Esports

FILADELPHIA vei ”änärin” SM-kullan! ”Oli sairas fiilis, kun ratkaisumaali meni häkkiin”

Julkaistu:

IS CUP 3
IS Cup 3 -turnaussarjan NHL 6vs6:n SM-finaalit päättyivät lauantaina Helsingin Messukeskuksessa järjestettyyn GameXpo-tapahtumaan.
IS Cup 3 -turnaussarjan NHL 6vs6 -finaalissa kohtasivat ennakkosuosikit Written In The Stars ja FILADELPHIA.
Paras kolmesta -finaalin ensimmäinen ottelu oli tasaista vääntöä. Written oli ottelussa niskan päällä, sillä FILADELPHIA ei saanut kolmen erän ja kahden minuutin hyökkäysajan aikana yhtään laukausta maalia kohti. Writtenille kirjattiin kolmessa erässä seitsemän laukausta, mutta hyökkäysaikaa kertyi yli viisi minuuttia.

Toinen ottelu jatkui peräti kuudennelle jatkoerälle asti. Kolmannessa ottelussa ainoaksi jäänyt maali syntyi jatkoajalla, kun FILADELPHIA varmisti Suomen mestaruuden 1–0-jatkoaikavoitolla ja 2–1-kokonaistuloksella.

FILADELPHIA kuittasi 4 500 euron palkintopotista 3000 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Joukkueen varakapteeni, oikean laidan hyökkääjä Erik ”I_EKI_I” Tammenpää kertoo Ilta-Sanomille, että fiilis voitosta on huikea.

– Ihan sikahyvä. Oli sairaan hauska tapahtuma, enkä osannut edes kuvitella, että se olisi noin kivaa. Oli hienoa nähdä naamat nimimerkkien takaa ja pelaamisessa oli ihan eri fiilis, kun voi juhlia maalia viiden kaverin kanssa, hän sanoo.


– Tuntuu tosi hyvältä. Aika lailla alusta asti tiedettiin, että jos pelaamme omalla tasollamme, meidän pitäisi voittaa. Meillä on omasta mielestämme parhaat pelaajat. Oli sairas fiilis, kun ratkaisumaali meni häkkiin, hän jatkaa.

Samaan hengenvetoon Tammenpää kehuu toiseksi tullutta Written In The Starsia vuolaasti.

– Se oli ihan voiton arvoinen suoritus. Parempaa jengiä vastaan ei olla koskaan pelattu.

FILADELPHIAN voittomaali finaalin ensimmäisessä ottelussa:

Lue lisää: Näin ”Änärin” maailmanmestari Erik Tammenpää poseeraa muikean palkintoshekin kanssa – ”Eihän näistä ole mihinkään”

Vaikka finaali oli pitkä ja vaikea, Tammenpää kertoo FILADELPHIAn pelanneen kaikkien aikojen parhaat pelinsä. Tärkein, eli tiukka puolustuspeli, onnistui erinomaisesti. Toisaalta joukkueella oli vaikeuksia maalinteossa.

Pelin aikana joukkue yritti pysyä positiivisena ja kannustaa toisiaan.

– Ei syntynyt oikein tilanteita, ja kun syntyi, veskat ottivat kaiken kiinni. Aiemmin emme ole pelanneet ihan korkeimmalla tasolla, mutta nyt tuntui, että peli klikkasi niin kuin pitää.

Erityisesti Tammenpää kehuu joukkueensa maalivahtia Oskari ”Zande95” Grönroosia. Hän kutsuu tätä pelin parhaaksi maalivahdiksi.

– Aina kun meillä oli vaikeaa, kaveri otti jokaisen tärkeän kopin.


Finaalin jälkeen joukkue ei vienyt saamaan pokaalia saunaan, mutta jatkoi iltaa karaokeravintolassa. Juhlinta sujui luontevasti, sillä joukkueen pelaajat ovat kaikki kavereita myös tosielämässä. He tapaavat toisiaan usein myös NHL:ään liittymättömissä asioissa, Tammenpää kertoo.

Tammenpään mukaan FILADELPHIA pysyy kasassa ja jatkaa pelaamista. Itse hän palasi NHL:n pariin jo sunnuntaina.

– Pelasin yhden pelin. Pitää pysytellä huipulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt