Esports

”Nyt on pakko lähteä” – lentämistä vihaava Jaakko, 21, matkusti toiselle puolelle maailmaa pelitapahtuman vuoksi

Julkaistu:

BLIZZCON
21-vuotias Jaakko Nippala lähti kuukauden varoitusajalla toiselle puolelle maailmaa BlizzCon-megatapahtumaan.
Peliyhtiö Blizzardin vuosittain järjestämä BlizzCon-megatapahtuma järjestettiin 3.–4. marraskuuta Anaheimissa. Kahden päivän aikana tapahtumassa esiteltiin tulevia projekteja, pidettiin paneelikeskusteluja, myytiin erikoistuotteita ja järjestettiin esports-turnauksia.
BlizzConit olivat tänä vuonna suuremmat kuin koskaan: Anaheimiin saapui yli 40 000 fania. Yksi tapahtuman vierailijoista oli 21-vuotias Jaakko ”Zagaz” Nippala. Hän on entinen Overwatch-puoliammattilainen, joka on pelannut muun muassa kotimaisissa NYYRIKKI Esports- ja Nemesis-joukkueissa sekä valmentanut Trailblazersia.


Takaportin kautta mukaan – ”tuli sellainen tunne, että nyt on pakko lähteä”

Jaakko kertoo Ilta-Sanomille halunneensa aina vierailla vuodesta 2005 asti järjestetyssä BlizzConissa. Kesällä kun liput tulivat myyntiin, jäi Jaakko tuhansien muiden tavoin ilman lippua.

Takaportti Anaheimiin aukesi, kun Suomi pääsi mukaan Overwatchin MM-finaalivaiheeseen. Joukkueen taustavoimiin kuulunut Nasim ”Nasse” Haque lupasi liput Jaakolle ja hänen kaverilleen noin kuukautta ennen tapahtumaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vihaan lentämistä, joten päätös oli vaikea. Mutta tuli sellainen tunne, että nyt on pakko lähteä, muistelee Jaakko kuukauden takaista tilannetta, kun hänen piti tehdä päätös toiselle puolelle maailmaa lähtemisestä.

Ensimmäinen Jaakon huomion kiinnittänyt asia oli tapahtumapaikan massiivisuus: Ohjelma on jaettu kuuteen eri halliin. Itse tapahtumalta Jaakko odotti eniten peleihin liittyviä julkistuksia, jotka eivät olleet tänä vuonna kovin massiivisia.

– WarCraft III:n uusittu versio, Reforged, oli ihan mukava yllätys. Overwatchin uuden hahmon Ashen paljastus oli myös kiva, kuittaa Jaakko pelijulkistusten kohokohdat.

Overwatch-pelaajana Jaakko seurasi MM-finaalivaiheen pelejä silmä tarkkana. Hän kannusti Suomea puolivälieräottelussa Kiinaa vastaan, mutta tuloksena oli selvä 0–3-tappio. Jaakon mukaan ihmiset aliarvioivat Kiinaa, jolla oli kokoonpanossa kovia Contenders-liigapelaajia.

– Tietenkin se oli suuri pettymys, että Suomi hävisi, mutta sille nyt ei voinut mitään. Se oli kuitenkin vain yksi osa tätä tapahtumaa, niin ei yksinään sen takia tänne tultu.

2500 euron reissu – ”Aina sitä rahaa tulee jostain tienattua”

Monet saapuvat BlizzConiin ostamaan oheistuotteita, joista osaa myydään vain tapahtuman yhteydessä. Jaakko kertoo ostaneensa tavaraa parilla sadalla dollarilla.

– Tuli ostettua esimerkiksi Suomen ja Etelä-Korean [Overwatch-]pelipaidat. Tuli tunne, että jotain on pakko viedä kotiin.

Jaakko matkusti Anaheimiin jo muutama päivä ennen BlizzConia. Suomeen hän palaa reilun viikon matkailun jälkeen. Reissun kokonaishinnaksi hän arvioi noin 2500 euroa sisältäen lennot, hotellin ja kaiken muun.

– Aika tiukka opiskelijabudjetilla, mutta aina sitä rahaa tulee tienattua jostain, niin kyllä sitä voi myös käyttää elämykseen.

Kaksipäiväisessä BlizzConissa tapahtuu niin paljon samaan aikaan, että monien mielestä koko tapahtuman tarjontaa ei pysty sisäistämään yhdellä kertaa. Moni BlizzCon-kävijä onkin käynyt tapahtumassa useita kertoja.

Jaakko kertoo toistaiseksi yhden BlizzCon-kokemuksen riittävän, mutta ei pois sulje mahdollisuutta tulla takaisin vielä joskus.

– 11 tunnin lento oli sellainen, että sitä en välttämättä halua kokea enää vapaaehtoisesti.

Korjattu klo 12.58: Nippala ei pelannut vaan valmensi Trailblazers-joukkueessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt