Historiallinen voitto: Joona Sotala on maailmanmestari!

Joona ”Serral” Sotala on voittanut Yhdysvalloissa pelatut StarCraft II -pelin MM-kisat.

Joona Sotala on StarCraftin tuore maailmanmestari.

4.11.2018 3:33

Joona ”Serral” Sotala, 20, kaatoi StarCraft II:n MM-finaalissa korealaisen Kim ”Stats” Dae Yeobin. Paras seitsemästä -ottelusarja päättyi 4–2-lukemin Sotalalle.

Sotala johti ottelusarjaa peräti 3–0-lukemin, mutta ei pystynyt varmistamaan mestaruutta kahdella ensimmäisellä yrityksellä. 3–2-tilanteessa Sotala taisteli voittoon reilut 25 minuuttia kestäneen ottelun päätteeksi.

MM-kisoissa Sotala voitti pelkästään korealaisia. Välierissä hän kaatoi 3–1-lukemin viime vuonna kisat voittaneen Lee ”Rogue” Byung Ryulin.

Sotala on ensimmäinen ei-korealaispelaaja, joka on voittanut StarCraftin maailmanmestaruuden. MM-kisat järjestettiin nyt yhdeksättä kertaa.

Joona Sotala kotonaan Pornaisissa.

Sotalan MM-titteli on yksi Suomen kilpapelaamisen historian suurimmista voitoista. ENCE-joukkuetta edustava Sotala pelasi viime vuonna ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Silloin sijoitus oli 9.–12.

20-vuotiaalla Sotalalla on takana kaikkien aikojen vuosi. Hän lähti MM-kisoihin toisena voittajasuosikkina voitettuaan kaikki neljä WCS-MM-karsintaturnausta. Elokuussa hän voitti Koreassa pelatun GSL vs. The World -huipputurnauksen kaataen kovia korealaisnimiä.

MM-voitosta Sotala tienasi 280 000 dollaria. Hän on voittanut tänä vuonna yli 470 000 dollaria. Yli 120 000 samanaikaista katsojaa todisti Sotalan MM-voittoa.

Sotala varmisti mestaruuden reilut 25 minuuttia kestäneen kuudennen ottelun päätteeksi.

Tällainen peli on StarCraft

StarCraft on reaaliaikainen strategiapeli. Tarkoitus on tuhota vastustajan tukikohta tai saada armeija niin heikoksi, että vihollisen pitää luovuttaa.

Pelissä kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi laajentaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa. Resurssien käyttäminen on äärimmäisen tärkeässä osassa peliä. Pelissä on kolme eri rotua: terran (ihmiset), protoss (humanoidit) ja zerg (evoluution kautta kehittyneet pedot).

Muokattu klo 04.03: Korjattu Sotalan voittosumma ja tämän vuoden voitot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?