Tuore StarCraftin maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala IS:lle: ”Voitto tuli loppujen lopuksi aika helposti” - Esports - Ilta-Sanomat

Tuore MM-voittaja Joona Sotala IS:lle: Ensin tunsin jääväni jälkeen peleissä – sitten tapahtui jotakin

20-vuotias Joona Sotala on StarCraftin uusi maailmanmestari.

Julkaistu: 4.11.2018 10:10

StarCraft II:n uusi maailmanmestari Joona Sotala kertoo Ilta-Sanomille voiton tulleen odotettua helpommin.

Joona ”Serral” Sotala teki sunnuntaiyönä historiaa Yhdysvalloissa järjestetyssä BlizzCon-tapahtumassa. 20-vuotiaasta Sotalasta tuli reaaliaikaisen strategiapelin StarCraft II:n ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari.

Ilta-Sanomien haastatteluun tuore maailmanmestari saapui kansainvälisen lehdistön myllerryksestä selvittyään. Silmin nähden uupunut, mutta samaan aikaan innostunut maailmanmestari kertoi voiton tuntuneen luonnollisesti uskomattomalta.

– Tänne [Yhdysvaltoihin] kun tulin, niin tämä oli tavoitteena. En silti ehkä uskonut, että tulen voittamaan. Meni kuitenkin tosi hyvin ja tuntuu, että voitto tuli loppujen lopuksi aika helposti.

Tältä näytti, kun Sotala nosti mestaruuspystin ilmaan:

Sotala kaatoi finaalissa korealaisen Kim ”Stats” Dae Yeobin 4–2-tuloksella. Sotala johti paras seitsemästä -finaalia parhaimmillaan 3–0-lukemin, mutta Dae Yeob onnistui venyttämään ratkaisua hetkellisesti.

– Neljäs peli oli oikeastaan ensimmäinen, jossa tunsin pelaavani tosi hyvin. Pelasin ehkä vähän liian varovaisesti, koska hän tuli aggressiivisesti päälle. Olisi pitänyt puskea heti alussa takaisinpäin, mutta kun hän sai kartasta keskikohdan haltuunsa, niin siinä oli vaikea tehdä enää mitään.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin mielestäni kumpikaan meistä ei pelannut parhaimpia pelejään. Ekat kolme peliä tunnuin jäävän jälkeen, mutta aika helposti onnistuin sitten voittamaan ne. En tiedä mitä niissä tapahtui. Pitää katsoa vodit [videotallenteet].

Sotala johti finaalia 3–0-lukemin, mutta fanien jännitykseksi voitto irtosi vasta kuudennessa pelissä. Sotala kertoo, etteivät kaksi karttatappiota vaikuttaneet häneen tai peliin millään tavalla.

StarCraftin MM-pokaali painaa noin 15 kiloa. Sotala saa kotiin muistoksi pari kiloa painavan ja huomattavasti pienemmän pystin.

15 kiloa painavaa mestaruuspokaalia Sotala kehuu hienoksi, mutta liian painavaksi. Kotiin Sotala saa muutaman kilon ja huomattavasti pienemmän palkinnon, sillä mestaruuspokaalin iso versio jää pelijulkaisija Blizzardille.

– Jatketaan harjoittelua, sijoitetaan rahat järkeviin paikkoihin ja pidetään turvana tulevaisuuden varalle, avaa Sotala 280 000 dollarin voittosummansa käyttösuunnitelmia ja tulevaisuuden näkymiä.

Entä miten tuore maailmanmestari aikoo saada unta jättivoiton jälkeen?

– Aina tulee unta, kun tarpeeksi kauan odottaa, hän naureskelee ennen fanitapaamiseen lähtöä.

StarCraft on reaaliaikainen strategiapeli. Tarkoitus on tuhota vastustajan tukikohta tai saada armeija niin heikoksi, että vihollisen pitää luovuttaa.

Pelissä kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi laajentaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa. Resurssien käyttäminen on äärimmäisen tärkeässä osassa peliä. Pelissä on kolme eri rotua: terran (ihmiset), protoss (humanoidit) ja zerg (evoluution kautta kehittyneet pedot).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?