Esports

Team Gigantti menetti taas ykkösnimensä – manageri antaa 3 kovaa lupausta

Julkaistu:

BLIZZCON
Team Gigantti -manageri Tomi Rinne on menettänyt kaksi kertaa parhaat pelaajansa Amerikkaan. Tästä huolimatta Gigantti porskuttaa entistä vahvemmin kohti tulevaa.
BlizzCon-megatapahtuman Overwatch World Cup -MM-turnausta pystyi seuraamaan viime viikonloppuna suomeksi, kun Yle näytti pelit Yle Areenassa. Yksi paikan päälle Yhdysvaltoihin lähetetyistä tv-kasvoista oli Team Gigantti -joukkueen manageri Tomi ”Tombha” Rinne.
Ensimmäistä kertaa BlizzConeille osallistunut Rinne kertoo Ilta-Sanomille tapahtuman tehneen lähtemättömän vaikutuksen. Anaheimiin noin 40 000 kävijää vetäneeseen tapahtumaan hän toivoo pääsevänsä vierailemaan tulevinakin vuosina.

– En osannut odottaa sellaista härdelliä. Aion ostaa joka vuosi virtual ticketin [katsojapassin], jos en pääse paikan päällä! Zeikan [selostajapari ”ZeiZei”] kanssa ollaan puhuttu jo, että saatetaan lähteä ensi vuonnakin, jos Suomi pääsee taas MM-kisoissa.

Suomi oli yksi kahdeksasta MM-kisoihin osallistuneesta maasta. Pelit päättyivät puolivälieriin 0–3-tuloksella, kun Kiina voitti suomalaiset selvästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Rinteen mielestä suomalaiset pelasivat liian kurinalaisesti tiettyä strategiaa, mikä oli aiheuttaa ongelmia myös elokuun MM-karsinnassa. Rinteen mielestä ongelmatilanteissa olisi pitänyt uskaltaa rohkeammin antaa suunnitelmien olla ja luottaa omiin vahvuuksiin.

– Esimerkiksi kun LiNkzr [Jiri Masalin] otti [kolmannessa pelissä] täysin puskista Symmetran ja McCreen, niin se oli häneltä uskomaton tähtisuoritus. Tuntuu ettei kukaan pelannut oikein omalla tasollaan, paitsi Jiri, joka pelasi jopa yli odotusten.

MM-kisat voitti lopulta Etelä-Korea, joka murskasi finaalissa Kiinan suoraan neljässä pelissä. Pronssiottelussa Kanada voitti Iso-Britannian.


Team Gigantti menettää taas pelaajia – ”Ehkä tästä tuli opittua taas”

Rinteen manageroima Team Gigantti kilpailee Overwatch Contenders -sarjassa, joka on megaliiga Overwatch Leaguen jälkeen pelin toiseksi kovatasoisin.

Viime syksynä Gigantti menetti valtaosan pelaajistaan OWL-liigaan. Myös tänä vuonna muutamat avainpelaajat ovat tehneet liigasopimukset, joten Gigantti joutuu taas rakentamaan uuden kokoonpanon. Rinne kertoo, ettei asia tullut yllätyksenä, sillä he eivät halua estää pelaajiensa urakehitystä.

– Ehkä tästä tuli opittua taas, että meidän pitää vähän miettiä, miten tämä homma menee jatkossa. Nyt ollaan menty ehkä vähän pelaajat edellä, mutta jatkossa ajattelen asioita tiimi edellä.

Rinteen oikea käsi on ollut pitkään valmentaja Joni ”Seita” Paavola, joka kaapattiin lokakuun aikana uuteen OWL-joukkueeseen Paris Eternaliin. Rinne kertoo Paavolan olleen heidän toimintansa kulmakivi, mutta hän ei silti ole huolissaan tulevaisuudesta.

– Tarvitsemme jatkossakin valmentajan, mutta hänen roolinsa muuttuu strategisesta enemmän henkiseen hyvinvointiin ja muuhun. Jos mieli on herkkä tai ei jaksa tehdä jotain asiaa täysillä, niin sitä varten tarvitaan valmentaja, joka pitää yhteishengen ja tiimin toimivuuden kasassa.

– Overwatch ei ole enää uusi peli, joten ei tarvitse löytää mitään uutta [pelillisesti], vaan mikä toimii milläkin hetkellä. Edelleen tarvitaan analyyttistä puolta ja Seitahan oli sataprosenttisesti strateginen valmentaja.

Rinne lupailee pelaajajulkistuksia lähiviikkoina, sillä Contendersia varten tiimi pitää olla kasassa jo parin viikon sisään.

”Uskon, että Overwatchilla tulee olemaan vielä paremmat päivät edessä”

Contenders kokee muutoksia vuodelle 2019, kun jatkossa palkintorahat jaetaan entistä tiiviimmin parhaiten menestyjien kesken. Tulevaisuudessa myös vain OWL-joukkueiden akatemiatiimeillä on suorat paikat Contendersiin, muut joutuvat karsimaan. Yksi suurimmista muutoksista koskee kokoonpanoja, sillä jatkossa joukkueilla saa olla vain kolme pelaajaa alueen – Gigantin tapauksessa EU:n – ulkopuolelta.
Rinteen mielestä muutokset voivat kuulostavat pahoilta, mutta hän uskoo suunnan olevan oikea etenkin bisnesmielessä. Nykyiset Contenders-palkkiot eivät elätä pelaajia, joten pelaajien ja tiimien liigan ulkopuolelle tekemä työ ja brändäys ovat jatkossa entistä tärkeämpiä, lataa Rinne.

– Sanonta kuuluu, että jos kukaan ei suutu, niin mikään ei muutu. Pitää vähän kepillä tökkiä jäätä, että tätä voidaan viedä eteenpäin. Nämä ovat niitä kasvukipuja pidemmän päälle, mutta niillä tästä tehdään entistä ammattimaisempaa. Uskon, että Overwatchilla tulee olemaan vielä paremmat päivät edessä.


Overwatch-tiimin ja Contenders-sarjan muutoksista huolimatta Rinne on luottavainen tulevaisuuden suhteen. Overwatchia ei ole tarkoitus hylätä, mutta Team Gigantin toiminta kasvaa ensi vuonna.

– Haluamme laajentaa muihinkin peleihin, kuten olemme jo aiemmin sanoneet. Lisäksi haluamme olla tukemassa nuorisotoimintaa, mikä on koko firman intohimo. Ehkä turnaus on väärä sana, mutta jonkinlaista kykykilpailun kaltaista toimintaa on myös tulossa. Nämä tässä ovat kolme kovaa laajennusprojektia, jota saatetaan tullaan näkemään ensi vuonna tiimin lisäksi, Rinne vihjaa jatkosuunnitelmista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt