Kitaran hakkaaminen päähän ja voittokännit olivat liikaa – huippustriimaajille bännit

Kaksi tunnettua Twitch-striimaajaa sai maanantai-iltana viikon bännit.

Anssi Huovinen (vasen) ja Joseph Marquez saivat viikon bännit Twitchistä. Molemmat striimaavat lähes päivittäin kymmenille tuhansille katsojille.

10.1.2019 11:45

Pelaajien suosima suoratoistopalvelu Twitch on antanut viikon kestävän porttikiellon suomalaiselle PlayerUnknown’s Battlegrounds -ammattilaiselle Anssi ”AndyPyro” Huoviselle sekä amerikkalaiselle Super Smash Bros. -pelisarjan huippunimelle Joseph ”Mango” Marquezille.

Huovinen sai bännit maanantai-iltana kesken suoran lähetyksen. Lähetyksessä hän ei tehnyt mitään normaalista poikkeavaa, sillä bännit annettiin vanhan tallenteen perusteella.

Huovinen uskoo porttikiellon tulleen tilanteesta, jossa hän rikkoo kitaran lyöden sitä päätään vasten. Joulukuun alkupuolella tapahtuneessa tilanteessa Huovinen oli suojautunut suojalaseilla. Huovinen on tehnyt vastaavaa lähetyksissään aiemminkin ilman seuraamuksia. Porttikiellon perusteluiksi Twitch on sanonut itsetuhoisuuden.

Kitaraepisodi on katsottavissa Huovisen Youtube-kanavalla julkaistulla koostevideolla (9 minuutin jälkeen):

Youtubeen tiistaina ladatulla videolla Huovinen kertoo joutuvansa pakkolomalle, sillä striimaaminen on hänen päivätyönsä. Huovinen on striimannut viime aikoina noin 80–90 tuntia viikossa. Huovisen videota on katsottu jo yli 46 000 kertaa.

”Sammuminen” suorassa lähetyksessä toi bännit huippunimelle

Huovisen lisäksi maanantai-iltana porttikiellon viikoksi sai maineikasta Cloud9-organisaatiota edustava Marquez, joka on tappelupelisarja Super Smash Bros. Meleen yksi tunnetuimmista nimistä.

Marquez jännitti sunnuntaina NFL:n pudotuspelien avauskierrosta, jossa hänen suosikkijoukkueensa Philadelphia Eagles voitti Chicago Bearsin. Voittoisan ottelun jälkeen Marquez ryyppäsi suorassa lähetyksessä.

Kesken suoran lähetyksen Marquez kaatoi tuoliltaan lattialle, minkä jälkeen häntä ei näkynyt muutaman minuutin. Tilanteesta lähti nopeasti leviämään useampi video.

Tältä näytti Marquezin ”sammuminen”:

Marquez on kiistänyt Twitterissä sammuneensa lähetyksessä. Hän kertoo kaatuneensa leikisti, koska halusi pitää hetken tauon striimistä. Parin minuutin poissaolon aikana hän sanoo käyneensä alakerrassa juttelemassa tyttöystävälleen ennen kuin lopetti striimin.

Marquez on ryypännyt useasti lähetyksissään, joten porttikielto tuli hänelle yllätyksenä. Twitch kertoi Marquezille bännin syyksi alkoholin liiallisen käytön.

Twitterissä Marquez on jakanut yli 177 000 seuraajalleen aktiivisesti päivityksiä striimittömästä elämästään, jota hän kutsuu palkattomaksi lomaksi. Marquez on vitsaillut muun muassa unohtaneensa käydä suihkussa, koska hän on tottunut peseytymään aina ennen kuin hän aloittaa striimaamisen.

Marquez on yksi Twitchin suosituimmista ammattilaispelaajista yli 10 000 maksavalla tilaajalla. Marquezin edustama Cloud9 ei ole kommentoinut supertähden bänniä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?