Suomeen kultaa ja hopeaa esportsin MM-kisoista – Ruotsi kaatui CS-finaalissa 3–0!

Suomen kilpapelijoukkue on sijoittunut toiseksi Taiwanissa pelatuissa MM-kisoista. Suomi voitti kultaa Counter-Strikessa, kun finaalissa kaatui Ruotsi 3–0.

Suomen kilpapelijoukkue IESF:n MM-kisoihin lähdettäessä. Suomi voitti Counter-Strike-turnauksen finaalissa Ruotsin.

11.11.2018 16:46

Suomi on voittanut yhden kultamitalin ja sijoittunut kokonaiskilpailun toiseksi kilpapelaamisen MM-kisoissa. Kansainvälisen lajiliiton International Esports Federationin (IESF) kymmenennet MM-kisat järjestettiin Kaohsiungissa, Taiwanissa.

Suomen kokonaiskilpailun toiselle sijalle nosti sunnuntaiaamuna voitettu Counter-Striken MM-kulta. Suomi voitti finaalissa Ruotsin 3–0-lukemin. Suomi ei hävinnyt turnauksessa yhtään ottelua.

Suomea CS-turnauksessa edusti HAVU Gaming -joukkue, jossa pelaavat Lasse ”ZOREE” Uronen, Jesse ”zehN” Linjala, Eetu ”sAw” Saha, Olli ”sLowi” Pitkänen ja Samuli ”Twixie” Herrala. Joukkue kilpailee samalla kokoonpanolla myös MM-kisojen ulkopuolella.

Suomen CS-joukkue, HAVU Gaming, voitti finaalissa Ruotsin.

Suomi osallistui CS:GOn lisäksi kisojen muihinkin peleihin eli League of Legendsiin ja Tekken 7:ään. LoLissa Suomea edustanut Isänmaan Toivot -joukkue ylsi puolivälieriin. YMCA eSportsia edustavan Joni ”Jopelix” Huovisen pelit Tekkenissä päättyivät neljännesvälieriin.

Suomen CS-voitto, LoLissa saavutettu puolivälieräpaikka ja Huovisen playoff-sijoitus riittivät 127 pisteeseen. Voiton vei Etelä-Korea, jonka LoL-voitto ja Tekken-hopea toivat yhteensä 131 pistettä. Pronssille ylsi Saudi-Arabia ennen Ruotsia.

Pelikohtaisia kultamitaleja Suomella on IESF:n kisahistoriassa nyt kolme. HAVUn lisäksi voittoihin ovat yltäneet Joona ”Serral” Sotala (StarCraft II, 2015) ja ENCE (CS:GO, 2016).

MM-statuksesta huolimatta IESF:n kisat eivät ole lajin suurimpia tai arvostetuimpia. Pääasiassa kisoissa kilpailee ei-ammattilaisjoukkueita.

Muokattu klo 16.45: Otsikkoa muokattu ja juttua täydennetty. Lisätty maininta Suomen toisesta sijasta kokonaiskilpailussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?