Esports

Palkinnot yli 45 000 euroa – Suomessa rahakkaat alkuvuoden kilpapelit

Julkaistu:

ESPORTS
Alkuvuoden aikana Suomessa järjestettävissä kilpapeliturnauksissa pelataan lähes 50 000 euron palkintorahoista.
Kilpapelaaminen näkyi ja kuului viime vuonna enemmän kuin koskaan Suomessa. Dota 2:n maailmanmestarit Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen nähtiin Linnan juhlissa, pelaajat ja joukkueet ylipäätään menestyivät paremmin kuin aikoihin ja rahaa liikkui enemmän kuin koskaan aiemmin.
Tammi-maaliskuun aikana Suomessa järjestettävissä turnauksissa ja liigoissa pelataan lähes 50 000 euron palkintorahoista. Ilta-Sanomat kokosi yhteen alkuvuoden turnaustarjonnan.

Assemblyilla pelataan CS:ää, FIFAa ja Overwatchia

Assembly Winter 2019 -tapahtuma järjestetään 1.–3. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman 2086 konepaikasta on myymättä alle 50.

Assemblyilla järjestetään ammattilaisturnaukset kolmessa pelissä. Kestosuosikki Counter-Striken lisäksi pelataan Overwatchia ja FIFA-pelisarjaa, joka ei ole moneen vuoteen ollut mukana tapahtumassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa taistellaan 12 500 euron palkintopotista. Summa jaetaan kolmen parhaan kesken: voittaja kuittaa 7000 €, toinen 3750 € ja kolmas 1750 €. Yle näyttää ottelut.

CS-turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta, joista neljä kutsutaan. Kutsuttuja joukkueita ei ole vielä kerrottu. Viimeiset kaksi nimeä selviää 13.–15. tammikuuta pelattavasta nettikarsinnasta, johon voivat osallistua vain suomalaisjoukkueet.
Assemblyn toimitusjohtaja Pekka ”Pehu” Aakko on vahvistanut Overwatchin kuuluvan myös tapahtuman turnausvalikoimaan. Turnauksesta ei kuitenkaan ole kerrottu vielä tarkempia tietoja.

Palloliiton kanssa toteutettavassa FIFA 19 -turnauksessa kilpailee 32 pelaajaa. Palkintorahaa on tarjolla 5000 euroa. Assemblyilla pelataan lisäksi kansainvälinen FIFA-turnaus, josta kerrotaan myöhemmin.
Tapahtumassa pelataan lisäksi amatööriturnaukset Overwatchissa, League of Legendsissä, CS:ssä, Fortnitessa ja Hearthstonessa. Turnauksiin voi osallistua kuka tahansa Assembly-konepaikan omistaja. Palkintoina on pieniä rahasummia ja tuotepalkintoja.

Tampereella kolme ammattilaisturnausta – kahdessa voittaja vie koko potin

LanTrek järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.2.–3.3. Länsi-Suomen suurimman verkkopelitapahtuman 1154 konepaikasta on myymättä tällä hetkellä vajaat 500. Tapahtumassa järjestetään ammattilaisturnaukset kolmessa pelissä.

Rahakkain turnaus pelataan Counter-Strikessa, jossa on jaossa 10 000 euroa kahden parhaan kesken. Voittajajoukkue kuittaa 7000 euroa ja toiseksi tullut 3000. Turnaukseen osallistuu kahdeksan joukkuetta, joista kuusi pääsee mukaan 20.–27. tammikuuta pelattavista nettikarsinnoista. Suoran kutsun ovat saaneet SuperJymy ja HAVU Gaming.

Tampereella pelataan CS:n lisäksi Overwatchia ja Dota 2:ta. Molemmissa turnauksissa on jaossa 5000 euroa, josta voittajan osuus on 4000 euroa. Turnauksissa yksi joukkue saa kutsun, kaksi varmistaa paikan nettikarsinnoista ja viimeinen osallistuja ratkeaa paikan päällä päivää ennen turnauksen alkua.

LanTrekeilla pelataan pienemmät turnaukset Hearthstonessa, LoLissa, PlayerUnknown’s Battlegroundsissa, FIFAssa, CS:ssä, Dotassa, Overwatchissa, Super Smash Bros. Meleessä ja Super Smash Bros. Ultimatessa. Pääosassa turnauksia pelataan rahapalkinnoista, mutta summia ei ole vielä kerrottu.

Myös NHL-pelisarja on näkyvästi mukana Tampereella: NHLgamerin Euroopan-huippusarja ECL Elite päättyy LanTrekeille. Sarjan palkintopotti on 10 000 euroa. LanTrek järjestää myös oman pienemmän NHL-turnauksen.
Alkuvuoteen mahtuu myös PUBG Finland -yhteisön järjestämä Suomi-liiga, joka alkaa 19. tammikuuta. Netissä pelattavassa sarjan palkintopotti on 2000 euroa, josta kisaa 16 joukkuetta.

Korjattu klo 21.30: LanTrekeille on lisätty uusia turnauksia ja palkintopotteja on myös korotettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt