Esports

Saku Pirinen rakensi tyhjästä 5000 jäsenen PUBG-yhteisön – ”Paras palkka näistä hommista on uudet tuttavuudet”

Julkaistu:

HAASTATTELU
Saku Pirinen on tänä vuonna järjestänyt yli 1 000 pelaajan turnauksen GameXpossa sekä työskennellyt Ylen kanssa.
Battle royalet eli selviytymispelit nousivat maailmalla megasuosioon vuonna 2017, kun PlayerUnknown’s Battlegrounds räjäytti pankin. PUBG on ollut myös Suomessa yksi suosituimmista peleistä julkaisun jälkeen.

Suomen PUBG-yhteisöä lähti ensimmäisten joukossa rakentamaan 22-vuotias tamperelainen Saku Pirinen, jonka perustamalla PUBG Finland -yhteisöllä on jo lähes 5 000 jäsentä. Itse pelistä hän kuuli ensimmäisen kerran joulukuussa 2016.

– Olin juuri päässyt armeijasta, kun Youtubeen alkoi ilmestyä videoita alpha-versiosta. Kiinnostuin heti. Idea pelistä, jossa päätavoite on olla viimeisenä hengissä eikä respawnin [uudelleensyntymisen] mahdollisuutta ole, kiehtoi minua.
PUBG on hyvin kilpailuhenkinen peli, jota voi pelata yksin tai jopa neljän hengen joukkueena. Tiimipelaaminen kiinnosti Piristä, mutta omasta kaveriporukasta ei löytynyt peliseuraa vielä keväällä 2017.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aloin etsiä peliseuraa useista eri kanavista, mutta mistään ei tuntunut löytyvän aktiivista porukkaa. Päätin perustaa yhteisön nimeltä PUBG Finland, johon kutsuin kaikki tapaamani suomalaiset PUBG-pelaajat. Siitä tämä koko tarina alkoi.

Pirinen kertoo PUBG Finlandin olevan kaikille avoin yhteisö, jonka kautta voi osallistua turnauksiin, pelata yhteisöpelejä tai löytää peliseuraa.


Pirisellä itsellä on kilpapelitaustaa Call of Dutysta, jonka lisäksi hän on pelannut paljon esimerkiksi World of WarCraftia, Guild Warsia ja Battlefieldia. Kilpapelaajaksi hän ei koskaan pyrkinyt kunnolla, sillä työt ja muut harrastukset vievät niin paljon aikaa arjesta.

Sen sijaan Pirinen on järjestänyt kilpapelitoimintaa PUBG Finlandin kautta. Tammikuussa alkaa yhteisön suurin satsaus PUBG Suomiliiga (PSL), jossa 16 joukkuetta kilpailee kahdeksan viikon aikana 3 500 euron palkintopotista.
– PSL:n ensimmäiseltä kaudelta voitte odottaa todella kovaa taistelua joka lauantai. Meillä on huippujengi tekemässä tätä liigaa. Erityisesti kokeneet selostajamme Matti ”copter” Korvenmaa ja Pauli ”M00nForrest” Anttila pitävät huolen, että katsojille on luvassa aina laadukkaat ja viihdyttävät lähetykset peleistä.

Ensi vuonna PUBG Finland keskittyy liigasarjojen kehittämiseen sekä oman toiminnan kasvattamiseen. Pirinen kertoo yhteisön haluavan tarjota pelaajien myös katsojille mahdollisimman laadukkaita esports-kokemuksia.

PSL-karsinnoissa on riittänyt erikoisia tilanteita:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

1000 pelaajan turnaus GameXpossa, tv-lähetystä Yle FTW:n kanssa... Takana hurja vuosi

Tänään sunnuntaina PUBG Finlandilla on juhlapäivä, sillä tasan vuosi sitten järjestettiin PUBG Finlandin ensimmäinen oma turnaus. Tänään järjestetään yhteisön sadas oma turnaus, kun kovimmat suomalaisjoukkueet kilpailevat viimeisistä PSL-liigapaikoista.

– Oli tajuttoman hienoa järjestää pelaajille se turnaus ja näki myös, että he olivat ihan fiiliksissä siitä. Silloin päätimme ylläpidon kanssa, että tätä tulemme tekemään jatkossakin.

Tänä vuonna PUBG Finland on järjestänyt kaikki suurimmat PUBG-turnaukset Suomessa. Assemblyilla yhteisö teki tv-lähetyksiä Yle FTW:n kanssa ja marraskuun alussa GameXpossa pelattiin yli 1 000 pelaajan turnaus.

– Jokainen turnaus on edelleen meille yhtä juhlaa. Halu tehdä pelattavaa jatkossakin Suomen parhaalle yhteisölle on edelleen kova.
Pirinen paiskii PUBG Finlandin kanssa hommia päivittäin, mutta palkkaa hän ei saa. Hänelle riittää mahdollisuus päästä tekemään jotain ikimuistoista niin pelaajille kuin katsojille.

– Minusta paras palkka näistä hommista on uudet tuttavuudet. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä, joista osasta on tullut läheisiä kavereita minulle.

Tulevaisuudessa Pirisen tavoite on päästä järjestämään isoja turnauksia ja tapahtumia ulkomaille.

– Olemme jo suunnitelleet ensi vuotta Korvenmaan kanssa ja voin nyt jo sanoa, että jälleen on tulossa erittäin hyvä vuosi PUBG Finlandille!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt