Ylen lähetyksessä miljonääri-maailmanmestareille esitetty kysymys pöyristytti katsojia: ”Meinaatteko kysyä Pärmäkoskelta meneekö astmalääkkeitä?” - Esports - Ilta-Sanomat

Ylen lähetyksessä miljonääri-maailmanmestareille esitetty kysymys pöyristytti katsojia: ”Meinaatteko kysyä Pärmäkoskelta meneekö astmalääkkeitä?”

Yksi e-urheilun ammattilaisille esitetyistä haastattelukysymyksistä Ylen suorassa lähetyksessä ihmetytti joitain katsojista.

E-urheilun menestyjät Topias Taavitsainen (vas.) ja Jesse Vainikka nähtiin Linnan juhlissa.

6.12.2018 21:46

Dota 2 -strategiapelin maailmanmestarit Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen nähtiin torstaina presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla.

E-urheilijat Vainikka ja Taavitsainen tulivat koko kansan tietoisuuteen elokuussa, kun heidän ja kolmen muun pelaajan viisihenkinen OG-joukkue voitti Kanadassa pelatut Dota 2-pelin MM-kisat. Samalla joukkueen jäsenistä tuli miljonäärejä.

E-urheilijakaksikko pääsi Linnan juhlissa pian toimittajien haastateltavaksi. Ylen suorassa lähetyksessä toimittaja kysyi Vainikalta ja Taavitsaiselta ensin, mitä ominaisuuksia e-urheilussa vaaditaan, kun ollaan maailmanmestaritasolla.

Vainikka ja Taavitsainen korostivat muun muassa intohimon ja päättäväisyyden tärkeyttä menestymisessä alalla.

Tämän jälkeen Ylen toimittaja kysyi miehiltä vielä, millaista treeni e-urheilussa on.

Miehet vastasivat treenaavansa bootcampilla paljon, jopa aamusta iltaan.

Tämän jälkeen haastattelu sai kuitenkin suunnan, joka hämmensi joitain katsojista. Seuraavaksi toimittaja kysyi nimittäin kaksikolta heidän energiajuomien kulutuksestaan.

– Meneekö energiajuomaa kuinka paljon? toimittaja heitti miehille.

– Ei mene oikeastaan lähes ollenkaan, Taavitsainen vastasi ensin ykskantaan.

– Ei, kahvia menee, vastasi vielä Vainikka.

Haastattelun saama käänne herätti joissain lähetystä seuranneissa sosiaalisen median käyttäjissä ihmetystä.

Twitterissä useat asiaan huomiota kiinnittäneet henkilöt pohtivat, miksi e-urheilijoille esitettiin kysymys energiajuomista. Jotkut kommentoijista näkivät kysymyksen ilmentävän ennakkoasenteita e-urheilijoita kohtaan.

Ilta-Sanomien ja HS:n suorassa lähetyksessä Linnan juhlista Vainikka sanoi, että ihmisten suhtautuminen alaan on muuttunut vuosien varrella positiivisemmaksi.

– Ehkä ihmiset huomaavat tämän enemmän, ja negatiivinen stigma on menossa poispäin. Tuli paljon sellaista kommenttia, että ei tämä ole mitään oikeaa työtä, tai tämä nähtiin lasten leikkinä. Ehkä tämä nyt otetaan enemmän vakavammin.

ISTV:n haastattelun voit katsoa alta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?