Esports

ENCElle iso voitto 7 tunnin jännitysfinaalissa: Yksi oivallus tauolla käänsi koko pelin

Julkaistu:

CS:GO
Suomalainen ENCE voitti sunnuntai-iltana pelatusta CS-finaalista 125 000 dollaria. Maanantaina tiimi nousi maailmanlistan sijalle 11.
Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE juhli myöhään sunnuntaina StarSeries & i-League -turnausvoittoa Ukrainassa. Ensimmäisestä isosta mestaruudesta ENCE tienasi 125 000 dollaria.
Ilta-Sanomat tavoitti Suomeen palanneen 21-vuotiaan ENCE-kapteenin Aleksi ”Aleksib” Virolaisen. Haastattelussa Virolainen kommentoi seitsemän tuntia kestänyttä trillerifinaalia, mikä on joukkueen tilanne nyt ja miltä tulevaisuus näyttää.

ENCE voitti sunnuntai-illan finaalissa venäläisen Vega Squadronin niukasti 3–2-tuloksella. Trillerifinaali kesti kaiken kaikkiaan seitsemän tuntia. Voitto oli kaikille pelaajille Aleksi ”allu” Jallia lukuun ottamatta ensimmäinen merkittävämpi kansainvälisillä kentillä.

– Pelin jälkeen ei pystynyt oikein käsittelemään sitä, että mitä oli juuri voittanut. Vaikka finaali meni viidenteen karttaan ja kesti seitsemän tuntia, niin oli se sen arvoista, kertoo Virolainen puhelimitse tiistaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
ENCE lähti finaaliin selvänä ennakkosuosikkina, joten 3–2-taisteluvoitto tuli yllätyksenä niin tiimille kuin myös katsojille. Virolainen kertoo finaalin avauskartan de_trainin alkaneen hyvin, mutta päättyneen jännityksen vuoksi 14–16-tappioon.

– Meillä oli tosi monta kertaa ylilyöntiasema, pommi maassa ja ties mitä muuta, mutta hävittiin kaikki ne tilanteet. Tappion jälkeen otettiin kunnolla happea ja käytiin peli läpi.

– Huomattiin siinä keskustelun aikana, että ei hävitty Vegalle vaan itsellemme. Todettiin, että jos lopetetaan voiton pelkääminen, niin voitetaan tämä peli mennen tullen.


ENCE voitti toisen ja kolmannen kartan ongelmitta, mutta neljännessä kartassa de_miragessa Vega oli yksinkertaisesti parempi joukkue, toteaa Virolainen.

– Ei saatu terroristeina rahoja kondikseen, ja he lukivat hyvin meidän pelityyliä. Oltiin katsottu demot ja tiedettiin mitä he tekevät, mutta he toimivatkin sitten päinvastoin. Käveltiin esimerkiksi b-stackiin [enemmistö pelaajista samalla pommipaikalla], kun luultiin heillä olevan siellä vain yksi pelaaja, avaa kapteeni neljännen kartan tapahtumia.

Viimeinen kartta de_overpass sujui ENCEltä hyvin, kun puolia vaihdettiin suomalaisten 12–3-johdossa. Toisella osiolla ENCE oli hetken ongelmissa, mutta lopulta mestaruus varmistui 16–9-karttavoitolla.

ENCEllä on ollut aiemmin ongelmia päättää peli, kun voitto on irronnut reilun johdon jälkeen vasta viime metreillä. Virolainen kertoo tiimin viime kuukausina saaman kokemuksen auttaneen tässä huomattavasti.

– Meidän pelaajat allun lisäksi ovat saaneet itseluottamusta ja peliälyä siinä mielessä, että miten nuo pelit hoidellaan loppuun asti, hän summaa.


”Meille on tärkeää, että pelatessa on hauskaa”

ENCEstä tuli sunnuntaina ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka on voittanut kansainvälisen huipputurnauksen elokuussa 2012 julkaistussa CS:GOssa. Keväällä pelaamisen yhdessä aloittanut tiimi on voittanut muutaman kuukauden aikana useamman nimen maailman kärkikymmeniköstä.

Takaiskuja ja epäonnistumisia on mahtunut reiluun puoleen vuoteen, mutta ne sijoittuivat pääasiassa joukkueen alkutaipaleelle. Nettipeleissä joukkueen suoritukset ailahtelevat yhä, mutta Virolainen on kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Meillä on tiimissä selkeät roolit, jotka toimivat. Meille on tärkeää, että pelatessa on hauskaa. Jos tulee väärin ymmärryksiä tai muuta, niin ollaan saatu ne tilanteet selvitettyä puhumalla, hän kuvailee joukkueen sisäistä ilmapiiriä.
HLTV:n maanantaina julkaisemalla maailmanlistalla ENCE nousi seitsemän sijaa. Nykyinen 11. sija on joukkueen historian paras.

– Kyllä sanoisin, että ainakin tämän turnauksen jälkeen se on oikea sija. Annetaan turnausten ja tulosten puhua meidän puolesta. Se, että oltaisiin top10-joukkue ja pysyttäisiin siellä, niin vaatii vielä lisää meiltä.

Kärkikymmenikköön nouseminen edellyttäisi Virolaisen mukaan sitä, että ENCEn pitäisi voittaa takana olevat joukkueet lähes joka kerta. Samalla pitäisi onnistua voittamaan jatkuvalla syötöllä edessä olevia joukkueita.


Faneilta saatu palaute motivoi eteenpäin

Seuraavaksi turnauskalenterissa on äärimmäisen tärkeä GG.BET IEM: Chicago -turnauksen nettikarsinta, joka alkaa ENCEn osalta keskiviikkona. Voittaja saa paikan marraskuussa Chicagossa pelattavaan IEM-huipputurnaukseen.

Viikonloppuna Virolainen ja kumppanit matkaavat Moskovaan, jossa pelataan 290 000 dollarin EPICENTER-turnaus. ENCE sai turnaukseen aiemmin niin sanotun villi kortti -karsintapaikan, mutta nykyinen maailmanlistan sijoitus oikeuttaa suoraan kisapaikkaan.

Suorasta kisapaikasta huolimatta ENCE joutuu matkustamaan paikan päälle villi kortti -karsinnan alkaessa eli sunnuntaina. Vapaa-aika käytetään harjoitteluun, sillä Moskovassa voitosta kisaavat muun muassa huippunimet FaZe Clan, Team Liquid, Natus Vincere ja Ninjas in Pyjamas.

– Todennäköisesti vastustajat ottavat meidät tosissaan entistä kovemmin, eli katsovat demoja ja tutustuvat meidän pelityyliin. Meidän pitää nyt ehkä keksiä uusia juttuja tai muuttaa meidän pelin tempoa.


ENCE on Suomen suosituin kilpapelijoukkue, mutta faneja riittää myös kansainvälisesti. Sunnuntaina saavutettu iso turnausvoitto on näkynyt myös ENCE-pelaajien saamassa palautteessa, kertoo Virolainen.

– Tuntuu tosi hyvältä, että tosi moni fani joka ei ole koskaan oikein sanonut mitään laittaa yksityisviestillä positiivista kommenttia. Se jos joku motivoi eteenpäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt