Suomalaiskapteeni Aleksi ”Aleksib” Virolainen puolustaa ENCEn näkymätöntä tähteä Sami ”xseveN” Laasasta: Ihan sama, jos hän jää ilman frägiä - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaiskapteeni puolustaa joukkueensa näkymätöntä tähteä: Ihan sama, jos hän jää ilman frägiä

Sami Laasanen (vasen) ja Aleksi Virolainen liittyivät ENCEn kokoonpanoon 4. huhtikuuta 2018. Joukkue on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 11.

Julkaistu: 17.10.2018 14:33

ENCE ei olisi yksi maailman kärkinimistä Counter-Strikessa, jos jokainen pelaaja ei olisi valmis tekemään kaikkensa menestyksen eteen, kertoo joukkueen 21-vuotias kapteeni Aleksi Virolainen.

Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE voitti sunnuntaina Ukrainassa pelatusta isosta huipputurnauksesta 125 000 dollaria. Turnausvoitto oli suomalaisjoukkueelle ensimmäinen kansainvälisesti merkittävä voitto.

Ilta-Sanomat haastatteli tiistaina ENCE-kapteenia Aleksi ”Aleksib” Virolaista, joka kertoi muun muassa joukkueen ilmapiiristä.

– Meille on tärkeää, että pelatessa on hauskaa. Jos tulee väärinymmärryksiä tai muuta, niin ollaan saatu ne tilanteet selvitettyä puhumalla, kertoo Virolainen.

Virolainen ottaa myös kantaa pelaajien rooleihin pelin aikana. ENCEn peli rullaa tällä hetkellä erinomaisesti, koska joukkueessa on löydetty selkeät, toimivat roolit.

– Peliä pelataan joukkueena, joten jokaisen pitää tiedostaa oma roolinsa sekä hoitaa se kunnolla. Se on tärkeintä.

Tilastot eivät kerro koko totuutta – tukipelaaja on näkymätön tähti

Haastattelussa Virolainen kertoo esimerkiksi Sami ”xseveN” Laasasen olevan merkittävässä roolissa ENCEn pelityyliä ajatellen.

Laasanen ja Virolainen, jotka johtavat peliä ottelun aikana, pelaavat molemmat niin sanottua tukipelaajan roolia. Tukipelaajat esimerkiksi pudottavat aseita tiimin tähdille tai raivaavat heille tilaa kartalla käyttämällä erilaisia kranaatteja.

Laasanen eli ”xseveN” on äärimmäisen tärkeä osa ENCEn pelityyliä, kertoo joukkueen kapteeni Virolainen.

Joukkuetovereistaan poiketen Laasanen pelaa usein yksin toista pommipaikkaa, kuten de_miragen B:tä, joten välillä hän ei näe yhtään vastustajaa moneen kierrokseen. Laasanen joutuu myös normaalia useammin säästämään aseensa, koska toiselle pommipaikalle liikkuminen kierroksen loppupuolella voi olla turhaa, jos useampi joukkuetoveri on jo kuollut.

– Terroristina Sami saattaa pelata yksin toisella puolella kenttää, kun me muut työskennellään muualla. Häneltä saatu tieto vastustajan tilanteesta on tosi tärkeää, joten se on ihan sama, jääkö hän jollain erällä ilman tappoa, jos me saadaan häneltä kierrosvoittoon johtava tieto, alleviivaa Virolainen.

Virolainen ottaa myös kantaa tilastoihin pohjautuviin keskusteluihin.

Laasasen suoritus sunnuntaisen finaalin neljännessä kartassa de_miragessa nousi esille, kun muutama kommentoija kiinnitti huomiota hänen tilastoihinsa. 12–16-karttatappiossa Laasanen keräsi 4 tappoa ja kuoli 21 kertaa. Koko ottelussa Laasasen tilastot olivat lopulta 84 tappoa ja 89 kuolemaa.

– Aina välillä kun lukee kommentteja, jotka analysoivat statsien [tilastojen] mukaan, niin ne on ihan naurettavia juttuja. Totta kai pelaajille tulee välillä huonoja pelejä, mutta sille ei voi mitään. Ne pitää vain pystyä unohtamaan ja valmistautua seuraavaan peliin.

– Henkilökohtaisesti olen pelannut hyvin harvan pelaajan kanssa, jotka pystyisivät tekemään samoja asioita yhtä tehokkaasti kuin Sami, alleviivaa Virolainen tiimikaverinsa tärkeyttä tiimille.

ENCE voitti elokuun alussa SM-kultaa Helsingissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?