Esports

18-vuotias Tino Naukkarinen luottavaisena uuteen F1-sarjaan – yksi iso muutos miellyttää erityisesti

Julkaistu:

F1 ESPORTS
Williams valitsi kesällä ensimmäiseksi F1 Esports -kuljettajakseen suomalaisen Tino Naukkarisen. Tänään 18-vuotias debytoi Lontoossa.
F1 Esports -sarjan toinen kausi alkaa tänään Lontoossa kolmella osakilpailulla. Sarjassa kilpailevat kaikki F1-tallit Ferraria lukuun ottamatta.
  Yksi sarjan kolmesta suomalaiskuljettajasta on 18-vuotias Tino Naukkarinen, joka edustaa sarjassa Williamsia. Heinäkuussa järjestetyssä valintatilaisuudessa Naukkarinen oli ykkösvalinta.

  Ilta-Sanomille Naukkarinen kertoo viime kuukausien aikana tutustuneensa kunnolla talliin ja tiimikavereihinsa, joita hän oli mukana valitsemassa Williamsin tehtaalla.

  – Tallikaverien kanssa puhun päivittäin ja managerin kanssa tulee juteltua myös paljon. Käytännössä ollaan käyty läpi vaan, että mitä tehdään tulevaisuudessa ja sponsorien julkistamisesta, Naukkarinen kommentoi Ilta-Sanomille.
  Mainos (Teksti jatkuu alla)
  Mainos päättyy
  Tänä vuonna sarja ajetaan kokonaan Lontoossa, jossa kuljettajat kisaavat neljänä päivänä loka-marraskuun aikana. Kaudella ajetaan yhteensä kymmenen osakilpailua, joista viimeisessä on tarjolla tuplapisteet. Viime vuonna kisoja ajettiin vain yksi, jota moni kuski kritisoi.

  – Odottavaisin fiiliksin ekoihin kisoihin. Formaatista pidän paljon, koska nyt on paljon mahdollisuuksia onnistua. Kaikki ei riipu muutamasta kisasta, joissa voi käydä vaikka mitä.

  F1 Esports ajetaan elokuun lopulla julkaistulla F1 2018 -pelillä. Naukkarinen kertoo pelin sopivan hänen ajotyylilleen ja treenit ovat sujuneet hyvin.

  Suomalaisnuorukaisen vahvuuksia ovat kisavauhti ja ohittaminen radalla kuin radalla. Sarjassa tavoite on päästä kahdeksan parhaan joukkoon kuskien välisessä mestaruustaistossa.
  Mainos (Teksti jatkuu alla)
  Mainos päättyy

  – Totta kai voittoa lähdetään aina hakemaan, mutta mukana on todella kovia kollegoita, jotka ovat tehnyt tätä jo monia vuosia.
  Pahimmat kilpakumppanit ovat tallikaverit Alex Hanses ja Alvaro Carreton. Perusteluiksi Naukkarinen kertoo, että oikeassa F1-sarjassa mittapuuna käytetään myös tallikavereita.

  – Tallin sisällä ollaan puhuttu, että yritetään kaikkemme, koitetaan välttää kolareita ja ajetaan omaa kisaa, niin sillä pitäisi päästä pitkälle.

  Sarjassa kilpailevat Naukkarisen lisäksi suomalaiskuljettajista Joni Törmälä (Red Bull) ja Olli Pahkala (McLaren). Naukkarinen toivoo kilpakumppanien menestyvän, koska he kaikki haluavat näyttää Suomen olevan yksi sim racingin kärkimaista.

  F1 Esports -sarjan ensimmäiset kolme osakilpailua ajetaan keskiviikkona 10. lokakuuta Lontoossa. Sarjasta voi lukea lisää IS:n aikaisemmasta uutisesta.
  Muokattu klo 21.34: Täsmennetty kappaletta koskien sarjan uusittua kisakalenteria.

  Kommentit

   Näytä lisää
   Kommentointi on päättynyt