Joona ”Serral” Sotala selittää historiallista StarCraft II-voittoaan: Eurooppalainen pelitapa yllätti - Esports - Ilta-Sanomat

Joona ”Serral” Sotala selittää historiallista StarCraft II-voittoaan: Eurooppalainen pelitapa yllätti

Julkaistu: 5.11.2018 16:06

StarCraft II -pelin maailmanmestaruuden viikonloppuna voittanut Joona ”Serral” Sotala kertoo videolla voittonsa taustoja.

StarCraft II -pelin maailmanmestaruuden viikonlopun aikana voittanut Joona ”Serral” Sotala palasi Suomeen maanantai-iltapäivänä. Sotalan mukaan hänellä ei ollut finaalissa suuria paineita.

– Oikeastaan jo finaaliin mennessä ajattelin, että todennäköisesti voitan sen, Sotala sanoo.

– Pidin itseäni ennakkosuosikkina. Semifinaalipeli oli oikeastaan oli ehkä se vaikein. Ei se finaalipeli loppujen lopuksi niin helppo ollut, mutta kun 3-0 johdin, niin olin aika itsevarma. vaikka pari peliä hävisinkin, niin ei se hirveästi paineita antanut.

Sotala on tämän vuoden aikana voittanut myös kaikki neljä pelin WCS-osakilpailua. Suurilla areenoilla järjestettävät peliturnaukset eivät myöskään jännitä.

– Ihan kiva pelata ison yleisön edessä, Sotala toteaa.

– Saattaahan se olla stressaavaakin olla, mutta mulle itselle se ei tunnu paljoa. Ihan sama kuin kotisohvalla pelaisi.

Blizzcon-tapahtumassa järjestetty StarCraft II -kisa on käytännössä pelin MM-turnaus. Sotala voitti pelin finaalin lopulta pelein 4–3, ensimmäisenä ei-korealaisena vuonna 2010 käynnistetyn turnauksen historiassa.

Hänen mukaansa voittoon vaikutti hänen edustamansa eurooppalainen pidempää peliä suosiva pelityyli, johon korealaiset eivät olleet tottuneet.

Toisaalta korealaiset ovat kuitenkin aiemmin voittaneet eurooppalaiset ja yhdysvaltaiset vastustajat. Katso Sotalan tarkemmat kommentit pelin kehittymisestä ja pelityylien eroista oheiselta videolta.

Helsinki-Vantaan lentokentällä Sotalaa vastassa oli myös Suomen StarCraft-yhteisön vetäjä Juho Nieminen, jonka mukaan Sotalan voitolla on suuri merkitys eSports-pelaamiselle.

– Mestari on tähän asti löytynyt Koreasta, nyt se löytyi muualta, Nieminen sanoo.

– Tämä vallanvaihto järisyttää koko eSports-skeneä kautta koko maailman.

Perhe on tukenut alusta asti

Kentällä vastassa olivat myös Joona Sotalan isä Markku sekä isoäiti Laura.

– Jos joku mestaruuden on ansainnut niin Joona on sen ansainnut, se on tehnyt sen eteen niin paljon työtä. Ei se helpolla ole tullut, toteaa Markku Sotala.

Perhe on tukenut Joona Sotalan peliuraa alusta asti jo 11 vuoden ajan. Hänen mukaansa perheen elämä on aika kiireistä, ja aikatauluja laaditaan paljon Joonan harjoittelun ja kilpailujen mukaan.

Isoäiti Laura Sotala on ollut tyytyväinen pojanpoikansa peliharrastuksesta ja -menestyksestä.

– Olen huomannut, että heidän perhe-elämänsä on hyvin tasapainoista, ja kaikki on onnistunut, hän kertoo.

Itse hän kertoo seuraavansa varsinaisia turnauksia vähän.

– Mutta eläkeläiskaverit kertovat, kun ne seuraavat. Kaikki ovat olleet hyvin tyytyväisiä, Laura Sotala sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?