Esports

Iskivätkö kajaanilaiset kultasuoneen? ”Hyvä keino selvittää, onko pelaamisesta ammatiksi”

Julkaistu:

ESPORTS
Kajaanissa on kehitelty testaus- ja valmennuspeli kilpapelaajia ajatellen.
Kilpapelaamisen suosio on kasvanut viime vuosina huimaa vauhtia maailmanlaajuisesti. Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kehittämä kilpapelaajien testaus- ja valmennuspeli PlayTopFrag on tänään julkaistu kansainvälisesti pelipalvelu Steamissa.
PlayTopFrag on ensimmäinen kilpapelaajia ajatellen kehitetty harjoituspeli. Ensimmäinen versio on suunnattu räiskintäpeli Counter-Strike: Global Offensiven pelaajille.

Pelissä on eri tasoja, joilla voi testata reaktiokyvyn lisäksi esimerkiksi hiiritarkkuutta tai miten pelaaja hallitsee vaikeammat tilanteet. Testiskenaarioita on myös muistin, syvänäön, värien ja näkemisen sekä kuulon testaamiseen.

Pelaajat pystyvät pelin avulla vertaamaan taitojaan suoraan maailman huippunimien testituloksiin. Huipputuloksien perusteella valmentajat voivat löytää puolestaan uusia lahjakkuuksia.


”Peli antaa palautetta ja sen avulla voi seurata kehittymistään”

Yli vuoden kehityksessä ollutta PlayTopFragia on ollut kehittämässä kymmenen hengen tiimi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi kehitykseen osallistuneista on psykologi Mia Stellberg, joka on kilpapelipiireissä luonut nimeä yhteistyöllään tanskalaisen CS-joukkueen Astraliksen kanssa. Tanskalaiset ovat nousseet maailman kärkinimeksi aloitettuaan yhteistyön Stellbergin kanssa.

– Tämä peli on monelle nuorelle hyvä keino selvittää, onko pelaamisesta ammatiksi. Peli antaa palautetta ja sen avulla voi seurata kehittymistään. Peli on erinomainen työkalu valmennuksen avuksi, kommentoi Stellberg tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt