Esports

Ville Palola sai 3500 euron lahjoituksen kesken pelilähetyksen – Itävallasta tuli yllättävää palautetta

Julkaistu:

ESPORTS
Ville Palola striimasi puoli vuotta täysipäiväisesti, mutta kilpapelaaminen on nyt hänen ykkösprioriteettinsa.
Ville ”SHA77E” Palola on yksi Suomen suosituimmista striimaajista ja yksi maailman parhaista Rainbow Six: Siegen pelaajista. 26-vuotias Palola on voittanut urallaan jo kaksi maailmanmestaruutta.

Tällä hetkellä kilpapelaaminen menee striimaamisen edelle, sillä Palola palasi hiljattain ENCE-joukkueeseen. Palola piti kilpapelaamisesta noin puolen vuoden mittaisen tauon ja keskittyi täysipäiväiseen striimaamiseen.

Nykyään Palola striimaa noin 4–5 kertaa viikossa, mutta pitää tunnit kohtuullisina ja omistaa illat tiimin treeneille. Hän aloittaa yleensä noin puolilta päivin ja jatkaa niin pitkään kuin motivaatiota riittää.

– En halua olla väsyneenä kameran edessä, joten yleensä siinä menee kolmesta kuuteen tuntiin.


Ennen päivän striimin käynnistymistä Kuopiossa asuva Palola tekee tavallisia ja arkisia asioita. Hän valmistaa ruokaa, käy ulkona ja oleilee kotonaan. Oma aikansa menee myös päivän striimin valmisteluun ja suunnitteluun, vaikka Palola ei haluakaan käyttää siihen liikaa aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lähinnä mietin mitä pelaan ja kenen kanssa, mutta mieluusti menen ihan virran mukana.

Palolan striimin kieli on englanti, joten noin 90 prosenttia katsojista tulee Suomen ulkopuolelta, enimmäkseen Euroopasta. Yhdysvaltalaisia on noin 10–15 prosenttia, hän arvelee.

Myös suurin osa striimauspalvelu Twitchin sisällöstä on englanniksi, joten Palola kilpailee laajoilla markkinoilla. Hän kertoo tilanteensa olevan hyvä, sillä katsojakunta on vakiintunutta. Seuraajia on kertynyt jo yli 70 000.

– Olen saanut jo paljon näkyvyyttä. Mutta jos joku vasta aloittelee striimaamista, voisin suositella kokeilemaan aluksi suomeksi ja keräämään täältä tiiviin katsojakunnan.

”SHA77E” näyttää miten Rainbow Sixiä pelataan:Striimaaja saa tulonsa monesta eri lähteestä, joten kuukausittain tilille tuleva summa vaihtelee paljon, Palola kertoo. Hän on kuitenkin pystynyt elättämään itsensä striimeillään. Esimerkiksi kanavan tilausmaksut ja katsojien vapaaehtoiset lahjoitukset muodostavat ison osan tuloista.

Palola kertoo, että suurin hänen saamansa yksittäinen lahjoitus oli noin 3500 euroa. Silloin hän ei ollut uskoa silmiään.

– Se oli juuri ennen kuin lähdimme Brasiliaan. Olin Encen pelitalolla striimaamassa ja joku laittoi sellaiset matkarahat, että ei ollut tosikaan. Kyllä siinä vain mietti, että kenellä on näin paljon laittaa ylimääräistä, Palola sanoo.

Hän kertoo olleensa suuresta lahjoituksesta samaan aikaan ihmeissään ja hyvin kiitollinen. Toki Palola on todennäköisesti tehnyt jotain oikein, kun joku on valmis lahjoittamaan noin suuren summan.

– Kiva fiilis tulee, kun jotakuta miellyttää niin paljon. Hullulta summaltahan se tuntui.
Välillä striimaaja saa hyvinkin yllättävää palautetta. Pari viikkoa sitten Palola Itävallasta sähköpostia.

– Joku terapeutti laittoi viestiä, että hänellä on ollut asiakkaana nuori poika, jonka vanhemmat ovat eronneet. Hän oli esitellyt terapeutille striimiäni ja terapeutti lähetti kiitokset, koska striimi on ollut pojalle voimavara.

– Ei tällaista osaa olettaa. Minähän vaan pelaan tietokoneella huvikseni, mutta yllättäen sitä voikin vaikuttaa aika isoihinkin asioihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt