F1 Esports -sarja huipentuu viikonloppuna – brittikuski kiinni voitossa, suomalaiset taistelevat mitalisijoista

Julkaistu:

ESPORTS
19-vuotias brittikuski Brendon Leigh on kiinni toisessa peräkkäisessä F1 Esports -maailmanmestaruudessa. Sarja päättyy lauantaina.
F1 Esports -sarjan toinen kausi päättyy lauantaina ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun. Kuskimestaruudesta kilpailee toden teolla vielä kolme kuljettajaa.
F1 2018 -pelillä järjestettävää sarjaa on ajettu kahden viikonlopun aikana kuusi osakilpailua. Sarja lauantaina ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun, joista viimeisessä jaetaan tuplapisteet.

Suora lähetys ratkaisevista kisoista (englanniksi):


Brittikuski kiinni mestaruudessa

19-vuotias Mercedes-kuljettaja Brendon Leigh on ollut tähän mennessä sarjan ylivoimainen kärkinimi. Hallitseva maailmanmestari Leigh on voittanut neljä kuudesta osakilpailusta.

Toro Rosso -kuljettaja Frederik Rasmussen on Leighin ykköshaastaja. Tanskalaiskuski on voittanut vain yhden osakilpailun, mutta viimeisessä neljässä kisassa hän on ollut joka kerta palkintokorokkeella.

Kuskimestaruudesta kilpailevat Leighin ja Rassmussenin lisäksi toinen Mercedes-kuljettaja Daniel Bereznay. Leighillä on pisteitä 130, Rasmussenilla 87 ja Bereznaylla 78.

Toisen kisaviikonlopun parhaat palat:Suomalaiskuljettajista Joni Törmälä (Red Bull) ja Tino Naukkarinen (Williams) ovat menestyneet kohtalaisesti.

Törmälä ylsi Melbournessa kolmanneksi ja Spassa toiseksi. Naukkarisen paras sijoitus on avauskisan toinen sija. Törmälä on kerännyt 38 pistettä, mikä riittää viidenteen sijaan. Kahdeksantena olevalla Naukkarisella on pisteitä 28.

Sarjan kolmas suomalainen on McLarenin Olli Pahkala, joka on ajanut vain avauskisassa Melbournessa. Heikosti sujuneen kisan jälkeen Pahkala on kannustanut tallikavereitaan.


Ratkaisevat kisat ajetaan lauantaina

Perjantaina ajetaan Hockenheimin lisäksi Marina Bay Street Circuitilla. Lauantaina kisataan Circuit of the Americasilla ja Yas Marina Circuitilla. Kauden päätöskisassa on jaossa tuplapisteet, mikä voi muuttaa kaiken erityisesti tallien välillä.

Lauantain osakilpailut näytetään suorana F1:n Facebook-sivulla, mutta kisoja voi seurata myös tästä uutisesta tai Cmore-maksukanavalta.

Lähetys alkaa Suomen aikaa lauantaina kello 21, jolloin näytetään perjantaina ajettujen kisojen kohokohdat. Lauantain osakilpailut alkavat kello 21.25 ja 22.10.

Vaikka sarjassa kruunataan kuski- ja tallimestarit, vain jälkimmäisessä jaetaan palkintorahaa. Kauden paras talli kuittaa 50 000 dollaria.

Pistetilanteet:

Kuljettajat (top 10):
 1. Brendon Leigh, Mercedes (130 p)
 2. Frederik Rasmussen, Toro Rosso (87 p)
 3. Daniel Bereznay, Mercedes (78 p)
 4. Marcel Kiefer, Force India (40 p)
 5. Joni Törmälä, Red Bull, (38 p)
 6. Salih Saltunc, Sauber (36 p)
 7. Patrik Holzmann, Toro Rosso (30 p)
 8. Tino Naukkarinen, Williams (28 p)
 9. Bono Huis, McLaren (24 p)
 10. Graham Carroll, Red Bull (21 p)

Tallit:
 1. Mercedes, 206 p
 2. Toro Rosso, 137p
 3. Red Bull, 59 p
 4. Sauber, 58 p
 5. Force India, 58 p
 6. Williams, 40 p
 7. McLaren, 33 p
 8. Renault, 14 p
 9. Haas, 1 p

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt