Esports

Call of Duty -legendalle tuli joulu – megatähti Drake tuli mukaan tiimiin

Julkaistu:

ESPORTS
Drake on sijoittanut keväällä 2016 perustettuun pelijoukkueeseen 100 Thievesiin.
Call of Duty -legenda Matthew ”Nadeshot” Haagin keväällä 2016 perustama amerikkalainen 100 Thieves -pelijoukkue on saanut ison tukijan taakseen.

Jatkossa 100 Thievesin osaomistajia ovat Haagin ja Cleveland Cavaliers -NBA-seuran puheenjohtaja Dan Gilbertin lisäksi maailmankuulu musiikkimanageri Scooter Braun sekä räppäri Drake.
Braun edustaa muun muassa Justin Bieberiä, Ariana Grandea ja Martin Garrixia. 31-vuotias hittinikkari Drake on ollut viimeiset pari vuotta yksi maailman suosituimmista artisteista.

Osaomistajina Drake ja Braun toimivat pääasiassa strategisina neuvonantajina. Lisäksi Braun on ottanut paikan vastaan hallituksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hänellä on selkeä visio siitä, mihin esports on menossa, ja kuinka siinä rakennetaan loistava brändi. Tämän takia halusin sijoittaa häneen ja 100 Thievesiin, Braun kommentoi Forbesille.
Haag on kertonut The Players Tribune -kirjoituksessaan, kuinka Braun yhdisti hänet ja Draken. Useiden sähköpostien jälkeen Haag sai kutsun Draken kotiin Kaliforniaan. Tapaamisessa Haag onnistui vakuuttamaan Draken.

– Ihan hullua. Kasvoin Drakea kuunnellen. Luukutin Thank Me Lateria läppärin kaiuttimista, jotta kuulisin sen kuulokkeiden läpi pelatessani. Ja nyt Drake on osa 100 Thievesiä. Järjetöntä, eikö?, kirjoitti Haag.100 Thieves on saanut rahoituksena tähän mennessä yli 25 miljoonaa dollaria. Draken, Braunin ja Gilbertin lisäksi mukana ovat Sequoia, Ludlow Ventures, Courtside Ventures, WndrCo, Green Bay Ventures, Tao Capital, Advancit Capital, Salesforcen toimitusjohtaja Marc Benioff ja Dropboxin toimitusjohtaja Drew Houston.

Reilussa vuodessa isoja onnistumisia – Forbes: Joukkueen arvo 90 miljoonaa

Keväällä 2016 perustettu 100 Thieves otti ison askeleen marraskuussa 2017, jolloin Haag ilmoitti Youtubessa 3,1 miljoonalle tilaajalleen saaneensa ison rahoituksen silloiselle Call of Duty -tiimille. Rahalla he pystyisivät laajentamaan useampaan peliin ja kasvattamaan toimintaa.

Pian tämän jälkeen 100 Thieves ilmoitti laajentavansa League of Legendsiin ja Counter-Strikeen, johon kiinnitetty tiimi joutui kuitenkin nopeasti vaikeuksiin. Nykyisin 100 Thievesillä on joukkueet LoLin ja CoDin lisäksi Fortnitessa sekä Clash Royalessa. Pelaajia ja managereja on yhteensä 35 ja muita työntekijöitä 12.

LoL-joukkue onnistui heti ensimmäisenä vuotena haastamaan Amerikan kärkinimet. Joukkue pääsi kilpailemaan MM-kisoihin, mutta pelit päättyivät lohkovaiheeseen. Uusi CoD: Black Ops 4 -joukkue on kokoonpanoltaan yksi lupaavimmista, kun kausi alkaa ensi kuussa.
  Forbesin juuri julkaistun arvion mukaan 100 Thievesin arvo on 90 miljoonaa dollaria. Kärkipaikkaa pitää 310 miljoonan arviolla amerikkalainen Cloud9.

  100 Thieves on perustettu elämäntapabrändinä, joten pelaamisen lisäksi joukkue on panostanut vaatteisiin. Tiimin neljä vaatemallistoa myytiin loppuun alle 20 minuutissa. Vaatepuoleen panostetaan lisää jatkorahoituksen myötä.

  Tiimillä on esimerkiksi yhteistyösuunnitelmia Draken levy-yhtiön ja vaatemallisto October's Very Ownin kanssa. Tiimi on jo tehnyt yhteistyötä Draken kanssa, sillä hänellä on parhaillaan käynnissä olevalla Scorpion-kiertueellaan mukana juuri hänelle räätälöity pelilaitteistokokoonpano.

  Kommentit

   Näytä lisää
   Kommentointi on päättynyt
   Tuoreimmat