Esports

Hearthstone laajenee tänään 135 kortilla – ensi vuoden turnauksissa jaossa yli 4 miljoonaa dollaria

Julkaistu:

HEARTHSTONE
Supersuositun digitaalisen korttipelin Hearthstonen uuden lisäosan pääosassa ovat trollit. Turnauksissa jaetaan ensi vuonna yli 4 miljoonaa dollaria.
Hearthstonen kymmenes lisäosa Rastakhan’s Rumble julkaistaan tiistai-iltana noin kello 20 Suomen aikaa. Lisäosa tuo peliin 135 uutta kortti, uuden avainsanan ja uuden yksinpelitilan.
Trolliteemaisessa korttisetissä merkittävässä osassa on uusi avainsana Overkill, joka tarkoittaa suuremman määrän vahingon tuottamista minioniin (kätyri) kuin mitä tarvittaisiin sen tuhoamiseen. Overkill laukaisee aktivoituessaan jonkin lisäefektin, kuten vaikka uudelleenhyökkäyksen.

Uusien korttien myötä jokainen hahmoluokka saa Spirit-minionit ja legendaariset Loa- ja Champion-kortit. Spiritit ovat muutaman manan maksavia ja kolmella elämäpisteellä varustettuja Stealth-minioneja, jotka tarjoavat erilaisia lisäefektejä.

Loa- ja Champion-kortit ovat tavallisia legendaarisia minioneja, jotka on luokiteltu taustatarinansa mukaan. Loat ovat yleensä hyödyllisimpiä ottelun loppuvaiheilla. Championien on tarkoitus tukea Loa-kortteja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Uusi yksinpelimuoto Rumble Run on pelaajille pääpiirteittäin tuttu jo aikaisemmista lisäosista: Pelimuodossa valitaan hahmo, jolla täytyy tuhota tietty määrä erilaisia vastustajia. Pelin edessä pidemmälle omaa korttipakkaa kasvatetaan valmiiksi annetuista seteistä. Rumble Run ei ole heti pelattavissa, vaan se aukeaa noin viikon kuluttua.

Kilpapelipuoleen isoja muutoksia ja enemmän rahaa

Hearthstonen julkaisija Blizzard Entertainment panostaa ensi vuonna entistä vahvemmin pelin kilpapelipuoleen.

Palkintorahaa jaetaan ensi vuonna vähintään neljä miljoonaa dollaria. Kehitteillä on myös uusi turnausformaatti, joka paljastetaan muutaman kuukauden sisään. Aikaisemmin yleisesti käytetty Conquest-formaatti siirtyy syrjään.

Pelin suurin kilpasarja Hearthstone Championship Tour (HCT) uudistuu myös. Jatkossa sarja koostuu kaikille avoimista karsinnoista, kansainvälisistä huipputurnauksista sekä Premier-tason kisoista.

Hearthstonen vuoden 2018 kilpapeliturnauksiin osallistui yli 200 000 pelaajaa. Palkintorahaa jaettiin 2,8 miljoonaa dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt