Esports

Markus Moilanen, 19, on Suomen FIFA-kuningas – pronssimitalisti: ”Kyllä tämä tulee kaivelemaan aika pitkään”

Julkaistu:

IS CUP 3
FIFA-videopelin Suomen mestaruuskisat pelattiin viikonloppuna Seinäjoella. Yllätyksiltä ei vältytty.
Ilta-Sanomien, NHLGamerin, SJK eSportsin ja SEAMKin toteuttama IS Cup 3 FIFA 19 -turnaus päättyy lauantaina 1. joulukuuta Seinäjoelle. Turnausta sponsoroivat PlayStation ja ED.

Kahdeksan pelaajan SM-finaalit voitti 19-vuotias Markus ”MakezCR” Moilanen, joka oli yksi turnauksen voittajasuosikeista. Moilanen kuittasi voitosta 1500 euroa.
Moilanen kertoi finaalin jälkeen voiton maistuvan aina. Paras kolmesta -finaalisarjassa Moilanen hävisi avausottelun rumasti 0–5-lukemin Jesse ”kossu72” Kosamolle.

– Sen verran tuli lunta tupaan ekassa pelissä, että 2–0- vai 3–0-tilanteessa oli jo ajatukset seuraavassa pelissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Taktiikan muuttaminen seuraavaan peliin tuotti tulosta: Moilanen vei toisen ottelun 1–0-tuloksella. SM-kulta varmistui seuraavan ottelun 2–0-voitolla.

– Kaveri haki keskityksiä takatolpalle siihen tahtiin, että piti vähän laittaa puolustusvoimaa ettei soi omissa. Tuotti tulosta!
Suomen mestarina ensi vuoteen lähtevän Moilasen seuraava tavoite on päästä maailmalle pelaamaan isoon Major-turnaukseen. Kyseisten turnausten kautta voi nousta FIFA-vuoden huipentumaan eli kesällä pelattavaan eWorld Cupiin, jossa on panoksena maailmanmestaruus.

Tällä maalilla Moilanen voitti SM-kultaa:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

”Kyllä tämä tulee kaivelemaan aika pitkään”

SM-hopeaa napannut 19-vuotias Kosamo on entinen jalkapalloilija Oulun Haukiputaalta. Puolitoista vuotta sitten katkennut pohjeluu pakotti miehen virtuaaliviheriölle.

– Ei silloin ollut muuta tekemistä kuin pelata, kertoi Kosamo finaalin jälkeen viitaten leikkauksen jälkeiseen toipumisaikaan.

Kosamo lähti kisoihin altavastaajana, mutta todisti taitonsa kaatamalla välierissä voittajasuosikkeihin kuuluvan Eemeli ”sn1pguy” Simpasen. Kosamo oli välieräsarjassa pahassa paikassa, mutta kertoo jalkapallotaustasta olleen hyötyä.

– Ei se selkä seinää vasten -pelaaminen ole mikään uusi juttu. Se tulee luonnostaan jalkapallopelaajana, että aina sieltä [tappioasemasta] pystyy nousemaan uudestaan.
Toista vuotta peräkkäin SM-pronssin vei 20-vuotias Simpanen. Välierissä Simpanen oli loppuun asti kiinni finaalipaikassa, kunnes Kosamo iski tasoitusmaalin. Jatkoajalla Kosamo teki voittomaalin vastahyökkäyksestä.

– Kyllä tämä tulee kaivelemaan aika pitkään. Tänne tultiin hakemaan enemmän, mutta tänään tyydyttiin pronssiin, kommentoi Simpanen palkintojenjaossa.

Simpanen pelaa normaalisti Xboxilla eikä PlayStationilla, jolla finaalit pelattiin. Simpasen mukaan ’väärällä konsolilla’ pelaaminen ei vaikuttanut niin merkittävästi pelaamiseen, että hän käyttäisi sitä tekosyynä sijoitukselleen.

– Hyvin järjestetty tapahtuma. Oli kiva nähdä tuttuja naamoja!


SM-kisoissa ei yllätykisltä vältytty. Hallitsevan mestarin Joonas ”Naulaaja4000” Puomion, ja keväällä 2017 IS Cupin voittaneen Anton ”Anzinho8” Korvenahon pelit päättyivät puolivälieriin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt