League of Legendsillä hurjat katsojamäärät – MM-finaalilla 100 miljoonaa seuraajaa

League of Legendsin MM-finaalia seurasi samanaikaisesti parhaimmillaan 44 miljoonaa katsojaa.

Invictus Gaming on League of Legendsin hallitseva maailmanmestari. Kisat päättyivät marraskuun alussa Kiinaan.

17.12.2018 16:00

League of Legends -pelin julkaisija Riot Games on kertonut vuoden 2018 kilpapeliturnausten järisyttäviä lukuja. Erityisesti marraskuussa päättyneistä MM-kisoista on jaettu runsaasti dataa.

LoLin 14 ammattilaissarjaa johtavat yli kuukauden kestäviin MM-kisoihin, jotka pelattiin tänä vuonna syys-marraskuussa Kiinassa. Maailmanmestaruuden voitti kiinalainen Invictus Gaming, joka murskasi finaalissa Fnaticin 3–0-lukemin.

Invictusin voittoa seurasi parhaimmillaan huimat 44 miljoonaa katsojaa, kertoo Riot. Keskimäärin katsojia oli joka hetki 19,6 miljoonaa. Eri katsojia oli 99,6 miljoonaa.

MM-finaalit näytettiin 19 kielellä 30 netti- tai tv-kanavalta. MM-kisoihin osallistui 24 joukkuetta 14 eri liigasta. Pelaajia oli 144, ja nämä tulivat yli 30 eri maasta.

MM-kisojen tunnuskappaleet Pop/Stars ja Rise nousivat hiteiksi. Pop/Starsia on kuunneltu ja katsottu 242 miljoonaa kertaa ja Risella on 143 miljoonaa toistokertaa.

Myös palkintopotista on jaettu dataa: Riotin MM-kisoille laittama 2,25 miljoonan dollarin palkintopotti kasvoi 6,65 miljoonaan fanien tekemisen pelinsisäisten ostojen myötä.

Hurjat luvut verrattuna edellisvuosiin

Kuluvan vuoden MM-kisat olivat ylivoimaisesti pelin katsotuimmat. Riot ei kertonut viime vuoden kisoista tilastoja, mutta vuonna 2016 katsojia oli samanaikaisesti 14,7 miljoonaa. Tänä vuonna lukema oli 44 miljoonaa.

Riot on jakanut MM-kisojen katsojalukujen lisäksi tietoa ammattilaissarjojen kausien välissä pelattavan Mid-Season Invitational -turnauksen luvuista. MSI-turnauksen finaalia seurasi tänä vuonna 60 miljoonaa uniikkia katsojaa. Parhaimmillaan katsojia oli lähetyksen ääressä samanaikaisesti 19,8 miljoonaa ja keskimäärin 11 miljoonaa.

LoL on todella suosittu Aasiassa – ja erityisesti Kiinassa.

Vaikka LoL on ollut jo vuosia yksi maailman suosituimmista peleistä, Riot Games on ollut vaitonainen pelin pelaajamääristä. Tammikuussa 2014 yhtiö kertoi LoLilla olevan 67 miljoonaa pelaajaa kuukausittain. Polygon kirjoitti syyskuussa 2016 kuukausittaisia pelaajia olevan jo 100 miljoonaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?