Kilpapelaaja Topias ”Topson” Taavitsainen sai kutsun Linnan juhliin

Dota 2 -videopelin maailmanmestari Topias ”Topson” Taavitsainen on saanut kutsun Linnan juhliin.

Topias Taavitsainen voitti elokuussa Dota -videopelin maailmanmestaruuden. Suomeen palattuaan lentokentällä mestaria olivat vastassa Alli-äiti ja Esko-isä.

16.11.2018 8:44

Dota 2 -peliammattilainen ja maailmanmestari Topias ”Topson” Taavitsainen on saanut kutsun Linnan juhliin. Taavitsainen vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

Taavitsainen on osa viisihenkistä OG-joukkuetta, joka voitti elokuussa Kanadassa pelatut Dotan MM-kisat eli The International -huipputurnauksen.

Taavitsainen nousi MM-voiton seurauksena koko kansan tietoisuuteen, kun hänestä tuli samana iltana maailmanmestari ja miljonääri.

IS kertoi torstai-iltana Taavitsaisen joukkuetoverin Jesse ”JerAx” Vainikan saaneen ensimmäisenä kilpapelaajana kutsun Linnan juhliin.

Taavitsaisen matka maailmanmestariksi on uskomaton. Hän liittyi kesäkuussa OG:n kokoonpanoon joukkueen menetettyä yhtäkkiä kaksi avainpelaajaa. Muutaman viikon pelaamisen jälkeen joukkue voitti MM-karsinnat näytöstyyliin.

MM-kisoissa, jossa katsojia oli paikan päällä yli 10 000, Taavitsainen pelasi ensimmäistä kertaa isossa turnauksessa. Tästä huolimatta hän suoriutui erinomaisesti OG:n kanssa, kun joukkue marssi mestariksi näytöstyyliin.

Ennen elokuun MM-kisoja Taavitsainen oli voittanut turnauksista alle 3500 euroa. OG voitti kisoista 11,2 miljoonaa dollaria eli noin 9,5 miljoonaa euroa.

Lisää suomalaisia kilpapelaajia linnaan?

Kilpapeliyhteisö odottaa tällä hetkellä malttamattomana, nähdäänkö myös viime vuonna Dotan MM-kisat voittanut Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen tai marraskuun alussa StarCraft II:n historiallisen maailmanmestaruuden voittanut Joona ”Serral” Sotala juhlissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?