Joona ”Serral” Sotalan posketon StarCraft II -vuosi: Maailmanmestaruus, 40 ottelun voittoputki, yli 400000 euron voitot... - Esports - Ilta-Sanomat

Joona Sotalan posketon vuosi: Maailmanmestaruus, 40 ottelun voittoputki, yli 400000 euron voitot...

20-vuotias Joona ”Serral” Sotala on voittanut tänä vuonna seitsemän isoa peliturnausta. Palkintorahaa on kertynyt yli 400 000 euroa.

20-vuotias Joona ”Serral” Sotala on ollut tänä vuonna täysin ylivoimainen StarCraftissa.­

27.11.2018 11:30

StarCraft II:n vuoden 2018 paras pelaaja on kiistatta Joona ”Serral” Sotala. Pornaisista kotoisin oleva 20-vuotias Sotala on keväästä lähtien loistanut turnauksissa.

Vielä tammikuussa Sotalalla ei ollut yhtään isoa kansainvälistä turnausvoittoa, mutta nyt niitä on seitsemän.

Vuoden aikana Sotala on voittanut kaikki neljä WCS-turnausta eli MM-karsintaa, GSL. vs The World -huipputurnauksen ja marraskuun alussa BlizzCon-tapahtumassa pelatut MM-kisat. Viimeisin voitto tuli sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä Saksasta, jossa Sotala juhli HomeStory Cup -mestaruutta.

Seitsemän ison voiton lisäksi Sotala on voittanut useita pienempiä turnauksia ja karsintoja. Lisäksi hän on voittanut pronssia WESG-turnauksesta, yltänyt välieriin IEM: World Championship -turnauksessa ja puolivälieriin IEM: PyeongChangissa.

Sotala juhli tammikuussa WCS Leipzig -turnauksessa ensimmäistä isoa kansainvälistä voittoaan.­

Hävinnyt koko vuoden aikana vain kolme ottelusarjaa!

Sotala oli jo viime vuonna yksi StarCraftin huippunimistä, mutta tänä vuonna hän on noussut yhdeksi pelin kaikkien aikojen pelaajista. Hän on tällä hetkellä ylivoimaisempi kuin yksikään toinen pelaaja on koskaan aiemmin ollut StarCraftissa.

Tänä vuonna Sotala on hävinnyt isoissa merkittävissä turnauksissa kokonaisen ottelusarjan (paras kolmesta tai enemmän) viimeksi 17. maaliskuuta pelatessaan WESG 2017 -turnauksen välierissä Cho ”Maru” Seong Juta vastaan, kertoo Aligulac-tilastopalvelu. Tämän jälkeen hän on voittanut 40 ottelusarjaa putkeen. Sotalan koko vuoden saldo on 63 voittoa ja 3 tappiota.

Sotalan tappiot offline-turnauksissa vuonna 2018:

Sotala on lisäksi hävinnyt kaksi karttaa Eo ”soO” Yoon Soolle. Karttatappiot tulivat huhtikuussa pelatussa Suomen ja Etelä-Korean välisessä maaottelussa, joten niitä ei ole huomioitu listauksessa. Ottelussa pelasi Sotalan lisäksi kaksi muuta suomalaispelaajaa.

Marraskuun alussa voitettu maailmanmestaruus on ollut Sotalan uran toistaiseksi tunteikkain hetki.­

Hurjat voitot tänä vuonna

Vuoden 2018 aikana Sotala on voittanut turnauksista palkintorahaa yli 475 000 dollaria eli lähes 418 000 euroa. Hänen uransa kokonaisvoitot ovat reilut 580 000 dollaria eli 510 000 euroa. Tällä hetkellä Sotala on Suomen kaikkien aikojen neljänneksi eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaajaa.

StarCraftin vuoden 2019 kisakalenteria ei ole vielä vahvistettu, mutta näillä näkymin siihen ei ole luvassa isompia muutoksia edellisvuosiin verrattuna. Sotala kertoi aiemmin marraskuussa Ilta-Sanomille, että hän jatkaa pelaamista niin kauan kun se on mahdollista ja kannattavaa.

– Jatketaan harjoittelua, sijoitetaan rahat järkeviin paikkoihin ja pidetään turvana tulevaisuuden varalle, Sotala kommentoi aiemmin voittorahojensa käyttötarkoitusta ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?