Esports

Ryntäys Fortniteen jatkuu: Suomalainen huippujoukkue kiinnitti kaksi pelaajaa

Julkaistu:

FORTNITE
HAVU seuraa Helsinki REDSin jalanjälkiä laajentamalla Forniteen.
Kotimainen kilpapeliorganisaatio HAVU Gaming on ilmoittanut laajentavansa selviytymispeli Fortniteen kahden pelaajan voimin.
Fortnite-kentällä organisaatiota edustavat jatkossa 18-vuotias Aleksi ”Agenov” Taskula ja 19-vuotias Santeri ”Rake” Rajander.

HAVUn toimitusjohtaja Lasse Salminen kertoo organisaation seuranneen supersuositun pelin kasvua jo hetken aikaa. Salmisen mukaan nyt on otollinen hetki hypätä mukaan Fortnite-kelkkaan.

– Olen aina ollut kilpailullinen videopeleissä, ja pelannut pienestä asti. Mielestäni on hyvä juttu, että pelintekijät kuuntelevat pelaajia ja pitävät pelin tasapainoisena, kommentoi tiedotteessa noin kahdeksan tuntia päivässä pelaava Rajander.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

18-vuotias Taskula kertoo aloittaneensa pelaamisen konsolilla, mutta huomasi oman taitokattonsa tulevan nopeasti vastaan. Tietokoneversioon hän tutustui tyttöystävänsä tietokoneella, joka oli suoritustehoiltaan kuitenkin heikko.

– Pelattuani sillä jonkin aikaa huomasin olevani pelissä Raken kanssa Euroopan-listojen kärjessä laitteiden tuomista rajoitteista huolimatta. Pelinä Fortnite eroaa muista genren peleistä rakennusmekaniikallaan, joka tuo peliin kokonaan uuden taidon, jota voi käyttää monipuolisesti, kertoo Taskula tiedotteessa.
HAVUlla on Fortnite-duon lisäksi Counter-Strike-joukkue, Hearthstone-pelaaja Mikael ”Threat” Backman sekä muutama striimaaja.

Fortnite kiinnostaa, mutta isot nimet odottavat vielä

HAVU on toinen Fortniteen lyhyen ajan sisään laajentanut suomalaisjoukkue. HIFK:n pelijoukkue Helsinki REDS esitteli oman pelaajansa marraskuun lopulla.

HREDSin ja HAVUn lisäksi Fortniteen ovat panostaneet kotimaista kilpapelijoukkueista Conquer Gaming, NYYRIKKI Esports sekä Turku Evolution.

SuperJymy ja Team Gigantti ovat kertoneet olevansa kiinnostuneita huippusuositusta selviytymispelistä. Suomen tunnetuin ja menestynein organisaatio ENCE ei ole toistaiseksi kommentoinut Fortnite-suunnitelmiaan.
Fortnitella on paljon pelaajia, mutta myös ongelmiaFortnitella on jo yli 200 miljoonaa pelaajaa, joista kuukausittain pelaa noin viidennes. Syksyn aikana pelaajia on ollut yhtä aikaa pelaamassa parhaimmillaan 8,3 miljoonaa.

Kesällä pelin julkaisija Epic Games ilmoitti satsaavansa kilpapelipuoleen 100 miljoonaa dollaria palkintorahaa vuoden 2019 loppuun mennessä. Toistaiseksi kilpapeliturnaukset ovat olleet otsikoissa isojen palkintosummien lisäksi moninaisten ongelmien vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat