneet useat pelaajat huijaamaan, joka on nyt kostautunut sarjojen kolkutellessa ovella.

17 pelaajalle pelikieltoa – osa sivussa jopa kolme vuotta

Pelijulkaisija PUBG Corp. on ilmoittanut joulu–tammikuun aikana kolme kertaa jakaneensa pelikieltoa. Pelikieltoon on joutunut yhteensä 17 pelaajaa.

Joulukuun alussa pelikieltoon määrättiin Dakota ”Exko” MacLeod, joka myönsi käyttäneensä huijausohjelmaa huhtikuussa 2018. Selvityksen mukaan MacLeod ei ollut käyttänyt huijausohjelmia ammattilaisotteluissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Joulukuussa bännit saivat myös samassa joukkueessa pelanneet Christian ”Cuhris” Narvaez, Liam ”Liammm” Tran, Tyler ”DevowR” Sti ja Mark ”Tefl0n” Formaro. Joukkue jäi kiinni huijausohjelmien käyttämisestä Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan esikarsinnoissa. Kaikki pelaajat saivat kolmen vuoden pelikiellon, joten kilpailemaan he pääsevät vasta vuoden 2022 alkaessa.Tammikuun puolella pelikiellon sai 12 pelaajaa. Kymmenen pelaajista sai pelikieltoa huijausohjelman käytöstä. Heistä kuusi oli käyttänyt huijausohjelmaa ammattilaisottelussa, joten he saivat kolmen vuoden pelikiellon. Neljä yleisellä pelipalvelimella huijannutta määrättiin kahden vuoden pelikieltoon.

Lisäksi kaksi pelaajaa määrättiin kolmen vuoden pelikieltoon, koska he olivat tietoisesti pelanneet huijarien kanssa ja hyödyntäneet joukkuetoverien antamaa informaatiota.
  • Lista kaikista bännätyistä pelaajista löytyy jutun lopusta
Tammikuussa jaetut pelikiellot ovat koskettaneet Sans domicile fixe-, Red Diamons- ja Pittsburgh Knights -joukkueita.

Sans domicile fixe -joukkue menetti Euroopan Contenders-liigapaikkansa huijaamisen vuoksi. Organisaatio on kuitenkin saanut luvan jatkaa PUBGin parissa, sillä selvityksen mukaan organisaatio ei ollut tietoinen pelaajien huijauksesta.

Red Diamonds saa pitää paikkansa Euroopan-ammattilaisarjassa, kunhan Alexander ”S1D” Sidorov korvataan toisella pelaajalla. Selvityksen mukaan Sidorov tai kukaan muu joukkueen pelaajista ei huijannut karsinnoissa, joten koko joukkuetta ei diskata.

Pittsburgh Knights saa niin ikään pitää paikkansa Euroopan-huippusarjassa, kunhan belgialainen Can ”TEXQS” Ozdemir korvataan. Joukkue sai ammattilaissarjaan suoran kutsun. Selvityksen mukaan Ozdemir ei ole huijannut urallaan ammattilaisottelussa, joten joukkuetta ei rangaista.
PUBG Corp. on ilmoittanut tarkistavansa jatkossa kaikkien huippusarjassa tai karsinnoissa pelaavien taustat. Huijarit suljetaan pois sarjoista tai karsinnoista. Lisäksi heidät määrätään vähintään vuoden pelikieltoon.

Pelikieltoa saaneet pelaajat (pelikiellon pituus, syy):

7.12.2018

”Exko” (1 vuosi, huijausohjelman käyttö yleisellä pelipalvelimella)

31.12.2018

”Cuhris” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”Liammm” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”DevowR” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”Tefl0n” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

7.1.2019

”Avalon” (2v, huijausohjelman käyttö yleisellä pelipalvelimella)

”Smitty” (2v, huijausohjelman käyttö yleisellä pelipalvelimella)

”TEXQS” (2v, huijausohjelman käyttö yleisellä pelipalvelimella)

”S1D” (2v, huijausohjelman käyttö yleisellä pelipalvelimella)

”Papaya” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”Cabecao” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”swalker” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”zuppaa” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”Houlow” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”sezk0” (3v, huijausohjelman käyttö ammattilaisottelussa)

”THZ” (2v, pelasi huijarin kanssa tietoisesti)

Fr_Steph” (2v, pelasi huijarin kanssa tietoisesti)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt