Erik Tammenpää, 19, on voittanut kaiken mahdollisen – vei Änärin SM-kullan laukauksella, jollaista ei tee koskaan

Julkaistu:

IS CUP 3
19-vuotias Tammenpää on voittanut kaiken mahdollisen NHL-videopelissä.
Kauppakeskus Redissä kruunattiin lauantaina NHL-videopelisarjan uusi Suomen mestari, kun IS Cup 3 -turnausvoitosta taisteli 16 pelaajaa. 4000 euron pääpalkinnon ja Suomen mestaruuden vei 19-vuotias Erik ”EKI” Tammenpää.
Tammenpää kertoo lähteneensä tähän vuoteen tavoitteenaan Suomen mestaruus. Uran ensimmäisen 1vs1-pelitilan Suomen mestaruuden varmistuttua fiilis oli uskomaton.

– Mukana oli periaatteessa kaikki maailman parhaat pelaajat, niin voittaminen oli tosi iso juttu. Pidän suomalaisia maailman parhaina pelaajina.

Tällä maalilla Tammenpäästä tuli Suomen mestari:Tammenpää hävisi turnauksessa vain yhden ottelun, kun Mikael ”Nassustelija” Katajisto yllätti mestarin lohkovaiheessa 1–0-tuloksella. Tammenpää luuli ennen ottelua varmistaneensa jo lohkovoiton, mutta sai kesken ottelun kuulla, että tasatilanteissa jatkopeleihin jatkavat ratkotaan maalieron sijaan keskinäisillä tuloksilla.

– Sen jälkeen en vaan saanut omaa peliä oikein toimimaan, vähän huonoa tuuria siihen ja häviöhän sieltä tuli. Onneksi voitin silti lohkon, mutta kertoo vähän, miten asenne vaikuttaa näihin peleihin.

Tammenpää marssi finaaliin voittamalla 2–0-lukemin puolivälierissä Sami ”buranaburana” Piiparisen ja välierissä Kristian ”Kriketsi17” Veijolan. Finaalissa vastaan asettui turnauksen toinen ennakkosuosikki ja Tammenpään hyvä ystävä, 17-vuotias Paul ”Pleemaker” Arontie.

– Osasin odottaa tiukkoja pelejä, niin kuin meillä on aina. Tiesin kuitenkin, että jos puolustus pelaa, niin kun oli siihen asti tehnyt, ja teen maalit omista paikoista, niin voitto on todennäköinen.

Suomen mestaruus varmistui 2–0-voitolla Arontiestä, mutta molemmat ottelut päättyivät vasta jatkoajalla. Tammenpään mielestä hänen pelissään puolustus toimi hyvin, mutta hyökkäyspelissä jäi parannettavaa.

Monen katsojan mielestä Tammenpäällä kävi trillerifinaalissa parempi tuuri. Hän on osittain samaa mieltä, että voittamiseen tarvitsee aina vähän onnea.

– Sitä onnea oli varsinkin toisessa pelissä, kun molemmilla oli ratkaisupaikkoja jatkoajalla. Ne eivät kuitenkaan menneet maaliin. Lopulta peli ratkesi siniviivalämäriin, jota en ikinä olisi vetänyt, ellei kellossa olisi ollut vain kaksi sekuntia aikaa, naureskelee Tammenpää.

Tammenpään voittomaali syntyi jatkoerän lopulla, kun kellossa oli aikaa jäljellä vain 0,7 sekuntia. Finalistit jäivät ratkaisun jälkeen hetkeksi juttelemaan.

– Sanoin, että pienestä on nämä meidän pelit kiinni. Siitä ratkaisumaalista sanoin myös, että tällä kertaa pomppi mulle tai jotain vastaavaa, hän avaa keskustelun sisältöä.

Tammenpäälle IS Cup oli kolmas iso voitto tältä vuodelta. Vuoden kohokohta oli kesäkuussa Yhdysvalloissa voitettu 1vs1-pelitilan maailmanmestaruus, jota seurasi marraskuun alussa voitettu 6vs6-pelitilan Suomen mestaruus.

– Aivan unelmaa on ollut koko tämä vuosi. Olisi ollut kyllä vaikea uskoa vuosi sitten, jos joku olisi sanonut, että näin tulee tapahtumaan.

Team Sampi -joukkuetta edustava Tammenpää pelaa änäriä ammatikseen. Hän kertoo ensi vuonna tavoitteen olevan aina voittaminen, sillä tämän vuoden voitot eivät ole riittäneet vielä hillitsemään voitonnälkää.

Alla olevassa videossa Erik Tammenpää kyykyttää Ilta-Sanomien toimittajaa NHL 19:ssä elokuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt