Esports

CS-ammattilainen jäi kiinni huijaamisesta – koko joukkueelle kenkää

Julkaistu:

CS:GO
Pelaaja yritti poistaa todistusaineiston jäätyään kiinni huijaamisesta.
Intialainen Counter-Strike-pelaaja Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi viikonloppuna kiinni huijausohjelmien käytöstä kesken eXTREMESLAND-turnauksen. Kumawat edusti OpTic India -joukkuetta, joka on tunnetun OpTic Gamingin alatiimi.
Kumawat narahti huijaamisesta kesken toisen ottelun. OpTic johti paras kolmesta -sarjaa Revolutionia vastaan 1–0-lukemin, kun tuomarit alkoivat tutkia Kumawatin tietokonetta.

Tuomarit huomasivat käynnissä olevan epäilyttävän ohjelmiston. Kumawat yritti sulkea ja poistaa sovelluksen, mutta tuomarit onnistuivat palauttamaan ja käynnistämään sen. Käynnistyksen yhteydessä turnauksessa käytettävä huijauksenesto-ohjelma alkoi hälyttää.

Kumawatin käyttämistä tiedoista ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta videoiden perusteella hän on käyttänyt ainakin aimbottia eli automaattista tähtäämistä.
Tältä näytti Kumawatin pelaaminen ottelussa, jossa hän jäi kiinni huijausohjelman käytöstä:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

OpTic Indian manageri Jesal Parekh kertoi HLTV:lle Kumawatin joukkuetoverien olleen tietämättömiä huijauksesta. OpTic Gaming on yksi maailman tunnetuimmista kilpapelijoukkueista. Intian-tili on vahvistanut, että koko joukkue on saanut potkut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyESL:n Intian-jaosto kertoi tiistaina, että he löysivät saman huijausohjelman Kumawatin kiintolevyltä, jota hän käytti syyskuussa ESL India Premiership Fall Finale -turnauksessa.

Kumawat ei ole ensimmäistä kertaa draaman keskellä. Elokuussa 2017 ESL antoi hänelle kahden vuoden pelikiellon, kun hänen käyttämänsä Steam-tunnus jäi Valven huijauksenesto-ohjelman haaviin. ESL ja Esports Integrity Coalition päättivät myöhemmin, että koska Kumawat ei ollut tilin alkuperäinen omistaja, hänen pelikieltonsa lyhennettiin kuuteen kuukauteen.

Kumawatin yritys koittaa poistaa huijausohjelma tallentui videolle:
OpTicin päätili, jolla on Twitterissä yli kolme miljoonaa seuraajaa, ei ole jakanut seuraajilleen tietoa intialaisen CS-tiimin tapahtumista.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
   Taloussanomat
  3. Tunti sitten
  4. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
   Ulkomaat
  5. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
   Taloussanomat
  6. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
   Viihde
  7. 2 tuntia sitten
  8. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
   Ulkomaat
  9. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
   Kuninkaalliset
  10. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
   Kotimaa
  11. 4 tuntia sitten
  12. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
   Kotimaa
  13. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
   Ulkomaat
  14. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
   Kotimaa
  15. Näytä lisää