Esports

Suomalaisten hyvä alku muuttui pettymykseksi – F1 Esports -mestari pyyhki muilla lattiaa

Julkaistu:

F1 ESPORTS
Mercedes hallitsi F1 Esports -sarjan avausta. Suomalaiskuljettajia nähtiin palkintopallilla, mutta vauhti hyytyi suorassa lähetyksessä.
F1 Esports -sarjan toinen kausi alkoi eilen keskiviikkona Lontoossa, jossa ajettiin ensimmäiset kolme osakilpailua. Sarjassa ajavien kolmen suomalaiskuljettajan kausi olisi voinut alkaa paremminkin.
  Viime vuodesta poiketen F1 Esports -sarjan toisella kaudella mukana ovat kaikki F1-tallit paitsi Ferrari. Jokainen talli on kiinnittänyt 2–3 kuljettajaa, jotka taistelevat kuski- ja tallimestaruuksista kymmenessä osakilpailussa.

  Kisapäivä alkoi virtuaalisella Australian Albert Parkilla ajetulla osakilpailulla, jonka jälkeen kisattiin Kiinassa (Shanghai International Circuit) ja Azerbaidžanissa (Baku City Circuit). Shanghai ja Baku ajettiin suoran lähetyksen aikana, Albert Parkin kisa käytiin jo iltapäivällä.

  Kuljettajien autot ovat yhtä tehokkaita, joten hienosäätäminen ja ajotaidot ratkaisevat paremmuuden radalla. Kaikki kisat kauden päätöstä lukuun ottamatta ajetaan 25 prosentin kisapituudella. Kuljettajan on pakko käydä varikolla vähintään kerran kisan aikana.
  Mainos (Teksti jatkuu alla)
  Mainos päättyy

  Hallitseva maailmanmestari aloitti vahvasti

  Australiassa voittoon ajoi paalulta lähtenyt Mercedeksen brittikuski ja hallitseva maailmanmestari Brendon Leigh. Toiseksi sijoittui Williamsin 18-vuotias suomalaiskuljettaja Tino Naukkarinen ennen Red Bullin ykkösvarausta Joni Törmälää.

  McLarenin suomalaiskuljettaja Olli Pahkala jäi Australiassa kolmanneksi viimeiseksi. McLaren päätti huonon tuloksen seurauksena siirtää Pahkalan kahden viimeisen kisan ajaksi katsomon puolelle, kun hänen tilalleen nousi Enzo Bonito.

  Toiseen kilpailuun Leigh lähti viidentenä, Naukkarinen seitsemäntenä ja Törmälä sijalta 11. Leigh oli myös toisen kisan ykkösnimi, kun hän ajoi voittoon 1,7 sekuntia ennen paalulta lähtenyttä tallikaveriaan Daniel Bereznaytä.

  Shanghaissa suomalaiset jäivät kauas kärjestä. Naukkarinen ajoi varikolle jo ensimmäisellä kierroksella, eikä hän sen jälkeen löytänyt kunnon kisavauhtia. Törmälä oli kisassa parhaimmillaan kuudentena, mutta varikkopysähdyksen jälkeen hän jäi kauas kärjestä. Törmälä ajoi maaliin lopulta sijalla 12. ja Naukkarinen oli 15:s.
  Mainos (Teksti jatkuu alla)
  Mainos päättyy

  Bakussa uskomaton loppu – katso video

  Illan huipentumaan eli Bakun kapealle katuradalle paalulta lähti Bereznay vieressään Toro Rosso -kuljettajat Patrik Holzmann ja Frederik Rassmussen ennen Leighia ja Naukkarista. Törmälän lähtösija oli vaatimaton 15:s.

  Kisa meni alusta loppuun Bereznayn, Rasmussenin ja Leighin taistellessa kärkisijasta. Bereznay näytti olevan pitkään kiinni voitossa, mutta kolmanneksi viimeisellä kierroksella sekä Rassmussen että Leigh ohittivat hänet.

  Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Leighin johtaessa kisaa, mutta maailmanmestarin pieni virhe viimeisessä mutkassa antoi Rassmussenille tarpeeksi tilaa nousta pääsuoralla rinnalle ja ohi.

  Bakun kisa sujui suomalaisittain heikosti. Törmälä onnistui parantamaan sijoitustaan muutamalla ajaen ruutulipulle 11:ntenä. Naukkarisen kisa meni toista kertaa penkin alle, kun hän jäi sijalle 12.

  Näin Bakun kisan voittaja ratkesi:
  Kuljettajien kärkikymmenikkö kolmen osakilpailun jälkeen:
  1. Leigh (Mercedes), 68p
  2. Bereznay (Mercedes), 41p
  3. Rasmussen (Toro Rosso), 27p
  4. Huis (McLaren), 21p
  5. Carroll (Red Bull), 18p
  6. Naukkarinen (Williams), 18p
  7. Törmälä (Red Bull), 16p
  8. Kiefer (Force India), 15p
  9. Donoso Delgado (Force India), 14p
  10. Holzmann (Toro Rosso), 14p
  F1 Esports -kausi jatkuu keskiviikkona 31. lokakuuta, jolloin ajetaan Ranskassa (Circuit Paul Ricard), Iso-Britanniassa (Silverstone) ja Belgiassa (Spa-Francorchamps).

  Kausi päättyy 16.–17. marraskuuta ajettaviin neljään viimeiseen osakilpailuun. Sarjan päätöskilpailussa Abu Dhabissa on jaossa tuplapisteet.

  Sarjassa kuskit kilpailevat kuljettaja- ja tallimestaruuksista. 200 000 dollarin palkintopotti jaetaan tallien kesken loppusijoitusten perusteella. Viimeiseksi jäänyt talli jää ilman palkintorahaa.

  Kommentit

   Näytä lisää
   Kommentointi on päättynyt