MM-kulta Suomeen, klassikko-WoW palaa kesällä... Tässä BlizzConin 10 kovinta juttua

BlizzCon-megatapahtuma järjestettiin viikonloppuna Yhdysvalloissa. Ilta-Sanomat keräsi yhteen tapahtuman kovimmat uutiset.

Joona Sotala juhli MM-kultaa BlizzConissa. Tapahtuma on kuin iso fanitapaaminen.

7.11.2018 11:52

Vuosittain järjestettävä BlizzCon-tapahtuma keräsi jälleen tuhannet Blizzard-pelien fanit yhteen Anaheimissa, Yhdysvalloissa.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana kuultiin tulevista Blizzardin projekteista, nähtiin ensimmäistä kertaa materiaalia uusista lisäosista sekä pelattiin useita eri kilpapeliturnauksia.

Ilta-Sanomat listasi BlizzCon-viikonlopun kymmenen kohokohtaa kuvien ja videoiden kera. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna noin 40 000 fania.

1. Joona ”Serral” Sotala on StarCraft II:n ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari!

20-vuotias Joona ”Serral” Sotala teki historiaa sunnuntaiyönä, kun hän voitti StarCraft II:n maailmanmestaruuden. Sotala on pelisarjan ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari.

Ilta-Sanomat seurasi Sotalan voittoa paikan päällä. IS oli maanantaina myös lentokentällä ottamassa vastaan Suomeen palanneen maailmanmestarin.

Joona Sotala on StarCraft II:n ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari.

2. WoWin klassikkoversio pelattavissa ensi kesänä

Viime vuoden BlizzConissa esitelty World of Warcraftin klassikkoversio julkaistaan kesällä 2019. WoWin alkuperäisversioon, jota on hieman tosin muunneltu suorituskyvyn takaamiseksi, pääsee käsiksi maksamalla WoWin normaalin kuukausimaksun.

Klassikkoversio oli kokeiltavissa paikan päällä, mutta myös Virtual Ticket -passin ostaneet pääsivät takaisin vanhoihin WoW-maisemiin kotoa. Pelin vastaanotto on ollut toistaiseksi positiivinen.

3. Diablo-fanit suuttuivat – ”Onko tämä myöhäinen aprillipila?”

Blizzardin yksi tunnetuimmista pelisarjoista on Diablo. Pelisarjan kolmas osa julkaistiin toukokuussa 2012, minkä jälkeen fanit ovat odottaneet tietoa neljännestä osasta.

BlizzConeilla Blizzard esitteli uuden Diablo: Immortal -pelin, joka oli fanien pettymykseksi mobiilipeli. IS uutisoi Diablo-fanien reaktioista aiheeseen laajemmin maanantaina.

”Onko tämä myöhäinen aprillipila” -kysymystä on katsottu eri kanavissa jo yli miljoona kertaa:

4. Overwatchin MM-kulta kolmatta kertaa Etelä-Koreaan – Kiina yllätti

Yksi BlizzConin suurimmista ja näkyvimmistä peliturnauksista olivat Overwatchin MM-kisat. Finaaleihin osallistunut Suomi hävisi puolivälierissä Kiinalle 0–3-lukemin.

Kiina eteni turnauksessa finaaliin asti, kun puolivälierissä kaatui Kanada. Toiselta puolelta ottelukaaviota finaaliin nousi Etelä-Korea, joka voitti Australian sekä Britannian.

Finaalissa Etelä-Korea oli selvästi parempi. Kolmas peräkkäinen maailmanmestaruus irtosi puhtaalla 4–0-voitolla. Kultajoukkueessa pelasivat Byung-sun ”Fleta” Kim, Hae-seong ”Libero” Kim, Jae-hyeok ”Carpe” Lee, Jun-ho ”Fury” Kim, Pan-seung ”Fate” Koo, Sung-hyeon ”JJoNak” Bang, Tae-sung ”Anamo” Jung. Joukkuetta valmensi Hyeon-sang ”Pavane” Yu.

Yhdysvallat jäi kisoissa Suomen tavoin puolivälieriin, kun Britannia yllätti kotijoukkueen. Britannia jäi lopulta neljänneksi, kun Kanada vei amerikkalaisyleisön riemuksi pronssiottelun.

Etelä-Korea on voittanut kolmesti järjestetyn World Cupin joka kerta.

5. Viides yritys toi WoW-veteraanille mestaruuden

Harva tietää, mutta myös WoWin arena-pelitilaa pelataan kilpailullisesti. BlizzConissa pelattiin MM-kisat, jossa voittoon ylsi yhdysvaltalainen Method Orange -joukkue. Amerikkalaisjoukkue voitti kisat ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013.

Yksi voittajajoukkueen pelaajista oli Chuck ”Cdew” Dewland, joka pelasi kisoissa jo viidettä kertaa. 27-vuotias veteraanipelaaja Dewland oli aiemmilla yrityksillä ollut parhaimmillaan toinen vuonna 2016.

Mestaruushaastattelussa Dewland oli sanaton, kun pitkäaikainen unelma toteutui:

Suomalainen Niki ”Niksi” Hietala ylsi turnauksessa Tempo Storm -joukkueen kanssa sijalle 5.–6.

6. Ashe on Overwatchin uusi hahmo

Blizzardin yksi suurimmista peleistä on Overwatch, jonka 29. pelihahmo esiteltiin tapahtumassa. Ashe on Deadlock Gangin johtaja ja hän tuntee entuudestaan McCreen. Hahmoa pääsee kokeilemaan nyt jo julkisella testipuolella.

Puoliautomaattikiväärin lisäksi Ashe on varustettu dynamiitilla, joka räjähdettyään sytyttää vihollisen palamaan. Isku tekee vahinkoa vastustajiin viisi sekuntia räjähdyksen jälkeen.

Ashen toinen taito on coach gun -ase, joka lähitaistelussa heittää vastustajan kauemmaksi. Hahmon erikoisisku kutsuu paikalle Bob-robotin, joka auttaa taistelussa.

Tältä näyttää Ashe:

7. WarCraft III palaa ensi vuonna

Game of Thronesissa Hodoria näyttelevä Kristian Nairn esiintyi BlizzConin päätösseremoniassa.

Yksi Blizzardin ikonisimmista peleistä on WarCraft III, joka palaa ensi vuonna aiempaa kauniimpana. Uudistetusta WarCraft III: Reforged -versiosta löytyy klassikon tavoin paljon pelattavaa.

Pelin tarinamuoto tarjoaa pelattavaa yli 40 tunniksi 62 tehtävän kautta. Moninpelissä mukana ovat kaikki aiemmat tutut hahmot. Peliin ollaan tekemässä myös muutoksia hahmojen tasapainottamiseksi.

Monien iloksi myös custom-pelit eli erikoisottelut, joiden kautta muun muassa suosittu MOBA-peli Dota syntyi aikoinaan, ovat mukana myös Reforgedissa. Peli ilmestyy vuoden 2019 aikana.

8. Hearthstone laajenee joulukuussa

Digitaalisen korttipelin Hearthstonen uusin lisäosa Rastakhan's Rumble julkaistaan 4. joulukuuta. Peliin lisätään muun muassa 135 uutta korttia, uusi Rumble Run -yksinpelitila sekä overkill-pelimekaniikka.

Overkill aktivoituu, kun pelaaja tuhoaa vastustajan kortin tekemällä enemmän vahinkoa kuin on tarve. Tämä antaa pelaajalle tilaisuuden hyökätä uudestaan.

Näin esiteltiin Hearthstonen uusi lisäosa:

9. Huippupeli saatavilla ilmaiseksi – toimi ripeästi

BlizzConeilla on totuttu kuulemaan uutisia vain Blizzardin omista pelisarjoista, mutta avajaisten yhteydessä mainittiin myös Activisionin julkaisema Destiny 2. Pelin pc-versio on pelattavissa Blizzardin julkaiseman pelisovelluksen Battle.netin kautta.

Avajaisten yhteydessä kerrottiin, että Destiny 2 on nyt saatavilla ilmaiseksi. Viime syksynä julkaistun pelin saa omaksi, kunhan sen lunastaa 18. marraskuuta mennessä. Activision ja Blizzard ovat molemmat Activision Blizzardin tytäryhtiöitä.

10. Muromies varasti huomion kultajoukkueen valmentajalta

Viikonlopun yksi hauskimmista tilanteista nähtiin juuri ennen Overwatchin MM-finaalia, kun katsomossa istunut oranssipaitainen mies varasti huomion Etelä-Korean valmentajan haastattelussa.

Koreaa kannustanut mies leikki ensin tuomansa lipun kanssa. Hetkeä myöhemmin hän nautiskeli Overwatch-muroilla. Molemmat hetket nähtiin suorassa lähetyksessä.

Yleisö hullaantui paikan päällä temppuilusta, mutta valmentaja ja tulkki olivat ensin ymmällään tilanteesta. Tilanne on katsottavissa alta:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

 BlizzConin esports-turnausten voittajat

  • StarCraft II: Joona ”Serral” Sotala (Suomi)

  • Overwatch World Cup: Etelä-Korea

  • Hearthstone Global Games: Kiina

  • Heroes of the Storm: Gen. G (Etelä-Korea)

  • WoW Arena: Method Orange (Yhdysvallat)

  • WoW Mythic Dungeon: Free Marsy (Australia)

  • StarCraft: Remastered [näytösottelu]: Jung ”Rain” Yoon (Etelä-Korea)

BlizzConiin saapui lähes 40 000 fania.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?