Liiga-selostaja päätyi ”änärin” ääneksi – yksi merkittävä ero: ”Se tuottaa selostajalle töitä”

Julkaistu:

IS CUP 3
Liiga-selostaja Arttu Hämäläinen työskentelee viikonloppuna jäähallin sijaan virtuaalikaukalon ääressä.
Suomen kovimmat NHL-pelisarjan pelaajat kerääntyvät lauantaina kauppakeskus Rediin, jossa pelataan IS Cup 3 -finaalit. 8000 euron lisäksi jaossa on Suomen mestaruus.
Redissä pelejä kommentoivat muun muassa NHLGamerin Jani ”Jiihooo86” Hetta ja Liiga-lähetyksistä tuttu Arttu Hämäläinen, joka on selostanut lätkää syksystä 2014.

– Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve otti kauden 2014–15 alla hypyn kohti tuntematonta, ja palkkasi meikäläisen selostamaan Lahden Pelicansin kotipelit, Hämäläinen avaa Liiga-uransa alkua.

Hämäläinen kertoo NHL-pelisarjan olevan tuttu NHL 92 -versiosta asti, mutta sen selostamista hän kokeili ensimmäisen kerran tänä syksynä IS Cupin karsinnoissa. 32-vuotias Hämäläinen kertoo tottuneensa nopeasti pelin rytmiin, kun lätkä on muuten ”kohtuullisen tuttu laji”.

– Yllättävän vähän löytyy eroja. Pelin ideahan on tismalleen sama: tee maaleja vastustajaa enemmän, mutta pieniä nyanssieroja sieltä toki löytyy. Peli on huomattavasti perinteistä jääkiekkoa nopeatempoisempaa, eikä aikaa ylimääräisille letkautuksille yleensä juuri jää.

Jotain normaalista poikkeavaa Hämäläinen huomasi selostaessaan: Pelaajat pelaavat usein samoilla joukkueilla vastakkain.

– Se tuottaa selostajalle töitä, sillä kesken pelin mukaan tulleenkin katsojan tulee tietää kummanko pelaajan ”Malkin” tai ”Crosby” siellä tekee maalin!
Oikeilla jäähalleilla päätöikseen viihtyvä Hämäläinen uskoo myös perinteisten lätkäfanien saavan jotain irti virtuaalikiekosta. Hämäläisen mielestä hyvin tuotettu ja viihdyttävä katsojakokemus on kaiken A ja O, kuten perinteisessäkin urheilussa.

– Peli on nopeatempoisempaa ja yllättävän viihdyttävää, kun pääsee oikeaan tunnelmaan. Pelaajien taitotaso on maailman ja Suomenkin huipulla niin korkealla, että peliä on miellyttävä katsoa.

– Minä puolestani selostajana yritän pitää huolen siitä, että kenelläkään ei tule tylsää missään vaiheessa!
Lauantain SM-finaalilta Hämäläinen odottaa tiukkaa taistelua 4000 euron pääpalkinnosta ja SM-tittelistä.

– Henkilökohtaisesti uskon hallitsevan maailmanmestarin Erik ”Eki” Tammenpään olevan vahvoilla tänä talvena myös SM-kisoissa. Mutta kun katsoo osallistujalistaa, niin on aivan mahdotonta löytää sellaista kristallipalloa, joka kertoisi varman voittajan. Aivan mielettömän kovatasoinen turnaus on tulossa!

IS Cupin finaalit alkavat lauantaina lohkovaiheella kello 13. Finaali pelataan kello 20. Turnausta voi seurata osoitteesta is.fi/cup tai paikan päällä Kauppakeskus Redissä (Stadi, 2. krs, Arnoldsia vastapäätä ja Jungle Juice Barin vieressä). IS Cupia sponsoroivat PlayStation ja ED.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt