CS-ammattilainen jäi kiinni huijaamisesta – koko joukkueelle kenkää

Pelaaja yritti poistaa todistusaineiston jäätyään kiinni huijaamisesta.

Nikhil ”forsaken” Kumawatin CS-ura päättyi viikonloppuna, kun hän jäi kiinni huijausohjelman käytöstä kesken turnauksen.

23.10.2018 10:30

Intialainen Counter-Strike-pelaaja Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi viikonloppuna kiinni huijausohjelmien käytöstä kesken eXTREMESLAND-turnauksen. Kumawat edusti OpTic India -joukkuetta, joka on tunnetun OpTic Gamingin alatiimi.

Kumawat narahti huijaamisesta kesken toisen ottelun. OpTic johti paras kolmesta -sarjaa Revolutionia vastaan 1–0-lukemin, kun tuomarit alkoivat tutkia Kumawatin tietokonetta.

Tuomarit huomasivat käynnissä olevan epäilyttävän ohjelmiston. Kumawat yritti sulkea ja poistaa sovelluksen, mutta tuomarit onnistuivat palauttamaan ja käynnistämään sen. Käynnistyksen yhteydessä turnauksessa käytettävä huijauksenesto-ohjelma alkoi hälyttää.

Kumawatin käyttämistä tiedoista ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta videoiden perusteella hän on käyttänyt ainakin aimbottia eli automaattista tähtäämistä.

Tältä näytti Kumawatin pelaaminen ottelussa, jossa hän jäi kiinni huijausohjelman käytöstä:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

OpTic Indian manageri Jesal Parekh kertoi HLTV:lle Kumawatin joukkuetoverien olleen tietämättömiä huijauksesta. OpTic Gaming on yksi maailman tunnetuimmista kilpapelijoukkueista. Intian-tili on vahvistanut, että koko joukkue on saanut potkut.

ESL:n Intian-jaosto kertoi tiistaina, että he löysivät saman huijausohjelman Kumawatin kiintolevyltä, jota hän käytti syyskuussa ESL India Premiership Fall Finale -turnauksessa.

Kumawat ei ole ensimmäistä kertaa draaman keskellä. Elokuussa 2017 ESL antoi hänelle kahden vuoden pelikiellon, kun hänen käyttämänsä Steam-tunnus jäi Valven huijauksenesto-ohjelman haaviin. ESL ja Esports Integrity Coalition päättivät myöhemmin, että koska Kumawat ei ollut tilin alkuperäinen omistaja, hänen pelikieltonsa lyhennettiin kuuteen kuukauteen.

Kumawatin yritys koittaa poistaa huijausohjelma tallentui videolle:

OpTicin päätili, jolla on Twitterissä yli kolme miljoonaa seuraajaa, ei ole jakanut seuraajilleen tietoa intialaisen CS-tiimin tapahtumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?