Esports

Kiina tuhosi Suomen Overwatch-mitalihaaveet – ”Kaverit pelasivat paremmin”

Julkaistu:

BLIZZCON
Joona ”Fragi” Laine kertoo IS:lle Kiinan pelillisen tason olleen heille iso kysymysmerkki.
Suomen Overwatch-joukkueen pelit BlizzCon-tapahtuman MM-kisoissa päättyivät puolivälieriin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä pelatussa ottelussa Suomi hävisi Kiinalle 0–3-lukemin.
  Suomi lähti MM-pudotuspeleihin mustana hevosena. Kiinaa vastaan suomalaiset saivat lentävän lähdön, joka kesti kuitenkin vain pari minuuttia. Kiina oli loppupeleissä selvästi parempi joukkue pelipalvelimella.

  – Meillä oli hyvä valmistautuminen, joten ei tullut kauheasti mitään yllättäviä herocomppeja [sankariyhdistelmiä] tai mitään. Kaverit vain pelasivat paremmin tänään, toteaa Laine ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.

  Laine kertoo heidän hävinneen aiemmin viikolla harjoitusotteluissa Yhdysvalloille ja Etelä-Korealle, joka oli hieman lannistanut joukkueen itsetuntoa. Puolivälierää edeltänyt harjoitusottelu sujui kuitenkin hyvin, joten Kiinaa vastaan koko joukkue lähti pelaamaan hyvillä fiiliksillä.
  Mainos (Teksti jatkuu alla)
  Mainos päättyy

  – Iso pettymys. Saatiin hyvä pudotuspelikaavio ja ajateltiin, että kyllä me Ranska/Kanada viedään. Kiina oli kuitenkin iso kysymysmerkki meille. No, turpaan tuli, naureskelee Laine.

  Laine kertoo, että jos ottelu olisi edennyt neljänteen vai jopa viidenteen karttaan, niin olisi tutkapari Jiri ”LiNkzr” Masalin ja Timo ”Taimou” Kettunen nähty samaan aikaan pelaamassa. Nyt he vuorottelivat Tuomo ”Davin” Leppäsen rinnalla.


  Laine pelasi kisoissa nyt toista vuotta peräkkäin. Oman maan edustamista hän pitää kunnia-asiana.

  – Kyllä se on iso juttu. Viime vuonna meni perseelleen [Suomi jäi sijalle 17.–24.], mutta tänä vuonna meni paremmin jo. Meidät [OWL-pelaajat] valittiin tähän tiimiin ylitse Gigantti-tyyppien, joten oli hyvä pärjätä jotenkin edes.

  Suomen joukkueessa pelasivat Laineen lisäksi Leppänen, Masalin, Kettunen, Jonas ”Shaz” Suovaara, Benjamin ”Biggoose” Isohanni sekä Joonas ”Zappis” Alakurtti.

  – Kiitos kaikille faneille kannustuksesta. Toivottavasti meillä menee ensi vuonna paremmin!


  Lauantaina BlizzConissa mestaruudesta pelaavat Kiinan lisäksi Iso-Britannia, Kanada ja ennakkosuosikki Etelä-Korea, joka on voittanut maailmanmestaruuden edelliset kaksi kertaa.

  – Luulen, että Korea voittaa kaikki. Siellä on tiimi täynnä nuoria ampujia.

  Kommentit

   Näytä lisää
   Kommentointi on päättynyt