Tyttöystävä käski Jyri Karvasta seuraamaan unelmia – lopetti työt ja voitti tiimilleen heti 25000 euroa

Jyri Karvanen sai syksyllä tukea tyttöystävältään, kun hän päätti keskittyä täysillä pelitiimiinsä. Joulukuussa joukkue voitti 25 000 euroa faniäänestyksestä.

Jyri Karvanen lopetti päivätyönsä voidakseen keskittyä täysillä pelitiiminsä kasvattamiseen.

27.12.2018 12:00

Conquer Gaming -joukkueen perustaja Jyri Karvanen teki syksyllä ison päätöksen, kun hän päätti lopettaa päivätyönsä. Lopettamispäätös oli toinen virstanpylväs parin vuoden sisään.

26-vuotias Karvanen lopetti Counter-Strike-uransa keväällä 2016. Päivätöiden ohella aika ei riittänyt kunnolla pelaamiseen. Päätös oli iso, sillä pelaaminen oli iso osa elämää.

– Muistan vieläkin sen tunteen, kun istuin koneella päätettyäni lopettaa. Se tuntui niin pahalta, että lähes heti päätöksen jälkeen aloin miettimään keinoja, miten jotenkin voisin pysyä mukana tässä vielä, muistelee Karvanen kevättä 2016 Ilta-Sanomille.

Karvasen ratkaisu oli perustaa oma kilpapeliorganisaatio, johon hän pyysi entiset joukkuetoverinsa pelaamaan. Elokuussa 2016 perustetun joukkueen nimeksi tuli Conquer Gaming. Perustamisvaiheessa Karvanen ei kuvitellut, että organisaatio voisi joskus työllistää hänet.

Karvanen teki syksyllä kovan päätöksen, kun hän päätti lopettaa päivätyönsä ja keskittyä täysillä Conqueriin. Hän kertoo miettineensä päätöstä pitkään ja kasanneen pesämunaa ensimmäisiä kuukausia varten. Minkäänlaista koeaikaa hän ei ole asettanut itselleen: Töitä tehdään nyt niin kovasti kun pystytään.

– Muistan, kuinka pyörin olohuoneessa hermostuneena miettien lopetanko aiemman työni ja lähden tähän täysillä vai en. Kiitos tyttöystävälleni, joka sanoi, että nyt seuraat unelmiasi ja intohimoasi. Se sai minut tekemään lopullisen päätöksen ja onneksi tein sen. Tähän asti tämä on tuntunut parhaalta ratkaisulta, mitä olen aikoihin tehnyt.

Karvanen ja entinen Conquer -pelaaja Olli ”sLowi” Pitkänen ovat edelleen hyviä kavereita keskenään. Pitkänen edustaa nykyisin HAVU-joukkuetta.

Conquerin ja Karvasen uusi ajanjakso sai loistavan alun, kun organisaatio voitti Socios-palvelun järjestämästä faniäänestyksestä 25 000 euroa ensi vuodelle. Rahat käytetään pelaajien palkkoihin, markkinointiin sekä turnaus- ja matkakuluihin.

– Onhan tuo summa merkittävä. Nyt on mahdollisuus saada lisää kasvua Fortnite-puolelle, jonka pelaajille kisa oli suunnattu. Pelaajille se tuo myös tietenkin lisää turvaa ja motivaatiota, kun myös he saavat palkkion tekemisestään.

CS on organisaation tukipilari

Conquerilla on historiaa takana nyt noin kaksi ja puoli vuotta. Tiimi on kasvanut tänä aikana tasaisesti. Counter-Strike on ollut alusta asti mukana ja on tärkeä osa tiimin tarinaa.

– Vaikka porukka on vaihtunut useaan otteeseen vuosien saatossa, niin olemme aina olleet yksi kärkiporukoista. Tämän kautta olemme saaneet näkyvyyttä ja tuloksia, ja sen myötä kasvu on ollut mahdollista. Välillä on ollut hetkiä, jolloin on ollut vähän hiljaisempaa ja olen seuraillut tilannetta, Karvanen avaa joukkueen tarinaa.

Conquerin CS-tiimit ovat kisanneet kotimaan turnauksissa vaihtelevalla menestyksellä. Syksyllä joukkue hävisi Grail Questin välierissä 1–2-tuloksella voittajajoukkue HAVU Gamingille, joka ei hävinnyt turnauksessa muuten yhtään karttaa. Suurin saavutus on FEL-liigamestaruus keväältä 2017.

– Otimme myös ESEA Advanced -liigan runkosarjassa toisen sijan. Nyt olemme saaneet kutsuja eri kansainvälisiin turnauksiin, summaa Karvanen CS-tiimin viime aikaisen tilanteen.

CS:n lisäksi Conquer kilpailee Rainbow Six: Siegessä , PlayerUnknown’s Battlegroundsissa ja Hearthstonessa. Rainbow Six -joukkue on Euroopasta, PUBG-joukkue Suomesta ja Hearthstonessa tiimiä edustaa Timi ”Skambo” Tapola.

Tavoitteena CS-mestaruus kotimaassa

2019 on Conquerin ensimmäinen täysi vuosi, jolloin Karvanen keskittyy toimintaan täysillä. Osakeyhtiöksi muuttuvassa tiimissä oli vielä marraskuun alussa vain kahdeksan jäsentä, mutta vuoden vaihtuessa tarkoitus on kasvaa 25 ihmisen organisaatioksi.

– Haluamme olla näkyvä ja kärkiporukkaa kaikissa peleissä, joissa olemme nyt ja tulemme olemaan mukana. Tulossa on muun muassa PUBG-joukkue.

Nykyisten joukkueiden tavoitteet on nostettu aiempaa korkeammalle. Fortnite-pelaajien toivotaan kilpailevan ulkomailla, Rainbow Six -joukkueen tavoite on nousta kovaan Challenger-divisioonaan ja menestyä Benelux-alueen kisoissa. Hearthstonessa ja PUBGissa tavoite on menestyä kotimaan kentillä ja kilpailla ulkomailla.

– Kyllä se on tähtäimessä, että kotimaisissa kisoissa ottaisimme sen kultapokaalin CSGO-porukalla. Ulkomaille on kova halu päästä pelaamaan ja ESEA-liigassa halutaan nousta MDL-sarjaan.

Muutaman vuoden ikäinen Conquer on jäänyt mediassa vähäisemmälle huomiolle kuin Suomen suurimmat organisaatiot ENCE, HAVU, SuperJymy, Helsinki REDS ja Team Gigantti. Karvasen mukaan Conquerin erottaa kilpailijoista erityisesti yhteisöllisyys.

– Homman alkuun saaminen yksin ei ole ollut helppoa, mutta oma palava intohimoni alaa kohtaan ja organisaatiomme “perhemäisyys” ovat saaneet meidät kasvamaan sekä kehittymään yhdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?