Esports

Mitä ihmettä? Suomeen syntyi kaksi samannimistä kilpasarjaa

Julkaistu:

ESPORTS
Suomessa operoi nyt kaksi kilpapeliliigaa nimellä Finnish Esports League (FEL).
Pelipalvelu ChallengerModen perustama National Esports League (NEL) -turnauskonsepti on rantautunut viimeinkin Pohjoismaihin.

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa alkavat yhteistyössä DreamHackin kanssa omat kansalliset liigat Counter-Strikessa ja League of Legendsissä. Pohjoismailla on myös yhteinen PlayerUnknown’s Battlegrounds -liiga 10 000 euron palkintopotilla.
NELin järjestämä Suomen liiga on nimeltään Finnish Esports League (FEL). Suomessa on toiminut jo vuodesta 2016 täysin samanniminen turnausjärjestäjä, joka ei kuitenkaan liity mitenkään ChallengerModen ja DreamHackin sarjaan.

– Olemme olleet tietoisia tästä nimeämme kantavasta sarjasta jo tovin, mutta emme liity kyseiseen yritykseen tai sarjaan millään tavoin. Selvitämme asiaa parhaillaan ja uskomme, että löydämme ratkaisun hyvässä hengessä. Ei missään nimessä ole kummankaan yrityksen etu, että samalla markkinalla on kaksi samannimistä toimijaa, pidempään Suomessa toimineen FELin viestintäjohtaja Ville Järveläinen kommentoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 2016 toimintansa aloittaneen FELin vetonaula on ollut CS-liiga. Viime viikolla päättyneellä viidennellä liigakaudella kilpailivat kaikki Suomen kovimmat nimet ENCEä lukuun ottamatta.

Näin uusi liigasarja toimii

Suomen ensimmäinen liigakausi pelataan marras-joulukuussa ja toinen tammi-helmikuussa. Sarjassa pelataan vuosittain kaksi liigajaksoa, jotka molemmat koostuvat kahdesta liigakaudesta. Yksi kausi kestää aina viisi viikkoa.

Sarjatasoja on useita, mutta ainoastaan korkeimmasta voi nousta mukaan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Joukkueet voivat siirtyä ylemmälle tai alemmalle sarjatasolle kausien välissä. Uudet joukkueet voivat ilmoittautua mukaan kerran kauden aikana tai vähintään neljä kertaa vuodessa.
Pelikohtaiset palkintopotit kasvavat osallistujamäärän mukaan. Esimerkiksi 24 joukkueella palkintopotti olisi 5000 euroa. Maksimipotti on 25 000 euroa, mutta silloin joukkueita pitää olla kilpailemassa vähintään 248.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palkintorahoja maksetaan eri tasojen kesken, eli kaikki rahat eivät mene korkeimman sarjatason joukkueille. Liigassa pelaaminen ei maksa mitään.

Palkintopotti kasvaa seuraavasti:
  • Yli 24 joukkuetta = 5000 €
  • Yli 120 joukkuetta = 8000€
  • Yli 184 joukkuetta = 15 000 €
  • Yli 248 joukkuetta = 25 000 €
Maakohtaiset liigat ovat ainoa tapa päästä mukaan DreamHackin ensi vuoden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Toisen kauden kaksi parasta joukkuetta Suomen, Norjan, Tanskan ja Ruotsin CS- ja LoL-sarjoista jatkavat PM-kisoihin. Kisat järjestetään maaliskuussa 2019.

ChallengerModen yksi rahoittajista on ollut jalkapallotähti Zlatan Ibrahimović.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt