Esports

Nyt on kasassa kova joukkue: Suomalaiset Dota-maailmanmestarit samaan tiimiin!

Julkaistu:

ESPORTS
Kolme suomalaista Dota 2 -maailmanmestaria pelaavat ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa.
Suomen kovimmat Dota 2 -pelaajat ovat lyöttäytyneet yhteen WESG-maajoukkueturnausta varten. 3 Aegises 2 Anchors -nimisessä joukkueessa pelaa kolme maailmanmestaria.
Tiimin ykkösnimet ovat elokuussa maailmanmestaruutta OG-joukkueen kanssa juhlineet Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen. Viime vuoden MM-kultamitalisti Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on myös mukana joukkueessa. Viimeiset kaksi paikkaa täyttävät Riku ”Buugi” Fält ja Petu ”Peksu” Vaatainen, jotka pelaavat myös kansainvälisissä joukkueissa.

Joukkueen nimen alkuosa 3 Aegises on viittaus maailmanmestareihin: Dotassa nostetaan MM-pokaalin sijaan kilpeä, jonka nimi on The Aegis. 2 Anchors on puolestaan viittaus muutaman vuoden takaiseen suomalaiseen 4 Anchors + Sea Captain -joukkueeseen. Kaikki viisi pelaajaa ovat pelanneet ”Ankkureissa” jossain kohtaa urallaan.

3 Aegises 2 Anchors -kokoonpano (suluissa pelaajan oikea joukkue):
  • Jesse ”JerAx” Vainikka (OG)
  • Topias ”Topson” Taavitsainen (OG)
  • Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen (Team Liquid)
  • Riku ”Buugi” Fält (HAPPY GUYS)
  • Petu ”Peksu” Vaatainen (Vega Squadron)

”Parhaimpien suomalaispelaajien muodostama joukkue on harvinaista herkkua”

Ilta-Sanomat otti yhteyttä joukkueen manageriin Matti ”Laged” Parkkilaan, joka on ollut mukana joukkueen kasaamisessa. Parkkila manageroi viime vuonna kisoissa kuudentoista parhaan joukkoon yltänyttä 5 Anchors + No Captain -joukkuetta, jossa pelasivat Taavitsainen ja Vaatainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viime WESG-reissusta emme voittoa saavuttaneet, joten tänä vuonna piti lähteä kokeilemaan uudestaan. Tunsin nykyiset suomalaiset TI-voittajat (MATUMBAMAN, JerAx, Topson) jo entuudestaan yhteisiltä ankkuriajoilta, joten uskoin saavani heidät innostettua joukkueeseen. Tiesin myös muiden suomalaisten pelaajien mielenkiinnosta WESGiä kohtaan, kun parhaimpien suomalaispelaajien muodostama joukkue on harvinaista herkkua.

Viiden ammattilaispelaajan aikataulujen sovittaminen yhteen turnausta varten ei ollut tehtävä helpoimmasta päästä, kertoo Parkkila. Joukkueen kokoonpano varmistui vasta karsintoja edeltäneenä sunnuntaina.

– Sain viimeisiä varmistuksia osallistumisesta vasta turnausta edeltävällä viikolla, ja sekin huomioimalla pelaajien jo sovitut turnausaikataulut.

Tiimin ulkopuolelle jäivät viime vuonna WESGissä ankkureiden kanssa pelanneet Kalle ”Trixi” Saarinen, Sampsa ”Nemphy” Kutvonen ja Niklas ”Okcya” Koskinen. Kokoonpanoa kasattaessa kiinnitettiin huomiota synergiaan kolmen jo valitun pelaajan kanssa, kokemukseen, viime aikaiseen aktiivisuuden, pelityylin sopivuuteen tarvittavaan rooliin ja motivaation juuri WESGiä varten.

– Lopulta valikoituneet Buugi ja Peksu tuntuvat todella hyviltä valinnoilta, vaikka toisilla pelaajillakin olisi ollut paljon annettavaa. Trixi, Okcya ja Nemphy olivat kaikki mukana viime vuonna WESGissä, ja ovat loistoankkureita kaikki.

Tavoitteena voitto ja hauskanpito

Parkkilan mukaan suomalaiset Dota-joukkueet eivät ole yltäneet samankaltaiseen menestykseen kuin mitä on nähty esimerkiksi viimeisen vuoden aikana joukkuepeleissä Counter-Strikessa ja Rainbow Sixissä. Turnaukseen 3 Aegises ja 2 Anchors lähtee luonnollisesti voittamaan.

Suomalaisella supertiimillä on mahdollisuudet voittaa, jos kaikki menee nappiin, toteaa Parkkila. Mahdollisen voiton hän toivoisi vaikuttavan koko Suomen Dota-skeneen.

– Muutaman ankkuri-yrityksen jälkeen voisi vihdoinkin olla se aika, kun viisi suomalaista yltää voittoon asti. Täysin suomalaisista koostuvien joukkueiden kansainväliset onnistumiset nostavat koko skenen motivaatiota uusien tavoitteiden saavuttamiseen.

– Pelaajien puolella uskoisin yhden tavoitteen olevan myös vaihtelun hakeminen kansainvälisen ammattipelaajan uran rinnalle. Pelaamisen täytyy olla hauskaa, jos siinä haluaa menestyä. Tavoitteellinen rutiineista poikkeaminen on tärkeää.
Parkkilan rooli managerina kattaa kaiken mahdollisen pelaamisen ulkopuolella. Hän pitää huolta, etteivät pelaajien aikataulut mene päällekkäin muiden turnausten tai harjoitusten kanssa, pitää fanit ajan tasalla joukkueen tilanteesta sekä myös tsemppaa joukkuetta.

– Jos käy hyvin ja pääsemme Kiinan-finaaleihin asti, vastaan managerina kaikista matkaan liittyvistä käytännön asioista. Järjestän tiimille lennot turnausjärjestäjän kanssa, hoidan pelaajille viisumit Kiinaan, ja potkin pelaajat ajoissa lennoille, hän avaa omaa rooliaan tiimin keskuudessa.

Suomi ottaa tänään mittaa Ruotsista – voittaja askeleen lähemmäksi finaaleja

WESG alkaa 3 Aegises 2 Anchorsin osalta karsinnoilla, joita varten he eivät ole ehtineet harjoitella pelaajien kiireen vuoksi. Itse karsinnat meinasivat alkaa katastrofilla jo ennen ensimmäistä ottelua, kun järjestelmähäiriön vuoksi ilmoittautuminen oli lähellä epäonnistua.

Tiistaina joukkue voitti Pohjois-Euroopan ensimmäisessä avoimessa karsinnassa Team_Swedenin sekä Backpacks Gamingin. Tänään keskiviikkona kello 18 Suomen aikaa pelattavassa viimeisessä ottelussa vastaan asettuu ruotsalainen The Final Tribe -joukkue.

Voittaja jatkaa Pohjois-Euroopan loppukarsintaan, jossa kilpailee vain kaksi joukkuetta. Karsintafinaalin voittaja pääsee ensi keväänä pelattaviin 890 000 dollarin WESG-finaaleihin.

Seuraa Suomi–Ruotsi-kamppailua englanniksi kello 18:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt