Esports

Kamppiin avattu pelilounge yllättyi kävijämääristä – suunnitelmissa yön yli kestäviä peliviikonloppuja

Julkaistu:

PELILOUNGE
GLHF Gaming Lounge aikoo tulevaisuudessa järjestää muun muassa yön yli kestäviä peliviikonloppuja ja turnausten näyttämistä.
Helsinkiin on avattu uudenlainen pelaajien kohtaamispaikka, jonne kuka tahansa voi tulla pelaamaan upouusilla ja huipputehokkailla tietokoneilla.
GLHF Gaming Loungen perustajiin kuuluva Ville Oinonen, 26 kertoo Ilta-Sanomille, että idea peliloungesta syntyi hänen ja toisen perustajan, Joonas Muikun vaihto-opiskeluvuotena Thaimaassa.

– Siellä on todella paljon vastaavia paikkoja, pelkästään Bangkokin alueella useita kymmeniä. Niissä tuli vietettyä jonkin verran aikaa ja mietittyä, miksi Suomessa ei ole tällaista, Oinonen sanoo.

Jutun alussa olevalla videolla esitellään miten pelilounge toimii.

Kampissa sijaitsevassa peliloungessa on 40 tietokonetta, joita voi vuokrata käyttöönsä tuntihinnalla paikan aukioloaikojen puitteissa. Jokaisessa koneessa on asennettuna noin viisitoista suosittua peliä, joita voi pelata vuokraajan omilla tai loungen antamilla tunnuksilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valikoimaan kuuluu muun muassa Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Dota 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds ja Fortnite. Retropelien puolelta koneista löytyy muun muassa vuonna 1999 ilmestyneet strategiapelit Heroes of Might and Magic III ja Age of Empires II.


– Monet ovat toivoneet juuri niitä kahta. Alkuun asensimme kaikki suosituimmat pelit, joita porukka tilastojen valossa pelaa. Nyt kuuntelemme asiakkaita ja asennamme lisää heidän toiveidensa mukaan, Oinonen kertoo.

Oinosen mukaan esports-skene on Suomessa vahva ja täällä on väkimäärään suhteutettuna todella paljon pelaajia. Turkuun aukesi alkuvuodesta vastaavanlainen pelilounge, mutta Oinonen uskoo, että tilalle riittää kysyntää myös Helsingissä. Ensimmäiset viikot ovat lähteneet käyntiin suunnitellusti.

– Emme uskoneet, että saisimme jo alkuun näin paljon kävijöitä. Lopullisista kävijämääristä olemme vielä jäljessä, mutta hyvältä näyttää.

Asiakaskunta on toistaiseksi ollut Oinosen mukaan laajaa. Vanhimmat kävijät ovat iältään kolmenkymmenen hujakoilla ja nuorimmat 12-vuotiaita.

Oinonen kertoo, että heidän tavoitteenaan on luoda pelaajien sosiaalinen kohtauspaikka, jonne voi saapua yhdessä tai porukalla, pariksi tunniksi tai koko illaksi. Sisäänpääsymaksua tai ikärajaa ei ole. Suunnitteilla on myös monenlaisia tapahtumia yön yli kestävistä peliviikonlopuista turnausten näyttämiseen.

Tärkeintä on sosiaalinen aspekti. Esimerkiksi viiden hengen kaveriporukan voi hänen mukaansa olla vaikeaa kuljettaa pelikoneitaan julkisissa kulkuvälineissä, eikä pienissä asunnoissa välttämättä ole tilaa järjestää kunnon peli-iltamia, Oinonen kertoo.


– Meille pääsee kätevästi pelaamaan kaverien kanssa. Ei tarvitse kuin astua sisään ja istua alas. Toisekseen meillä on myös todella laadukkaat pelikoneet. Aika harvalla on mahdollisuutta ostaa vastaavaa pakettia kotiin, hän sanoo.

GLHF:n tiloihin voi tuoda myös omia eväitä – poislukien alkoholi – jotka nautitaan erikseen siihen varatussa tilassa. Ensi vuoden alussa loungen oma tarjonta laajenee karkista ja energiajuomista myös lämpimään ruokaan, Oinonen lupaa.

Samalla perustajat selvittävät mahdollisuutta laajentaa loungen aukioloa vuorokauden ympäri. Myös A-oikeuksia mietitään, mutta niiden myötä paikan luonne muuttuisi kovasti, Oinonen sanoo.

Energiatekniikkaa opiskelleet Oinonen ja Muikku työskentelevät päivät palkkatyössä ja omalla ajallaan loungen parissa. Kolmas perustaja Samu Hurskainen taas toimii myös kahdessa muussa yrityksessä.

Pelilounge on perustajilleen sivutyö rakkaudesta lajiin. He ovat sijoittaneet siihen merkittävän määrän omia rahojaan.

– Mulla on nuoruudesta tosi laaja pelitausta. Age of Empires, Battlefield ja kaikki nämä on käyty läpi. Viimeiset kolme vuotta olen pelannut Dota 2:ta vähän enemmän. Nyt viimeiseen puoleen vuoteen ei ole joutanut pelaamaan. Tässä on sellaista ironiaa, että nyt meiltä löytyy 40 pelikonetta, mutta ei aikaa pelata.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt