Esports

Pelijoukkue teki sopimuksen naispelaajan kanssa: Tämä olikin mies ja nettiraivo oli valmis

Julkaistu:

ESPORTS
Amerikkalainen Overwatch-pelijoukkue joutui raivon kohteeksi, kun naispelaaja ei ollutkaan nainen.
Overwatch-pelissä kilpaileva amerikkalaisjoukkue Second Wind on kamppailut vuodenvaihteen jälkeen melkoisen pr-sotkun kanssa.

Joukkue ilmoitti muutama päivä ennen joulua tehneensä sopimuksen mystisen ”Ellie”-naispelaajan kanssa. Monet suhtautuivat uutiseen varauksella, sillä pelaaja oli noussut huipulle täysin tyhjästä ja vauhdilla.

Vuoden vaihduttua Second Wind ilmoitti Ellien jättävän joukkueen ”odottamattomien reaktioiden” vuoksi. Ellie oli saanut tiimiin liittymisen jälkeen runsaasti ahdistelu- ja uhkailuviestejä.
Tämä oli kuitenkin vasta jäävuoren huippu. Tiimistä lähdettyään nimittäin selvisi, ettei Ellie ole oikeasti huipputason pelaaja. Asian toi ilmi esports-toimittaja Rod ”Slasher” Breslau.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tunnuksella pelasi ”Punisher”-nimimerkkiä käyttävä mies. Kyseinen pelaaja oli sopinut useamman naispelaajan kanssa, että he esiintyvät hänen pelatessaan Ellienä.
Breslaun selvityksen jälkeen myös Overwatchin julkaisija Blizzard kiinnostui asiasta. Second Windin pelaajat ja johtoporras ilmoittivat, etteivät olleet tietoisia huijauksesta.

DOT Esports sai Blizzardin työntekijältä vahvistuksen, että Ellie-tunnuksen takana oli todellisuudessa miespelaaja. Blizzardin edustaja vahvisti myös, ettei Second Wind -joukkue ollut lisännyt Ellietä liigakokoonpanoonsa, jolloin viimeistään tunnuksen takana olevan pelaajan henkilöllisyys olisi tullut ilmi.

Cloud9-organisaation striimaajaa Becca ”Aspen” Rukavina kertoi päivä Ellien tiimistä lähtemisen jälkeen kyseessä olleen sosiaalinen kokeilu, jonka tarkoitus oli näyttää kuinka kilpa- ja videopeliyhteisöt reagoivat ammattilaisiin naispelaajiin. Suorasta lähetyksestä otettua videokaappausta on katsottu yli puoli miljoonaa kertaa.Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Tiimi oli täysin tietämätön asiasta

Overwatch-pelin toiseksi korkeimmassa sarjassa Contendersissa kilpaileva Second Wind julkaisi oman lausuntonsa tilanteesta 5. tammikuuta. Tiimi oli löytänyt Ellien pelin sisäisen tilastopalvelun kautta.

Contendersin pudotuspelit kolkuttelivat jo ovella, joten joukkueella oli kiire löytää korvaava pelaaja kokoonpanomuutoksen jälkeen. He päättivät tarjota Ellielle paikkaa joukkueesta varapelaajana. Yhteydenoton jälkeen joukkuella ei ollut syytä epäillä Ellien henkilöllisyyttä, sillä hän vaikutti uskottavalta ja yhteistyöhaluiselta.

Ellien julkistuksen jälkeen Second Wind sai paljon kysymyksiä pelaajan taustoista, joten tiimi oli yhteydessä Blizzardiin. Vastausta odotellessa Ellie päätti jättää joukkueen kommenttimyrskyn seurauksena.

Muutama päivä Ellien lähtöilmoituksen jälkeen Blizzard vahvisti yhteisön epäilyjen osuneen oikeaan: Ellie ei ollut se, kuka hän väitti olevansa. Second Wind päätti kommenttinsa pyytämällä anteeksi yhteisöltä.
Second Wind voitti torstain ja perjantain välisenä yönä Contendersin puolivälierissä First Generation -joukkueen 3–2-lukemin.