Esports

Paul Arontie, 17, on viikonlopun voittajasuosikki – ”Jos Suomessa voittaa, voi pitää itseään maailman parhaana”

Julkaistu:

IS CUP 3
Paul Arontie voitti ensimmäisen IS Cupin ollessaan vain 15-vuotias. Lauantaina hän tavoittelee SM-kultaa.
Ilta-Sanomien, NHLGamerin, SJK eSportsin ja SEAMKin toteuttama IS Cup 3 NHL 19 -turnaus päättyy lauantaina 15. joulukuuta Kauppakeskus Rediin. Turnausta sponsoroivat PlayStation ja ED.

16 pelaajan SM-finaaliin osallistuvat Suomen kovimmat änäripelaajat. Turnauksen palkintopotti on 8000 euroa, josta Suomen mestari saa puolet.

Ensimmäisen IS Cupin keväällä 2017 voitti Paul ”Pleemaker” Arontie, joka oli voiton aikaan vain 15-vuotias. Tämän vuoden änärissä 17-vuotias Arontie on ollut yksi kovimmista pelaajista.

– Pelit ovat menneet tosi hyvin, kun kaikista kolmesta pelaamastani turnauksesta on irronnut top4-paikka. Pari viikkoa sitten Tampereelta irtosi myös tämän änärin eka mestaruus KSC CUP V2 -turnauksesta, kertoo Arontie Ilta-Sanomille.


Monien muiden änäriveteraanien tavoin Arontie ei harjoittele enää mitenkään erityisemmin, mutta pitää näppituntumaa yllä pelaamalla silloin tällöin 1–3 peliä päivässä. Tällä viikolla Arontie pelaa vähintään pari peliä joka päivä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Turnaukseen lähden tosi hyvällä fiiliksellä. Pitäisi tulla kovin turnaus, joka on ikinä järjestetty.
Arontie aloittaa lauantaina ottelut D-lohkossa, jossa pelaa hänen lisäkseen Sami ”buranaburana” Piiparinen, Samuli ”xKeskitalo” Keskitalo sekä Suomen menestyneimpiin pelaajiin lukeutuva Hannes ”Hansulinho” Kettunen.

– Lohkoon voi olla kyllä tyytyväinen. Buranaburanaa ja xKeskitaloa vastaan en ole tainnut ikinä pelata, mutta kuuleman mukaan pitäisi tulla tiukkoja pelejä.

– Hansulinhoa vastaan on väännetty jo monta vuotta aikalailla jokaisessa turnauksessa. Onlinen puolella voitot on turnauksissa kyllä Hansulle, mutta livenä on voitot irronneet joka kerta meikäläiselle.


Arontie listaa ykköshaastajakseen vanhan tuttunsa ja änärin hallitsevan maailmanmestarin Erik ”EKI” Tammenpään.

– Meillä on voitot turnauksissa 2–2. Kolme kertaa neljästä voittaja on ratkennut vasta viimeisen pelin jatkoajalla.
Viime vuoden SM-finaalit välistä jättänyt Arontie kertoo Suomen mestaruuden merkitsevän hänelle paljon. Arontie kertoo maailman parhaimpien pelaajien tulevan Suomesta.

– Jos Suomessa pystyy voittamaan mestaruuden, niin voi pitää itseään maailman parhaana.

Turnauksessa hänellä on yksi hyvin selkeä tavoite – voittaminen.

– Pettyneenä lähdetään kotiin, jos sitä ei tule, naureskelee Arontie.

IS Cupin finaalit alkavat lauantaina lohkovaiheella kello 13. Finaali pelataan kello 20. Turnausta voi seurata osoitteesta is.fi/cup tai paikan päällä Kauppakeskus Redissä (Stadi, 2. krs, Jungle Juice Barin vieressä).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt