Turnauksessa huijannut CS-ammattilainen avautuu: ”Mitään hyvää ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun aloin pelata”

Huijaamisesta kesken turnauksen kiinni jäänyt 23-vuotias Nikhil Kumawat on selitellyt tekojaan haastattelussa.

Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi kesken turnauksen kiinni huijaamisesta. Seurauksena koko joukkue sai potkut turnauksesta ja organisaatiosta.

25.10.2018 11:25

Counter-Strike-pelaaja Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi viikonloppuna kiinni huijausohjelmien käytöstä kesken 100 000 dollarin eXTREMESLAND Asia Finals -turnauksen.

23-vuotias OpTic Indian Kumawat narahti huijaamisesta kesken ottelun. Kumawat yritti peitellä huijaamistaan poistamalla tiedostot tietokoneelta, mutta tuomarit saivat palautettua ne. Joukkue diskattiin, ja kaikki viisi pelaajaa saivat potkut OpTicista.

Nyt Kumawat on selitellyt tekojaan AFK Gamingin haastattelussa. Haastatteluun hän vastasi sähköpostitse.

Kumawat kertoo huijanneensa, koska hän halusi voittaa kaikki ottelut ja olla paras pelaaja kaikin tavoin. Hän jatkaa kertomalla olleensa varma päätöksistään pelissä, mutta ei kokenut tähtäämisen olevan vahvuuksiaan. Tämä johti aimbotin eli automaattisen tähtäämisen käyttämiseen.

Kumawat vahvistaa aiemmin esille tulleen väitteen, että hänen joukkuetoverinsa, valmentaja tai manageri eivät tietäneet huijaamisesta. Hän myös paljastaa käyttäneensä huijausohjelmaa jo OpTicin harjoitusleirillä aiemmin syksyllä. Huijausohjelman tuoma apu oli hänen mukaansa niin mitätön, etteivät tiimikaverit huomanneet sitä.

Tältä näytti, kun Kumawat huijasi kesken turnauksen:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Yksi haastattelun erikoisimmista kysymyksistä kuului, että tekisikö Kumawat toisin, jos hän saisi tilaisuuden palata takaisin ajassa.

– Jos voisin, niin varmaan poistaisin sen päivän kun pelasin ensimmäisen kerran Counter-Strikea. Mitään hyvää ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun aloin pelata. Luulin tämän olevan minua varten, mutta viime vuodesta lähtien en ole ollut lojaali pelille, vaikka työskentelin kovasti, hän aloittaa pitkän vastauksensa.

– Olen menettänyt kaiken laittaessani CS:n muun edelle, ja nyt olen menettänyt myös sen. Ainoa mitä en ole menettänyt, on perheeni ja tyttöystäväni. Toivon, että en koskaan petä heitä.

Kumawat ei vastannut kaikkiin toimittajan esittämiin kysymyksiin. Hän jätti kertomatta muun muassa milloin käytti huijausohjelmaa ensimmäisen kerran ottelussa, onko hän huijannut muissa turnauksissa kuin eXTREMESLANDissä tai millainen huijausohjelma on tarkemmin kyseessä.

Viiden vuoden pelikielto, koska elinikäinen olisi kohtuuton

Esports Integrity Coalition (ESIC) on kilpapeliliitto, jonka tarkoitus on ehkäistä lajin parissa tapahtuvaa huijausta, oli kyseessä sitten tulosmanipulaatio, doping tai huijaus-ohjelmien käyttö.

ESIC ilmoitti keskiviikkona Kumawatin saaneen viiden vuoden pelikiellon huijattuaan aiemmin lokakuussa ESL India Premiership -turnauksessa. Pelikielto koskee kaikkia ESIC-jäsenten, kuten ESL:n, turnauksia ja tapahtumia.

Kumawatille annettu rangaistus on hänen toisensa. Aiemmin hän sai pelikieltoa pelattuaan toisen pelaajan Steam-tunnuksella. Nyt annettua tuomiota lievennettiin, sillä aiempi rike ei liittynyt huijaamiseen.

Lisäksi ESIC on todennut, että monen vaatima elinikäinen pelikielto olisi Kumawatin tapauksessa kohtuuton. Liitto on perustellut päätöstään todeten, että esportsin ammattimaistuessa tuomioiden pitäisi noudatella perinteisen urheilun puolella jaettuja.

ESIC on yrittänyt olla yhteydessä Kumawatiin kuullakseen tämän näkemyksen asiasta. Kumawat ei ole kuitenkaan vastannut yhteydenottoihin. Hänellä on kaksi vuorokautta aikaa valittaa rangaistuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?