Esports

Turkulainen pelijoukkue joutui outoon selkkaukseen ja hajosi – hämmentävä jälkipyykki sosiaalisessa mediassa

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
Turku Evolutionin matka Counter-Strikessa on päättynyt ainakin toistaiseksi erikoisen selkkauksen päätteeksi.
Viime vuonna heinäkuun lopulla perustetun Turku Evolution -organisaation tilanne Counter-Strike-kokoonpanon kanssa on aiheuttanut hämmästystä sosiaalisessa mediassa.

Turku Evolution ilmoitti viime viikon torstaina, että joukkueen oli tarkoitus käydä läpi tulevaa vuotta nykyisen kokoonpanon kanssa. Keskustelut päättyivät kuitenkin jo ennen alkua, kun organisaatio ilmoitti erottaneensa Jarkko ”Spargo” Rahjan ja Samu ”Samppa” Kylmälän. Syyksi kerrottiin epäasiallinen käyttäytyminen muuta joukkuetta kohtaan.

Organisaatio ilmoitti tiedottavansa asiasta tarkemmin pian. Kysymyksiin saatiin odottaa vastausta maanantai-iltapäivään asti, jolloin organisaatio jakoi pidemmän selvityksen tapahtuneesta. Tiedotteen on kirjoittanut ilmeisesti tiimin manageri Jere Alanen.
Tiedotteen mukaan Rahja ja Kylmälä irtisanottiin joukkueesta, koska he kasasivat mahdollista uutta joukkuetta uuden kauden ollessa jo ovella. Manageri Jere Alanen kirjoittaa tämän aiheuttaneen epäluottamusta pelaajia kohtaan, joten yhteistyötä ei ollut enää mahdollista jatkaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pelaajat eivät tapahtumahetkellä olleet sopimuksen alaisia, joten olivat siinä mielessä vapaita toimiinsa. Joukkueen kanssa oltiin ennen jouluvapaita tehty suunnitelmia kaudelle 2019, jossa kaikki olivat mukana ja tästä johtuen luottamusasiaa ei tarvinnut käsitellä nopeaa keskustelua pidempään, jatkuu tiedote.
Kahdesta pelaajasta luopuminen oli iso kolaus joukkueelle. Menneen viikonlopun aikana joukkueeseen jääneet pelaajat ja valmentaja päätyivät siihen lopputulokseen, etteivät he ole valmiita lähtemään rakentamaan uutta kokoonpanoa.

Valmentaja Jonathan ”saastis” Åberg ja kapteeni Ilmo ”McDuck” Salomäki jatkavat Turku Evolutionin parissa, mutta uusissa toimenkuvissa. Kristian ”ViOLEX” Lindqvist ja Olli ”oopee” Piispanen pitävät taukoa tai etsivät uusia mahdollisuuksia.

– Tällä hetkellä uuden joukkueen rekrytoiminen ei ole vielä ajankohtaista vaan käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja jatkosta. Yksi mahdollisuuksista on panostaa paikallisen toiminnan kehittämisessä, kuten Fornite-pelin kohdalla olemme aiemmin toimineet viime syksynä, kuvaillaan tiedotteen lopussa Turku Evolutionin jatkosuunnitelmia CS:n parissa.Turku Evolutionia syytettiin viikonloppuna muun muassa pelaajien mustamaalauksesta, kun tarkemmat syyt jätettiin kertomatta. Maanantainen tiedote on myös saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Esimerkiksi tuomarina työskennellyt Joel ”Troijis” Pilli on ihmetellyt päätöstä, sillä ilman sopimusta pelaajat ovat vapaita keskustelemaan uudesta joukkueesta.
Alanen vastasi Pillille, että hänellä on hyvä pointti, mutta pelaajat olivat suullisesti sitoutuneet pelaamaan yhdessä uudella kaudella. Alasen mielestä suullinen sopimus on yhtä pitävä kuin kirjallinen.

Kokoonpanoon kuulunut Lindqvist avasi myöhemmin maanantai-iltana Twitterissä tapahtunutta omasta näkökulmastaan.

Lindqvist kertoo joukkueen saaneen tietää pelaajien uusista suunnitelmista vain viikkoa ennen ESEA-liigan ilmoittautumisen loppua. Epäasialliseksi käyttäytymiseksi ei hänen mielestään koettu uuden joukkueen etsimistä vaan tilanteesta kertomista.

– Ilman pikkulintuja muulle joukkueelle ei olis jäänyt edes 4 päivää aikaa miettiä mitä tekee ennen uuden ”cs kauden” alkua, summasi Lindqvist tilanteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt